Blog #5 Onze nieuwe plannen voor een huis

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:11

29 oktober 2021

Ons huis! We hebben nieuwe plannen voor een heel nieuw huis!

We hebben een stuk land kunnen kopen van bijna 8000m2, dichtbij onze familie (hemelsbreed ongeveer 500 meter). Er staat nog niks op het land, behalve wat fruit- en notenbomen. Toen we het stuk land gingen bekijken waren we gelijk verkocht, wat een paradijsje! Letterlijk kunnen we hier een huisje op de berg bouwen, haha! Wauw! Je kijkt uit op alleen maar bergen, in de verte zien we de Iori, de grote rivier, die langs de hoofdweg stroomt. Onder het stuk land stroomt een klein riviertje, dat uit de bergen komt. Oh, daar kunnen de kids heerlijk spelen zeg! 

Een dag later zijn we gelijk naar Tbilisi, de hoofdstad, gereden. Hier gingen we kijken voor een chalet. Of het mogelijk is om op ons stuk land een chalet te kunnen laten bouwen. Ons kennende hebben we die dag daar natuurlijk alles geregeld en samen met de eigenaar een ´tekening´ op papier gemaakt. De eigenaar is 2 dagen later op ons land geweest om te checken of het daadwerkelijk mogelijk is en waar ons huisje komt te staan. Alles was prima en hij wou eigenlijk ons stuk land gelijk al van ons overkopen, haha! Mooi niet!!

Vorige week zaterdag zijn ze dan echt begonnen! De eigenaar is samen met nog 2 werkmannen gekomen en ze hebben veel materiaal meegenomen. De 2 mannen slapen bij ons op het terrein waar we onlangs een container hebben geplaatst voor opslag. Respect!! Het vriest hier al 's nachts, brrr! We brengen ze dagelijks wat boodschapjes! En we hebben vorige week een fles wodka met ze leeggedronken! Haha!! Leuke mannen!

Ze bouwen dus een chalet van ongeveer 80m2. Omdat we niet mee kunnen op het stroomnet (we zitten echt afgelegen) worden we helemaal zelfvoorzienend, dus zonnepanelen met accu's, een waterpomp en we regelen zelf het afvoer! Gaaf he, wie had dat gedacht! Nu nog een moestuin en klaar, haha! Spannend allemaal maar zo leuk om te zien dat je eigen huisje wordt gebouwd. De zonnepanelen hebben we inmiddels zelf gelegd. Onze zwager heeft ons wat geholpen maar hij was ziek, de onderste 10 panelen hebben we helemaal zelf gelegd, alleen nog aansluiten!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De aanleg van onze grindweg naar ons huisje op de berg

We hebben dus een stuk land gekocht, van 8000m2. Er staan alleen wat (fruit)bomen op het land, verder geen huis of iets. Het is een stijl stuk grond, eigenlijk is er geen één stuk vlak en om er te komen moet je wat graslanden over, langs een riviertje door the middle of nowhere en je rijdt er ook nog een stukje omhoog.

Lees meer »

De bouw van ons huis in Georgië

Eind augustus kregen wij van onze familie in Georgië te horen dat er een heel dicht bij hen een huis te koop stond, een echt Georgisch huis. Wij hebben toen in een mum van tijd besloten om te emigreren naar dit mooie land. Het was een huis wat nog niet helemaal af was. De mensen die er woonden waren net begonnen met een uitbouw, dat zou een keuken worden. Voor de wc en douche moest je naar de schuur, dat was een dingetje voor ons, maar makkelijk op te lossen. Helaas is de man van dat gezin overleden, waardoor de vrouw het te koop ging zetten. Wij waren dus al bezig met deze vrouw maar er liepen allemaal rechtszaken. De overdracht duurde maar en duurde maar...

Lees meer »

Ons eerste bouwproject: Een eigen hek!

Onze eerste bouwwerk ooit! We hebben beide twee linkerhanden... tenminste we hebben nooit echt geklust, terwijl onze vaders allebei erg handig zijn. We hebben wel is een kwast vastgehad of een klein vloertje gelegd, maar that´s it! We hebben het denk ik nooit geleerd en dus kunnen we het niet, denken we! Maar daar gaan we verandering in brengen, ook een goede reden dat we zijn geëmigreerd!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.