De aanleg van onze grindweg naar ons huisje op de berg

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:10

Een stuk land in the middle of nowhere

We hebben dus een stuk land gekocht, van 8000m2. Er staan alleen wat (fruit)bomen op het land, verder geen huis of iets. Het is een stijl stuk grond, eigenlijk is er geen één stuk vlak en om er te komen moet je wat graslanden over, langs een riviertje door the middle of nowhere en je rijdt er ook nog een stukje omhoog.

Inmiddels zijn we gestart om een chalet te laten bouwen op het stuk land, prachtig wordt het al maar goed, we hebben al gezien dat de weg naar ons stuk land steeds slechter wordt en de winter moet eigenlijk nog beginnen. Hoog tijd dus om een weg aan te leggen!

De afstand is ongeveer 500 meter naar ons huis en dan willen we op ons terrein ook nog een weg maken naar ons huis. Het is anders een flink stuk lopen en je bent echt buiten adem als je bij ons huisje aankomt. We willen dus echt met de auto bij ons huis komen. Genoeg werk voor ons dus, hup aan de slag!

Maaien en de eerste lading met grind

We willen dus een weg naar ons terrein en een weg op ons terrein. Voordat je bij ons terrein komt moet je wel een afstand van 500 meter overbruggen, dat zijn dus heel wat grindwagens. 

In de tussentijd hebben we gebeld voor grind en de beste man kan al vrij snel komen. Maar voordat hij er is gaan we aan de slag op ons terrein. Er staan heel wat kleine boompjes en struiken met prikkels. Deze gaan we eerst kappen en wegzagen met een kettingzaag. Het is een flink klusje vooral omdat ze kettingzaag steeds uitvalt, blijkbaar kun je kleine bosjes niet zo makkelijk wegzagen, een kettingzaag is bestemd voor bomen... dusss! Maar goed we laten ons niet kennen en wij zijn de baas ;).

Inmiddels komt de eerste lading met grind. We proberen dat hij het al rijdend stort maar aangezien zijn versnellingsbak niet optimaal functioneert gaat dat niet helemaal goed. Dat betekent dat we overal kleine en grote hoopjes grind hebben. We moeten dus nog flink kruien en je snapt natuurlijk wel dat de grote hoopjes weg moeten voordat hij met de tweede lading komt. 

Ook komt de graafmachine! Sommige plekken van de weg zijn echt slecht, nu al. En de winter moet nog komen. Sommige plekken graaft hij uit en maakt hij gelijk. Ook kan hij hier en daar wat grind verspreiden, dat is super fijn. Hij komt alleen maar één dag, anders kost het teveel geld. Ook op ons terrein maakt hij de weg in de bocht beter. Hij graaft deze uit en hij komt veel wortels tegen. Wij blij alleen hij is minder blij en is bang voor zijn graafmachine, deze blijkt al een beetje kapot te zijn en is bang voor een lekke band. 

Op ons terrein graaft hij een enorm gat, dit wordt het afvoergat van de keuken, wc en douche. Wij noemen deze ook wel ons poepgat! Hij kan ook nog een stuk afvoer graven vanuit ons huis maar niet helemaal want hij is bang voor zijn graafmachine en een lekke band. 

Grindweg op ons terrein

Yes, na 9 ladingen zijn we dan aangekomen op ons terrein. Vanwege de sneeuw en kou moeten we onze weg op ons terrein even uitstellen. De vrachtwagen met grind kan er namelijk niet komen, het is te glad en dus te gevaarlijk. 

Eind januari is het mooi weer, overdag schijnt vaak de zon en zelfs in de nacht is het ietsjes boven nul. Dusss.... actie!! We bellen de man van de grindwagen weer en hij kan de volgende dag al grind storten, geweldig!

