Blog #7 Ontwikkelingen huis en iets heel spannends!

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:11

23 december 2021

We hebben een drukke week achter de rug, naast het regelen van de voedselpakketten. We zijn druk bezig geweest met onze (privé) grindweg naar ons huis van ongeveer 500 meter. Deze weg bestond deels uit zand en gras en de weg loopt omhoog... het werd al behoorlijk modderig en glad! Je kwam nu al moeilijk omhoog met een gewone auto en met de winter op komst.... Moest er echt wat gebeuren!

We hebben 8 grote ladingen grind gekregen en deze heeft de chauffeur zo goed mogelijk gestort... alleen zijn versnellingsbak was kapot, dus dat ging niet altijd goed. Enorme ladingen op plekken omdat hij niet vooruit reed, whaaa! We hebben dus zelf nog flink moet kruien. Ook kwam de graafmachine, hij heeft de weg op sommige plekken hersteld en op ons land een gat gegraven voor het riool, ons poepgat zeg maar. De weg is zo goed als af, we denken nog 2 tot 4 ladingen op ons land zelf.

De werkmannen zijn goed bezig met ons huisje! Ze hebben flink gelast en zijn al bezig met de eerste platen! Ze hebben al een kamertje dicht met isolatie en de mannen slapen nu in dat kamertje met een klein kacheltje. Beter!! De baas heeft een nieuwe lading met materiaal gebracht en ons daarna getrakteerd op een BBQ! En d'r kwam niet een flesje wodka en rum op tafel.... gewoon een jerrycan! Haha! De Georgische mensen zijn dol op wodka en ze kunnen proosten als een malle!

Verder hebben we al privé schietles van onze oudste neef! Wow, spannend! Dit is allemaal legaal hier in Georgië, je kunt hier gewoon alles kopen op straat en in de winkels! Drugs of een jointje is hier verboden, maar je mag wel een geweer kopen...

We wonen straks flink achteraf en hier in de bergen leven wolven en beren, je weet maar nooit! Dus onze neef neemt ons mee op pad en we gaan wat blikjes en flesjes schieten. Echt wel cool om de blikjes gewoon te raken van ongeveer 30 meter!!

Verder vermaken de kids zich prima! Sinterklaas is nog langs geweest en voordat hij kwam hebben we nog even geskypet met onze familie in Nederland, Sinterklaas had daar een leuke video boodschap achtergelaten.

Nou dit was een flinke update! Waarschijnlijk komt onze volgende update in het nieuwe jaar, dus voor iedereen:

Hele fijne feestdagen en een spetterend oud & nieuw!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De aanleg van onze grindweg naar ons huisje op de berg

We hebben dus een stuk land gekocht, van 8000m2. Er staan alleen wat (fruit)bomen op het land, verder geen huis of iets. Het is een stijl stuk grond, eigenlijk is er geen één stuk vlak en om er te komen moet je wat graslanden over, langs een riviertje door the middle of nowhere en je rijdt er ook nog een stukje omhoog.

Lees meer »

De bouw van ons huis in Georgië

Eind augustus kregen wij van onze familie in Georgië te horen dat er een heel dicht bij hen een huis te koop stond, een echt Georgisch huis. Wij hebben toen in een mum van tijd besloten om te emigreren naar dit mooie land. Het was een huis wat nog niet helemaal af was. De mensen die er woonden waren net begonnen met een uitbouw, dat zou een keuken worden. Voor de wc en douche moest je naar de schuur, dat was een dingetje voor ons, maar makkelijk op te lossen. Helaas is de man van dat gezin overleden, waardoor de vrouw het te koop ging zetten. Wij waren dus al bezig met deze vrouw maar er liepen allemaal rechtszaken. De overdracht duurde maar en duurde maar...

Lees meer »

Ons eerste bouwproject: Een eigen hek!

Onze eerste bouwwerk ooit! We hebben beide twee linkerhanden... tenminste we hebben nooit echt geklust, terwijl onze vaders allebei erg handig zijn. We hebben wel is een kwast vastgehad of een klein vloertje gelegd, maar that´s it! We hebben het denk ik nooit geleerd en dus kunnen we het niet, denken we! Maar daar gaan we verandering in brengen, ook een goede reden dat we zijn geëmigreerd!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.