Blog #6 Voedselpakketten rondbrengen

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:11

22 december 2021

We hebben besloten om samen met onze familie voedselpakketten rond te brengen voor de arme gezinnen hier in de omgeving. Ook willen we iedereen in ons dorp een voedselpakket geven, dit meer als een soort kerstpakket. Zo leren we de mensen een beetje kennen, is het een soort kennismaking met ze. We moeten zeggen dat de mensen hier ons al wel kennen, de tamtam gaat snel hier en we vallen natuurlijk ook wel op met ons uiterlijk ;). 

We hebben flink wat boodschappen gedaan en voedselpakketten gemaakt voor ongeveer 50 gezinnen. Afgelopen zaterdag hebben we ze allemaal rondgebracht! Dat was echt heftig en bijzonder! Vooral aan de overkant bij ons van de rivier de Iori. Daar zijn de mensen heel wat armer. Hoe sommige mensen leven... huizen zonder ramen, kapotte deuren, een vrouwtje kende de bakker in haar dorpje niet eens omdat ze toch geen meel kon kopen! Pff! We kregen flinke knuffels en kusjes, ze waren heel erg dankbaar! Zo mooi om dit te doen voor ze!

In ons dorp waren ze uiteraard ook heel blij, ook hier hebben veel mensen het niet breed. De één heeft het beter voor elkaar dan de ander. Ook werd er één pakket geweigerd, dit gezin wou graag het pakket afstaan aan een ander gezin die het minder goed voor elkaar had. 

Het was een mooie, drukke, chaotische en bijzondere dag die we zeker niet snel gaan vergeten!!

In het voedselpakket zat onder meer:

25 kg meel, 2 zakjes gist, 2 pakken pasta, spaghetti, rijst, zout, 100 mandarijnen, paar citroenen, paar uien, wasmiddel en 2 bakjes biologische vis.


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De 10 woorden die je moet kennen als je Georgië bezoekt!

Als je naar Georgië gaat voor vakantie, werk of voor wat voor reden dan ook, is het handig en leuk als je in ieder geval een paar worden kent. We hebben er 1o geselecteerd die in onze ogen het "vaaks" gebruikt worden! Mocht je meer dan 10 woorden willen leren, lees dan de blog over: Leuke en handigste apps/tools en filmpjes om Georgisch te leren!Nu gauw door met de 10 handigste woordjes! 

Lees meer »

De beste en goedkoopste opties voor een (tijdelijke) SIM-kaart in Georgië!

Als je vroeger buiten Nederland op vakantie ging, dan was het altijd spannend hoe het zou gaan qua bel, sms en internetkosten. Tegenwoordig is dit binnen de EU bij een "vast" abonnement voor je Nederlandse nummer best goed geregeld en zijn daar goede afspraken binnen de Europese landen over gemaakt. Dat je wordt opgeschikt met een torenhoge telefoonrekening is dan ook passé. Georgië ligt echter buiten de EU en om onaangename verrassingen te voorkomen qua telefoonrekening, hebben we drie goede opties op een rijtje gezet! 

Lees meer »

Leukste en handigste cursussen/apps/tools en filmpjes om Georgisch te leren!

Aangezien wij voornemens zijn om nog heel lang in dit land te blijven, is het voor ons van cruciaal belang om de taal te leren. Wij zijn beide helaas niet gezegend met een talenknobbel en dan moet je het dus hebben van stampen en handige cursussen/apps/tools en filmpjes om het toch een beetje eigen te maken. Aangezien wij er meerdere gebruiken hebben we ze voor het gemak maar even uitgewerkt! Hopelijk heb je er wat aan!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.