Het is toch super spannend, de grindwagen glijdt op ons terrein ook uit. We durven bijna niet te kijken en zijn gelijk 5 jaar ouder geworden. Het heeft gesneeuwd en de onderlaag is natuurlijk nat en vochtig. Omdat ons terrein schuin afloopt kan hij niet rijdend storten, hij is bang dat hij omvalt en echt... die man is niet bang hoor! Hij rijdt gewoon heel chill op ons terrein! Hij slipt en glijdt en uiteindelijk stort hij de lading met grind bij onze ingang... dus dan maar kruien denken we, als hij het grind maar stort dan kunnen wij in ieder geval met de weg verder. We krijgen die dag 4 ladingen, bij lading 4 is de weg naar ons terrein al best verslechterd en onderweg slipt hij behoorlijk. Het lukt hem niet om omhoog te rijden en dus besluiten we om de laatste lading langs onze grindweg te storten. Op zich wel prima, aangezien we de weg nog willen verbeteren op de slechte stukken. 

De dagen die volgen wordt het ook nog mooi weer en dus gaan we als een gek aan de slag met de weg, voordat er weer sneeuw komt. Het eerste stuk kruien we maar aangezien de weg omhoog loopt is het best pittig op een gegeven moment. We besluiten om te kruien met onze auto! Achterbak van de auto open, we leggen wat dekens neer en scheppen maar... vervolgens droppen we de lading waar het hoort. Geweldig! We maken er een sport van, eerste dag 11 ladingen en de volgende dag zelfs 13 ladingen, yeah!! We moeten wel steeds verder rijden met de auto maar ons huis is in zicht, dat is echt kicken!

Yes, we zijn bij ons huis! Dat is echt een cool gevoel zeg! We kunnen nu in de winter ook bij ons huis komen en we kunnen dan verhuizen zodra ons huis af is. We gaan gelijk door met onze parkeerplaats. We stippelen met hout een parkeerplaats uit en we halen alle struikjes weg met de schep. Het wordt een behoorlijke parkeerplaats, aangezien we twee auto's hebben en we willen zat plek hebben om te keren, wel zo veilig. 

Op dit moment is het begin maart en de winter is terug in Georgië... de voorspelling is veel sneeuw en we krijgen weer flinke vorst (-7 tot -12)... Balen! Maar we moeten het ermee doen, we kunnen het net niet afmaken. Wel hebben we al een mooi paadje uitgestippeld met houtblokjes van de parkeerplaats naar onze toekomstige voordeur. 

Hopelijk snel meer nieuwe foto's ;).


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De aanleg van onze grindweg naar ons huisje op de berg

We hebben dus een stuk land gekocht, van 8000m2. Er staan alleen wat (fruit)bomen op het land, verder geen huis of iets. Het is een stijl stuk grond, eigenlijk is er geen één stuk vlak en om er te komen moet je wat graslanden over, langs een riviertje door the middle of nowhere en je rijdt er ook nog een stukje omhoog.

Lees meer »

De bouw van ons huis in Georgië

Eind augustus kregen wij van onze familie in Georgië te horen dat er een heel dicht bij hen een huis te koop stond, een echt Georgisch huis. Wij hebben toen in een mum van tijd besloten om te emigreren naar dit mooie land. Het was een huis wat nog niet helemaal af was. De mensen die er woonden waren net begonnen met een uitbouw, dat zou een keuken worden. Voor de wc en douche moest je naar de schuur, dat was een dingetje voor ons, maar makkelijk op te lossen. Helaas is de man van dat gezin overleden, waardoor de vrouw het te koop ging zetten. Wij waren dus al bezig met deze vrouw maar er liepen allemaal rechtszaken. De overdracht duurde maar en duurde maar...

Lees meer »

Ons eerste bouwproject: Een eigen hek!

Onze eerste bouwwerk ooit! We hebben beide twee linkerhanden... tenminste we hebben nooit echt geklust, terwijl onze vaders allebei erg handig zijn. We hebben wel is een kwast vastgehad of een klein vloertje gelegd, maar that´s it! We hebben het denk ik nooit geleerd en dus kunnen we het niet, denken we! Maar daar gaan we verandering in brengen, ook een goede reden dat we zijn geëmigreerd!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.