Wat moet je zien in het Rike Park?

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:12

Wanneer je in Tbilisi de Bridge of Peace (Vrijheidsbrug) oversteekt kom je uit in het Rike Park. Het park ligt dus direct aan de Mtkvari rivier. Het is een mooi en bloemrijk park, je kan er heerlijk wandelen, even bijkomen, wat eten of drinken en nog veel meer! Het is breed opgezet, dus het is er niet heel druk. Wel vind je hier veel straatverkopers, er staan kraampjes maar ook willen ze graag tourtjes aan je verkopen. Dit kan natuurlijk handig zijn voor als je een toertje wil boeken. Op de Vrijheidsbrug staan ze met pauwen, als je er een foto van maak, moet je betalen, dus let goed op!

Verder is dit een park wat je wat ons betreft echt niet mag overslaan, wij zijn er zelf veel geweest met de kinderen.

1. De Fontein

In het Rike park is er een mooie fontein te vinden. Overdag lekker als verkoeling en in de avonduren kun je hier een speciale lichtshow bewonderen. In de winter heb je alleen geen water in de fontein, het vriest natuurlijk en dat is niet best voor de fontein.

2. Kabelbaan naar Moeder Georgië (Kartlis Deda) en Fort Narikala

In het Rike Park kun je de kabelbaan naar de top van de heuvel nemen.  Super leuk en je hebt fantastische uitzichten. De kids vinden het geweldig, ook een beetje eng natuurlijk ;), maar wanneer we uitstappen willen ze gelijk nog een keer! Eenmaal boven kun je rechtsaf waar je de moeder van Georgië (Kartlis Deda) kunt bewonderen. Linksaf loop je naar het mooie Fort Narikala. Je kan heel makkelijk via de trappen weer naar beneden lopen, je hoeft dus niet per se de kabelbaan terug te nemen.

Betalen voor de kabelbaan is heel erg gemakkelijk. Je kan betalen met je (Nederlandse) pinpas, maar je kan ook betalen met je Georgische Metromoney card. Je betaalt per rit 2,5 lari, dat is nog geen Euro. Je houdt je pas op de scanner en vervolgens gaat het poortje open, je hoeft niet apart een kaartje te kopen bij een balie, doen dus!

3. Luchtballon (Air Balloon Tbilisi)

Dit is echt een onvergetelijke ervaring! Neem de luchtballon en je hebt super mooie panoramische uitzichten over de stad Tbilisi. De ballon gaat 150 meter omhoog en zit vast aan een kabel. Deze onvergetelijke ervaring duurt ongeveer 15 minuten. 

Het is wel een wat duurder uitje, als volwassene betaal je op dit moment EUR 55, kinderen vanaf 3 jaar EUR 25. Maar goed, een hele mooie ervaring! 

Ook vanuit de stad zie je (als er geen wind is) de ballon opstijgen, voor jezelf en voor de kinderen een leuk herkenningspunt. 

4. Rike Park Concert Hall/Music Theatre and Exhibition Hall

Dit enorme gebouw, wat functioneert als Concert Hal, theater en voor tentoonstellingen, bestaat uit twee verschillende elementen die als een soort lichaam verbonden is aan de muur erachter. Elke vorm, de Georgische bevolking noemt het gebouw ook wel het riool, heeft zijn eigen functie. 
 
Het noordelijke deel van het gebouw dient als Muziektheaterzaal en heeft 566 zitplaatsen. De exhibition hall bevindt zich in het andere deel. In het gebouw, de foyer, heb je een geweldig uitzicht op de Mtkvari rivier en de skyline van Tbilisi. Het is een soort periscoop naar de stad. Maar ook overal vanuit de stad (vooral vanaf de heuvels) zie je dit opvallende gebouw. Wanneer je de stad fotografeert, dan is dit gebouw niet te missen. 

5. Speeltuin

Voor de kinderen helemaal te gek natuurlijk, een speeltuin! En dat in het Rike Park! Zelf kun je even chillen, terwijl je kinderen heerlijk aan het spelen zijn. Je hebt uitzicht op de heuvel en de Concert Hall/Music Theatre. 

6. Piano, Schaakbord, Elektrische Scooterverhuur en leuke restaurantjes

Verder vind je in het Rike Park een piano waar je op kan klimmen, een levend schaakspel. Je kan er ektrische scooters of steps huren. Wil je liever een drankje of een hapje nuttigen, het kan allemaal. In de buurt vind je leuke restaurants. Het Rike Park mag je dus zeker niet overslaan, veel plezier alvast!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De oudste dierentuin van Georgie: Tbilisi Zoo

Het is de oudste en grootste dierentuin van heel Georgië, in de hoofdstad van Georgië is deze te vinden, Tbilisi Zoo! Het is opgericht in 1927 en ligt in de vallei van de Vere-rivier in het centrum van Tbilisi, naast een drukke weg en naast allemaal flatgebouwen. 

