Praktische Zaken

Wat moet je allemaal regelen bij aankomst in het buitenland?

Emigreren naar Georgië is een stuk makkelijker denken wij dan naar een ander land op de wereld. Wij zijn per vliegtuig Georgië binnen gekomen, in de hoofdstad Tbilisi. We kregen bij binnenkomst een stempel in ons paspoort en bij de douane werd er geen één vraag aan ons gesteld. Omdat we drie kleine kinderen bij ons hadden, kregen we zelfs voorrang. Dat was echt heel fijn en super aardig.

Lees meer »

Wat moet je regelen in Nederland als je gaat emigreren?

Er komt heel wat bij kijken als je gaat verhuizen naar het buitenland. Je weet vast zelf al wel een beetje wat je moet gaan regelen, maar we kunnen je zeggen als je eenmaal al afscheid aan het nemen bent tussen alle verhuisdozen, kan het best handig zijn om een lijstje bij de hand te hebben en kunt afstrepen wat al gedaan is ;). 

Lees meer »

Ideeën voor een baan, werk en inkomsten in het buitenland!

Wanneer je gaat emigreren ga je natuurlijk het land, de cultuur en de mensen leren kennen. Waar ga je wonen, moet je een huis bouwen of ga je eerst met een camper op pad. Naast dat allemaal moet je ook denken aan inkomsten, misschien heb je een buffer opgebouwd en kun je de eerste tijd rustig aan doen en vooral op verkenning in het land waar je naar toe gaat en waar je gaat settelen. Of moet je gelijk al werk zoeken en zorgen voor inkomsten? Het is goed om van te voren een plan te hebben, voordat je gaat emigreren en je er al woont. 

Lees meer »

Verhuizen per zeecontainer en inboedel invoeren in het buitenland!

Aangezien wij voor langere tijd in Georgië willen gaan wonen, is het ook logisch dat wij graag onze spullen mee willen nemen. Best een uitdaging om je inboedel van het ene land naar het andere land te krijgen. Los van het inpakken, inladen en vervoeren is het ook een hele klus om je spullen in een nieuw land in te voeren. Er zijn op internet een legio aan aanbieders te vinden die je kunnen helpen met het verhuizen naar het buitenland via land/of zee. De kosten lopen erg uiteen en het is echt wel de moeite om hier goed research naar te doen en een aantal offertes op te vragen. Er zijn partijen die alles van A tot Z regelen inclusief de verhuiswagen/container vullen en weer legen op bestemming maar je kan ook kiezen voor alleen een container en dat je de rest zelf regelt. Dit laatste hebben wij voor gekozen.

Lees meer »