Blog #6 Voedselpakketten rondbrengen

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:08

22 december 2021

We hebben besloten om samen met onze familie voedselpakketten rond te brengen voor de arme gezinnen hier in de omgeving. Ook willen we iedereen in ons dorp een voedselpakket geven, dit meer als een soort kerstpakket. Zo leren we de mensen een beetje kennen, is het een soort kennismaking met ze. We moeten zeggen dat de mensen hier ons al wel kennen, de tamtam gaat snel hier en we vallen natuurlijk ook wel op met ons uiterlijk ;). 

We hebben flink wat boodschappen gedaan en voedselpakketten gemaakt voor ongeveer 50 gezinnen. Afgelopen zaterdag hebben we ze allemaal rondgebracht! Dat was echt heftig en bijzonder! Vooral aan de overkant bij ons van de rivier de Iori. Daar zijn de mensen heel wat armer. Hoe sommige mensen leven... huizen zonder ramen, kapotte deuren, een vrouwtje kende de bakker in haar dorpje niet eens omdat ze toch geen meel kon kopen! Pff! We kregen flinke knuffels en kusjes, ze waren heel erg dankbaar! Zo mooi om dit te doen voor ze!

In ons dorp waren ze uiteraard ook heel blij, ook hier hebben veel mensen het niet breed. De één heeft het beter voor elkaar dan de ander. Ook werd er één pakket geweigerd, dit gezin wou graag het pakket afstaan aan een ander gezin die het minder goed voor elkaar had. 

Het was een mooie, drukke, chaotische en bijzondere dag die we zeker niet snel gaan vergeten!!

In het voedselpakket zat onder meer:

25 kg meel, 2 zakjes gist, 2 pakken pasta, spaghetti, rijst, zout, 100 mandarijnen, paar citroenen, paar uien, wasmiddel en 2 bakjes biologische vis.


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De aanleg van onze grindweg naar ons huisje op de berg

We hebben dus een stuk land gekocht, van 8000m2. Er staan alleen wat (fruit)bomen op het land, verder geen huis of iets. Het is een stijl stuk grond, eigenlijk is er geen één stuk vlak en om er te komen moet je wat graslanden over, langs een riviertje door the middle of nowhere en je rijdt er ook nog een stukje omhoog.

Lees meer »

De bouw van ons huis in Georgië

Eind augustus kregen wij van onze familie in Georgië te horen dat er een heel dicht bij hen een huis te koop stond, een echt Georgisch huis. Wij hebben toen in een mum van tijd besloten om te emigreren naar dit mooie land. Het was een huis wat nog niet helemaal af was. De mensen die er woonden waren net begonnen met een uitbouw, dat zou een keuken worden. Voor de wc en douche moest je naar de schuur, dat was een dingetje voor ons, maar makkelijk op te lossen. Helaas is de man van dat gezin overleden, waardoor de vrouw het te koop ging zetten. Wij waren dus al bezig met deze vrouw maar er liepen allemaal rechtszaken. De overdracht duurde maar en duurde maar...

Lees meer »

Ons eerste bouwproject: Een eigen hek!

Onze eerste bouwwerk ooit! We hebben beide twee linkerhanden... tenminste we hebben nooit echt geklust, terwijl onze vaders allebei erg handig zijn. We hebben wel is een kwast vastgehad of een klein vloertje gelegd, maar that´s it! We hebben het denk ik nooit geleerd en dus kunnen we het niet, denken we! Maar daar gaan we verandering in brengen, ook een goede reden dat we zijn geëmigreerd!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.