Lees meer »

Het nieuwe centrum van Tbilisi

Het vrijheidsplein heeft in de jaren wel wat meegemaakt. Allereerst was de naam van dit plein Ivan Paskevich. Daarna werd het Beria-plein genoemd, vervolgens is het gewijzigd naar het Lenin-plein. Vanaf 1918 heet dit plein het Vrijheidsplein.

Lees meer »

De top 6 bezienswaardigheden van de oude stad in Tbilisi!

Tbilisi heeft een prachtig oud centrum! Geweldig mooie slingerende en heuvelachtige straatjes met leuke balkonnetjes en overal toffe dakterrassen. Je kan er echt heerlijk wandelen, je kijkt je ogen uit. Overal heb je leuke plekjes om te eten en/of te drinken. Zoals het oude centrum al doet zeggen, het zit vol geschiedenis en eeuwenoude tradities maar het oude centrum oogt ontzettend modern en het is ook nog is een schone stad. Echt de moeite waard om hier is een kijkje te nemen!

Lees meer »

Het mooie Dzjvariklooster (Jvari Monastery) net buiten Tbilisi

Het Dzjvariklooster (Jvari Monastery), het VI-eeuwse Georgische-orthodoxe klooster, ligt in het noord/westen van Tbilisi, echt net buiten de grote stad. Het ligt in het oosten van Mtscheta-Mtianeti en het klooster bevindt zich op een hoge klif. Vanaf daar heb je geweldige uitzichten over Mtscheta, de bergen rondom en de twee rivieren die bij elkaar komen, namelijk de Mtkvari en Aragvi. Andersom levert het ook prachtige beelden op als je vanaf de grond het klooster hoog op de klif ziet liggen. Dit is namelijk het geval als je vanuit Tbilisi op Highway 1 of de E60 rijdt richting het noorden. Een prachtig gezicht en echt een must see om het klooster ook van dichtbij te bekijken!

Lees meer »

De grootste kerk van Georgië, Holy Trinity Cathedral (Sameba Cathedral)

De Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid van Tbilisi, de Holy Trinity Cathedral (ook wel Sameba genoemd) is de grootste kerk van Georgië. Het is de mooiste en belangrijkste kerk van de hoofdstad, Tbilisi! Je kan deze kerk vanuit veel delen van de stad zien, vooral vanuit de oude stad (Old Town, Altstadt), omdat deze geleden is op de Elia-heuvel. Je ziet de glanzende gouden koepel en in de avond/nacht is de kerk heel mooi verlicht. Vanaf deze kerk heb je dus ook een prachtig uitzicht over de stad Tbilisi. 

Lees meer »

Prachtige boottocht op de Mtkvari rivier in het centrum van Tbilisi

Wat is nou leuker dan op de prachtige Mtkvari rivier een boottocht te maken langs de vele mooie bezienswaardigheden van de hoofdstad Tbilisi. Je vaart langs het Concert Hall/Music Theatre, onder de mooiste brug van Tbilisi, de Bridge of Peace. Je ziet vanaf de waterkant de luchtballon (Air balloon Tbilisi), de Metekhi Kathedraal, je vaart langs de rotswanden. In de verte zie je Moeder Georgië (Kartlis Deda) en het Fort Narikala en natuurlijk vele andere mooie gebouwen en huizen van de oude stad (Old Town, Altstadt).

Lees meer »

Moeder Georgië (Kartlis Deda) & Narikala Fort

Als je in de hoofdstad van Georgië bent, dan moet je Moeder Georgië (Kartlis Deda) en het Narikala Fort zeker zien en dan bedoelen wij van dichtbij, want beide is vanaf de oude stad al goed te bewonderen. Moeder Georgië en het Narikala Fort ligt namelijk op de Solakiheuvel.

Lees meer »

Mtatsminda Park: het uitje voor kinderen in Tbilisi!

Op de top van de berg Mtatsminda ligt het hoogst gelegen pretpark van Tbilisi, namelijk Mtatsminda Park. Op de heuvel heb je prachtig uitzicht over de Georgische hoofdstad maar daar geven de kinderen echt niet om als ze weten wat je allemaal kan doen in het Mtatsminda Park. Het heeft er van alles, een reuzenrad (met weer super mooi uitzicht), een achtbaan (voor jong en oud), draaimolens, botsauto's (voor jong en oud), een enorme waterglijbaan, water speeltuin, wagonnetjes voor de kleinsten, schiettenten en speeltuinen. Je kan er heerlijk zitten om wat te eten en/of te drinken. 

Lees meer »

Wat moet je zien in het Rike Park?

Wanneer je in Tbilisi de Bridge of Peace (Vrijheidsbrug) oversteekt kom je uit in het Rike Park. Het park ligt dus direct aan de Mtkvari rivier. Het is een mooi en bloemrijk park, je kan er heerlijk wandelen, even bijkomen, wat eten of drinken en nog veel meer! Het is breed opgezet, dus het is er niet heel druk. Wel vind je hier veel straatverkopers, er staan kraampjes maar ook willen ze graag tourtjes aan je verkopen. Dit kan natuurlijk handig zijn voor als je een toertje wil boeken. Op de Vrijheidsbrug staan ze met pauwen, als je er een foto van maak, moet je betalen, dus let goed op!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.