De beste en goedkoopste opties voor een (tijdelijke) SIM-kaart in Georgië!

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:11

Als je vroeger buiten Nederland op vakantie ging, dan was het altijd spannend hoe het zou gaan qua bel, sms en internetkosten. Tegenwoordig is dit binnen de EU bij een "vast" abonnement voor je Nederlandse nummer best goed geregeld en zijn daar goede afspraken binnen de Europese landen over gemaakt. Dat je wordt opgeschikt met een torenhoge telefoonrekening is dan ook passé. Georgië ligt echter buiten de EU en om onaangename verrassingen te voorkomen qua telefoonrekening, hebben we drie goede opties op een rijtje gezet! 


Sim-kaart van Magticom

De eerste optie is een los sim-kaartje kopen op het vliegveld bij aankomst. Er zit op elk vliegveld in Georgië een desk van Magicom waar je zo'n kaartje kan kopen. Het mooie is dat Magicom inspeelt op mensen die tijdelijk voor vakantie een sim-kaart inclusief goed internet willen. Ze hebben voor een tijdelijke SIM-kaart die 15 dagen geldig is twee opties die hieronder worden weergeven. 

Nog even voor de duidelijkheid -> 30 lari is omgerekend en afgerond naar boven ongeveer 9 EURO. Kies je voor het pakket van 15 lari -> Dit is omgerekend en afgerond naar boven ongeveer 4,50 EURO. Dit kost om het plat te zeggen geen drol en het werkt prima. Voor de volledigheid hier ook nog even de link naar de website van Magticom geplaatst met deze aanbieding voor toeristen: https://bit.ly/3gnoWis

Mocht je nou zo'n grootverbruiker zijn dat je aan die MB's of belminuten niet genoeg hebt hoef je niet te treuren. Bij elke prepaidautomaat (zie foto hieronder) die je overal op elke hoek van de straat tegenkomt, kan je extra tegoed koppelen aan je nieuwe SIM-kaart. Stel je wil bijvoorbeeld 20 lari extra qua "beltegoed". Voer je telefoonnummer in bij zo'n automaat, gooi je contant geld erin of pin je die 20 lari, voer je nogmaals je nummer in en het geld staat gekoppeld aan jouw SIM-kaart. 

Het enige wat je dan nog dient te doen is om op je mobiel: *111# te bellen. Dit is een soort automatisch keuzemenu en je krijgt de opties in beeld. Je kan kiezen of je belminuten wil, of extra MB's. Dit menu is wel in het Georgisch maar wel met Latijnse letters. Het wijst zich redelijk vanzelf omdat de worden als internet, pakketi en MB's herkenbaar zijn. Mocht je er niet uitkomen altijd handig om de eerste keer iemand die Engels + Georgisch kan het even voor te laten doen. 1 x doen en je weet het, kind kan de was doen!;-)

Mocht je nou langer dan 15 dagen blijven kan je dit via Magicom ook wijzigen in een permanente SIM-kaart. Mocht je al bij aankomst weten dat je voor langere tijd in Georgië gaat verblijven is het sowieso slim om een permanente SIM-kaart te kopen. Vaak zetten ze er gelijk wat belminuten en MB's op en opladen gaat net zoals hierboven beschreven!


SIM-kaart van Geocell(ook wel bekend onder "Silk")

Naast dat Magitcom een loket heeft op het vliegveld heeft Geocell dit ook. Ook Geocell verkopen SIM-kaartjes voor toeristen met verschillende mogelijkheden. De SIM-kaarten van Geocell voor toeristen zijn standaard 30 dagen geldig. 

1 GB kost ongeveer 25 lari = 7,25 euro
3 GB kost ongeveer 35 lari = 10,15 euro
7GB kost ongeveer 40 lari = 11,60 euro
20GB kost ongeveer 65 lari = 18,80 euro
35GB kost ongeveer 90 lari = 26 euro

Het opladen en er extra geld opzetten gaat exact hetzelfde. Bij een prepaidautomaat kan je dit regelen. Daarna nog wel even kiezen wat je wil qua MB's en/of belminuten en bij Geocell toets je *135# in om het keuze menu te doorlopen! Zie hier de website van Geocell/Silk: https://silk.ge/ge


SIM-kaart van Beeline

De laatste optie is om een SIM-kaart aan te schaffen via het bedrijf Beeline. Ook dit bedrijf zit op elk vliegveld en staat te springen om jouw binnen te halen. Ze hebben prima aanbiedingen voor toeristen. Hier krijg je bijv. 5g, 50 internationale belminuten voor 19 lari en dit is dan 14 dagen geldig deze tijdelijke SIM-kaart. 

Het opladen en extra geld erop zetten gaat exact hetzelfde als bij Magitcom en Geocell. Het keuzemenu voor je balans of opwaarderen bij Beeline is echter het nummer *125# 
Online zijn alle pakketten en prijzen ook voor een permanente SIM-kaart te raadplegen via de volgende website: https://beeline.ge/en/international-calls


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Hoe werkt parkeren in Tbilisi?

Parkeren in een grote stad, het is en blijft een dingetje. Wij maken ons daar altijd onnodig druk om en vermeiden soms zelfs een ritje met de auto naar een grote stad. Onze ervaring is echter als je het goed uitzoekt, het een makkie is. In Tbilisi kan je prima parkeren, je moet alleen met een paar dingen rekening houden. Deze dingen hebben we voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »

Hoe werkt het openbaar vervoer in Tbilisi?

In een grote stad is er niks zo handig als goed openbaar vervoer. Gelukkig heeft Tbilisi hier rekening mee gehouden en heeft Tbilisi beschikking over vele goede bussen, treinen en heeft het ook een metro. Alle praktische info over het openbare vervoer in Tbilisi hebben we op een rijtje gezet!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.