Het mooie Ananuri Fort/Kasteel

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:08

Je kan zoveel kastelen, Forts of kloosters bezoeken in Georgië, maar het Ananuri Fort/Kasteel is echt een bezoekje waard en staat bij menigeen in de top 10 van de bezienswaardigheden in Georgië. 

Het Ananuri Fort/Kasteel wordt door de één een Fort genoemd, door de andere een kasteel of zelfs een klooster. Wij houden het op een fort, in Georgië wordt het ook wel het Ananuri Fortress genoemd.

Het Fort ligt aan het Zhinvali stuwmeer, wat echt een prachtig blauw meer is! De eerste keer dat wij het meer zagen, stopten we bij elke bocht om een foto te maken ;). Een stukje doorrijden en je komt bij het Fort uit. Het is niet te missen, het ligt echt gelijk aan de Georgian Military Highway en het ligt echt schitterend aan het mooie blauwe stuwmeer. Je kan er makkelijk parkeren en het fort is gratis te bezoeken. 

Het Ananuri Fort is gebouwd in de 17e eeuw. Het binnenterrein bestaat uit twee kerken. In de hoofdkerk zijn nog prachtige presco's te bewonderen (schilderingen op pilaren). Is het je niet spannend genoeg, dan kun je nog de toren beklimmen van de kerk. Je moet dan wel via de muren omhoog klimmen, je hebt dan een prachtig uitzicht op het Fort en het Zhinvali stuwmeer! Je kan verder helemaal rondom lopen en ook vanaf hier kun je mooie plaatjes schieten met je camera. 

Nadat je het Fort hebt bezocht kun je naast de parkeerplaats nog de leuke en gezellige kraampjes bezoeken. Er is koffie, thee, sap en zelfs kun je er warme khachapuri kopen. Pas op voor de honden, die hebben namelijk ook wel zin in wat lekkers. Ook kun je er leuke souvenirs kopen. Aan het einde van het marktje zijn er goeie zit wc's te vinden. Ook kun je daar nog een trappetje om nog van het uitzicht te genieten. 

Het Fort ligt op een uurtje rijden van de hoofdstad Tbilisi en je rijdt een heel stuk op de Georgian Military Highway. Eén van de bekendste wegen van Georgië. Deze weg loopt van Tbilisi naar Vladikavkaz in Rusland (In de 19e eeuw werd de weg door het Russische leger verbeterd nadat ze het oostelijke deel van Georgië hadden geannexeerd, vandaar ook de naam 'military highway'. Het beste kun je er komen met je eigen (huur) auto. Ook kun je een dagtour regelen bijvoorbeeld vanuit Tbilisi. Vaak kun je dit combineren met een trip naar Gudauri en/of Kazbegi. 

Mocht je nog tijd hebben, kun je altijd verder doorrijden op de Georgian Military Highway naar het noorden van Georgië, namelijk Gudauri of zelfs Kazbegi. Het is er fantastisch mooi! Ook kun je nog naar het meer zelf gaan, er is een strandje, een speeltuin en ook een tennisbaan. Genoeg te doen dus en zeker een bezoekje waard!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Georgian Military Highway

De Georgian Military Highway is een van de bekendste en mooiste wegen van Georgië. De weg begint eigenlijk al gelijk als je Tbilisi uitrijdt richting het noorden. De weg zelf is zo´n 200 kilometer lang en er zijn heel veel leuke en bijzondere dingen langs te weg te bezoeken. De meeste mensen die Georgië bezoeken rijden automatisch deze weg omdat deze uitkomt in één van de meest bezochte en mooiste plekjes van Georgië: Kazbegi (ook wel Stepantsminda genoemd). Er is echt veel en veel meer te zien dan alleen Kazbegi en vandaar dat we een lijstje hebben gemaakt met de leukste en tofste dingen die je tegenkomt als je de Military Highway gaat rijden.

Lees meer »

Het prachtige Zhinvali stuwmeer bij Ananuri

De meren in Georgië zijn ook prachtig, het Zhinvali stuwmeer is er één van en zeker een bezoek waard. Je kan het goed combineren met het Ananuri Fort/Kasteel of zelfs als je naar het Noorden van Georgië reist, namelijk naar Gudauri of Kazbegi.

Lees meer »

Het mooie Ananuri Fort/Kasteel

Je kan zoveel kastelen, Forts of kloosters bezoeken in Georgië, maar het Ananuri Fort/Kasteel is echt een bezoekje waard en staat bij menigeen in de top 10 van de bezienswaardigheden in Georgië. 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.