Kids

Afscheid nemen van school & kinderopvang!

En dan is het zover, de kinderen moeten afscheid nemen van school, opvang en misschien wel van hun sport. Maar hoe pak je dat aan? Heb je daar al wekenlang over met je kinderen of doe je dat kort voor die tijd. Organiseer je nog wat speciaals, kortom hoe pak je dit afscheid aan? Wij kunnen je tips geven aan de hand van onze ervaringen. 

Lees meer »

Vliegen met kleine kinderen!

Vliegen met kinderen, voor sommige ouders is dat echt No GO, ze gaan liever met de auto naar hun reisbestemming maar wij kunnen je zeggen dat je het gewoon moet doen. Je wil zelf toch ook lekker op vakantie of op reis kunnen en wat van de wereld kunnen zien. Het is vaak maar voor een paar uurtjes en echt, die overleef je wel! Je hebt alleen wat meer voorbereiding nodig, we hebben hier wat praktische tips voor je op een rijtje gezet, hopelijk heb je er wat aan en hup, gewoon dat vliegtuig in!

Lees meer »

Hoe vinden de kinderen het in Georgië?

Onze kinderen hebben het erg naar hun zin in Georgië! Bij ons ging de verhuizing/vertrek naar Georgië eigenlijk bijzonder goed. We zagen best op tegen de vlucht maar dat ging hartstikke goed. Eerder gingen we altijd met de auto op vakantie maar vliegen vonden ze super leuk en slaapverwekkend (ze hebben de halve vlucht geslapen). Eigenlijk hadden we wel vaker met het vliegtuig weg kunnen gaan!

Lees meer »

Wordt het school of toch thuisonderwijs?

Voordat we de keuze hadden gemaakt om te emigreren heb je het natuurlijk met elkaar over het onderwijs van de kinderen. Dit is een veelbesproken onderwerp geweest, zelfs voor onze emigratie hebben we het er vaak over gehad maar als je dan wil gaan emigreren heb je het er veel over met elkaar en bespreek je wat het beste is voor je kind.

Lees meer »