Leukste en handigste cursussen/apps/tools en filmpjes om Georgisch te leren!

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:11

Aangezien wij voornemens zijn om nog heel lang in dit land te blijven, is het voor ons van cruciaal belang om de taal te leren. Wij zijn beide helaas niet gezegend met een talenknobbel en dan moet je het dus hebben van stampen en handige cursussen/apps/tools en filmpjes om het toch een beetje eigen te maken. Aangezien wij er meerdere gebruiken hebben we ze voor het gemak maar even uitgewerkt! Hopelijk heb je er wat aan!

Meester Ling

Veel mensen leren tegenwoordig een taal via bijvoorbeeld: Duolingo. Dit is een van de bekendste talen apps. Helaas wil het geval dat Georgisch hier nog niet aan toegevoegd is. Na flink wat zoeken en googlen kwamen we toevallig uit bij de app: Leer Georgisch met Meester Ling. Je kan deze app een paar dagen gratis uitproberen en wij waren gelijk verkocht. Het is een interactieve app waarin je per dag een lesje kan doen. Je leert nieuwe woorden, kan je uitspraak oefenen, kan de letters oefenen en nog veel meer. Dit was voor ons echt een uitkomst. De betaalde variant die via de App Store is aan te schaffen kost ongeveer 45 euro per jaar.

De app is via de volgende link te vinden in de play store: https://bit.ly/3AXskdi
Via IOS kan je de app downloaden via: https://apple.co/3sb6krH

Zie hieronder wat printscreens van de app om je een beeld te geven hoe handig dit is!!


Youtube filmpjes van Hoda, door Beka and Gvantsa!

Bij onze zoektocht naar handige hulpmiddelen om de taal te leren kwamen we op een geven moment de filmpjes van Beka en Gvantsa tegen onder de noemer: Hoda. Ze hebben nu al meer dan 30 handige filmpjes opgenomen waarin ze stap voor stap handige woorden/zinnen doornemen. Het zijn korte filmpjes van een paar minuten waardoor het ook leuk blijft en makkelijk te volgen is. Ze doen het leuk en proberen je echt mee te nemen in de taal! Kijk maar of het wat voor jullie is, zie hieronder les 1!


50 languages

Via 50 languages kan je heel veel lessen volgen. Dit is in onze ogen gewoon het betere stampwerk en vooral woordjes oefenen, oefenen en oefenen. Prima methode om je woordenschat uit te breiden. De lessen staan geordend per onderwerp en er zijn zo'n 100 lessen beschikbaar. Ze hebben ook een handige gratis app waarin je bijvoorbeeld elk lesje kan afspelen als mp3 bestand waarin ze de woorden telkens herhalen. 

De website is via de volgende link te raadplegen: https://bit.ly/35yf7MR
De app is de downloaden in de play store via de volgende link: https://bit.ly/3KglMKt
De app is te downloaden voor IOS via de volgende link: https://apple.co/3KhVJmc


Lingohut

Via lingohut.com heb je 125 GRATIS lessen beschikbaar. Het lijkt op 50 languages maar met een andere interface en het is toch weer een andere manier van leren en een mooie toevoeging op het uitbreiden van je woordenschat. Daarbij is het helemaal gratis en kan je maar liefst 125 lessen volgen. Genoeg om een tijdje mee vooruit te kunnen!;-) 

De website is via de volgende link te bezoeken: https://bit.ly/3ttz7IH


17 minutes languages

De laatste in de rij is 17 minutes languages. Je kan hier handige woordjes leren en het sluit aan bij de eerdere twee genoemde opties. Ze hebben ook een betaalde variant voor een hele taalcursus voor 97 euro. Deze hebben wij echter (nog) niet aangeschaft omdat we nog genoeg gratis lesjes te volgen hebben en we de app van Meester Ling wel hebben aangeschaft. Via 17 minutes languages staan wel een heel aantal woordjes/zinnen op die handige kunnen zijn om toch eens naar te kijken. Vandaar dat we de site toch noemen, zie hier de link naar de website: https://bit.ly/3pxnDTh


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Wat moet je allemaal regelen bij aankomst in het buitenland?

Emigreren naar Georgië is een stuk makkelijker denken wij dan naar een ander land op de wereld. Wij zijn per vliegtuig Georgië binnen gekomen, in de hoofdstad Tbilisi. We kregen bij binnenkomst een stempel in ons paspoort en bij de douane werd er geen één vraag aan ons gesteld. Omdat we drie kleine kinderen bij ons hadden, kregen we zelfs voorrang. Dat was echt heel fijn en super aardig.

Lees meer »

Wat moet je regelen in Nederland als je gaat emigreren?

Er komt heel wat bij kijken als je gaat verhuizen naar het buitenland. Je weet vast zelf al wel een beetje wat je moet gaan regelen, maar we kunnen je zeggen als je eenmaal al afscheid aan het nemen bent tussen alle verhuisdozen, kan het best handig zijn om een lijstje bij de hand te hebben en kunt afstrepen wat al gedaan is ;). 

Lees meer »

Ideeën voor een baan, werk en inkomsten in het buitenland!

Wanneer je gaat emigreren ga je natuurlijk het land, de cultuur en de mensen leren kennen. Waar ga je wonen, moet je een huis bouwen of ga je eerst met een camper op pad. Naast dat allemaal moet je ook denken aan inkomsten, misschien heb je een buffer opgebouwd en kun je de eerste tijd rustig aan doen en vooral op verkenning in het land waar je naar toe gaat en waar je gaat settelen. Of moet je gelijk al werk zoeken en zorgen voor inkomsten? Het is goed om van te voren een plan te hebben, voordat je gaat emigreren en je er al woont. 

Lees meer »

Verhuizen per zeecontainer en inboedel invoeren in het buitenland!

Aangezien wij voor langere tijd in Georgië willen gaan wonen, is het ook logisch dat wij graag onze spullen mee willen nemen. Best een uitdaging om je inboedel van het ene land naar het andere land te krijgen. Los van het inpakken, inladen en vervoeren is het ook een hele klus om je spullen in een nieuw land in te voeren. Er zijn op internet een legio aan aanbieders te vinden die je kunnen helpen met het verhuizen naar het buitenland via land/of zee. De kosten lopen erg uiteen en het is echt wel de moeite om hier goed research naar te doen en een aantal offertes op te vragen. Er zijn partijen die alles van A tot Z regelen inclusief de verhuiswagen/container vullen en weer legen op bestemming maar je kan ook kiezen voor alleen een container en dat je de rest zelf regelt. Dit laatste hebben wij voor gekozen.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.