Ananuri

Georgian Military Highway

De Georgian Military Highway is een van de bekendste en mooiste wegen van Georgië. De weg begint eigenlijk al gelijk als je Tbilisi uitrijdt richting het noorden. De weg zelf is zo´n 200 kilometer lang en er zijn heel veel leuke en bijzondere dingen langs te weg te bezoeken. De meeste mensen die Georgië bezoeken rijden automatisch deze weg omdat deze uitkomt in één van de meest bezochte en mooiste plekjes van Georgië: Kazbegi (ook wel Stepantsminda genoemd). Er is echt veel en veel meer te zien dan alleen Kazbegi en vandaar dat we een lijstje hebben gemaakt met de leukste en tofste dingen die je tegenkomt als je de Military Highway gaat rijden.

Lees meer »

Het prachtige Zhinvali stuwmeer bij Ananuri

De meren in Georgië zijn ook prachtig, het Zhinvali stuwmeer is er één van en zeker een bezoek waard. Je kan het goed combineren met het Ananuri Fort/Kasteel of zelfs als je naar het Noorden van Georgië reist, namelijk naar Gudauri of Kazbegi.

Lees meer »

Het mooie Ananuri Fort/Kasteel

Je kan zoveel kastelen, Forts of kloosters bezoeken in Georgië, maar het Ananuri Fort/Kasteel is echt een bezoekje waard en staat bij menigeen in de top 10 van de bezienswaardigheden in Georgië. 

Lees meer »