Ons eerste bouwproject: Een eigen hek!

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:10

Onze eerste bouwwerk ooit! We hebben beide twee linkerhanden... tenminste we hebben nooit echt geklust, terwijl onze vaders allebei erg handig zijn. We hebben wel is een kwast vastgehad of een klein vloertje gelegd, maar that´s it! We hebben het denk ik nooit geleerd en dus kunnen we het niet, denken we! Maar daar gaan we verandering in brengen, ook een goede reden dat we zijn geëmigreerd!

We hebben een enorm stuk grond, 8000m2. Er wordt een huis gebouwd en inmiddels hebben we een zelfgemaakte weg van grind naar ons huis gemaakt, van ongeveer 500 meter en we hebben geen hek. Iedereen kan dus met een auto of bus zo naar ons huis rijden, inladen en wegwezen ;). We vinden de gemiddelde Georgiër nog niet echt betrouwbaar, wel is iedereen heel gastvrij en aardig maar ze kennen allemaal de oorlog. 

We vinden het een fijner idee dat ons land is afgesloten met een hek. In de toekomst willen we een 'mooi' hek maar we zijn met veel dingen bezig en voordat iets is geregeld in Georgië... we willen gewoon nu een hek. Onze familie had nog wat planken, we mochten wel even kijken en wat meenemen en dat hebben we dus gedaan!

We hebben 4 grote planken meegenomen en wat latjes. We hadden zelf al een enorme paal bij ons huis liggen, dit voor de zijkant. Nu maar even kijken hoe we dit gaan doen... We hebben wat plaatjes op het internet opgezocht en wisten dat een frame belangrijk was... 

Wat een geluk, de planken passen precies bij de ingang, we hoeven er dus niks vanaf te zagen (of eraan te plakken ;)). We hebben nog geen stroom bij onze ingang, dus moesten we het doen met een zaag maar dat ging prima!

Het was nog wel een klusje op de zijbalken goed in de grond te boren want het eerste stuk was nog bevroren, maar het is gelukt met een lomi (we weten alleen het Georgische woord, haha! 

Onze vaders zijn pietje precies... dus voordat we een foto naar het thuisfront konden sturen, moesten we wel een foto aanleveren dat het hek op waterpas hangt, nou en of hij op waterpas hangt, geweldig!!

We zijn best trots op onze eerste bouwwerk! En we vonden het ook nog super leuk, terwijl het nog best koud was en het waaide ook nog. We hebben er een paar uurtjes over gedaan en het hek match goed bij ons huis vinden we! We hebben er gelijk een slot op gemaakt, zo maken we het iedereen een stukje moeilijker om op ons terrein te komen.

Op naar het volgende project!!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.