Blog #10 Hier zijn we weer!

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:11

23 februari 2022

Jaaa!! Daar zijn we weer!! Hier weer een update van ons uit het mooie en meestal zonnige maar wel koude Georgië! Alhoewe, in de nacht is het iets onder nul en overdag al wel 7 tot 10 graden... en morgen wordt het zelfs 14 graden! En we kunnen je vertellen omdat de zon hier veel feller schijnt voelt het dus nog veel warmer aan! Maar niet te hard juichen... want in maart kan het soms ook nog echt koud worden! Okay... genoeg geluld over het weer!!

Hier gaat alles goed, de tijd vliegt en we zijn vandaag al precies 4 maanden in Georgië! Op dit moment zijn we weer heel druk en vervelen we ons echt niet. Januari was een rustige maand in vergelijking met de andere maanden hier. Het was koud, soms wel -15 in de nacht en overdag bleef het ook vaak onder nul. Er viel sneeuw en daarom gingen de werkmannen naar huis. Bij ons nieuwe huis is het altijd nog een paar graden kouder, dus logisch! Jammer genoeg bleven ze in totaal 4 weken weg!! We baalde wel een beetje, maar wat kun je eraan doen! We zaten wat meer in ons guesthouse, we hadden nog een bus van onze zwager te leen maar we durfde er niet echt mee op pad na ons ongeluk... en de dynamo ging ook nog is kapot van de bus dussss hebben we een nieuwe auto gekocht! Een Mitsubishi Pajero! Echt een geweldige auto met het stuur aan de andere kant, wat hier heel normaal is. Half Georgië rijdt met het stuur aan de andere kant, veel auto's worden hier geïmporteerd. Het was 3 minuten wennen en daarna echt prima! Je neemt de binnenbocht heel wat relaxter, als medepassagier is het meer wennen! Het verkeer wat op je afkomt en we hadden allebei de neiging om in de binnenspiegel te kijken, maar dat lukte natuurlijk niet! Haha! Het is een fijne auto en sindsdien gaan we veel op pad! Onze andere auto staat nog steeds bij de garage. De hoofdman ligt vaak in het ziekenhuis... waardoor de werkzaamheden stil liggen. Met de nieuwe auto hebben we ook al een lekke band gehad... dat is hier heel normaal en gebeurd vaak vanwege de onverharde wegen. Dan wisselen we zelf eerst de lekke band met de reserveband en vervolgens gaan we naar onderstaande man die dan de lekke band weer maakt en vervolgens onder de auto zet. We kunnen er wel een abonnement afsluiten. Gelukkig betaal je er niet veel voor, het ligt er een beetje aan hoe lang deze man bezig is, de laatste keer moesten we maar 5 Lari betalen (nog geen EUR 1.50).

Sinds onze nieuwe auto gaan we dus weer veel op pad, zo zijn we eind januari 5 dagen in Tbilisi geweest, de hoofdstad van Georgië! We waren er in oktober ook al even geweest maar nu konden we echt op ontdekking en wat een mooie stad! Het is een oude stad maar tegelijkertijd ook al heel modern. Het is er super schoon en de mensen zijn heel erg aardig! We hadden een ruim appartementje, middenin het centrum met mooi uitzicht. We hadden eerst voor 2 nachten geboekt maar de kinderen deden het super goed en vonden het erg leuk en dus hebben we 2 nachten erbij geboekt, haha!! We zijn het oude centrum in geweest, met de kabelbaan naar Moeder Georgie (Kartlis deda) op de heuvel waarvan je een geweldig uitzicht hebt over de oude stad! We hebben een erg leuk pretpark (Mtatsminda Park) ontdekt, ook op een heuvel met weer mooi uitzicht over de stad. De kids vonden dat natuurlijk fantastisch. We hebben een mooie boottocht gemaakt over de Mtkvari rivier door de oude stad. Verder zijn we in mooie parken geweest met altijd een speeltuin! Het was echt een feestje voor de kids (van speeltuin naar speeltuin). We zijn naar markten geweest en zelfs met de (superdiepe) metro! Anna vond dat wel een beetje eng!

Het was erg geslaagd en sindsdien zijn we er alweer een paar keer geweest! Vorige week was Anna jarig, ze is 4 jaar geworden! We zijn toen een dagje naar de dierentuin/speeltuin geweest in Tbilisi. Een andere dag hebben we uitgebreid geshopt met 2 nichtjes van ons erbij. Van de week is Christiaan er nog geweest omdat de werkman de nietjes op had van de nietmachine... en deze konden we niet krijgen hier in het dorp... ook niet in de bouwmarkt op weg naar Tbilisi... whaa! Uiteindelijk kwam Christiaan met de werkman uit op een super grote markt (Eliava Market) in Tbilisi met allemaal gereedschap en bouwmaterialen! Een enorme hal en rondom allemaal standjes! Wow! Je kan er echt alles kopen, goed om te weten! Haha!

Naast Tbilisi maken we leuke dagtrips, we zijn laatst naar de oudste grottenstad van Georgië geweest, Uplistsikhe dichtbij Gori. Echt heel erg mooi om te zien en de kids konden daar heerlijk klauteren! En naar een mooi klooster (Jvari Monastery) met mooi uitzicht op de oude hoofdstad van Georgië, dichtbij Tbilisi.

We waren net plannen aan het maken om op wintersport te gaan, tot opeens we in de ochtend een foto kregen van onze werkman met de bus tegen een boom... huh? Dat is onze boom! Wow! Ze zijn er weer.... en toen dachten we, maar wat is er gebeurd?? We zijn er gelijk heen gegaan! Ze waren in de nacht gekomen (rond middernacht) en het was al begonnen met sneeuwen (de hele week was het mooi weer... whaa!)... de bus helemaal volgeladen en ze wouden draaien op ons land (waar net nog geen grindweg loopt) en wat af loopt naar beneden, hartstikke donker, maar het was iets te glad en... boem!! Gelukkig stond de boom er want anders.... Gelukkig valt de schade mee, we hadden wel gelijk wat te doen want het materiaal lag beneden bij de bus en het moest nog helemaal omhoog naar ons huis! Maar wat fijn dat ze terug zijn!

Een dag later ging de baas alweer weg! Whaaa! Nu was er maar 1 werkman.... we dachten, nu kunnen we wel allemaal stampei maken maar daar wordt die andere werkman ook niet echt blij van! We zijn nu zelf de werkman aan het helpen en dat is super leuk! Hoe leuk is het om mee te helpen met je eigen huis! Worden we ook nog is handig en schiet het ook wat meer op, pauze houden kunnen ze als geen ander . Het is een lieve man en is inmiddels al 2 weken bij ons huis non stop! Vorige week heeft hij een nachtje bij ons in het guesthouse geslapen om even te douchen. Christiaan gaat er elke dag heen met 1 of 2 van onze kinderen, die kunnen zo wat wennen aan ons nieuwe huis en ze helpen al flink mee met klussen! Om de zoveel dagen gaat Antoinet ook mee en de kids kunnen dan naar de familie. Zo leren we ook nog een beetje de taal want de werkman kan bijna geen Engels, haha! Maar we (lees Christiaan) kunnen al best wat woorden en met handen en voeten en muziek en bier kom je best ver!!! Haha!

Ons huis gaat ineens weer erg hard, de buitenkant is zo goed als klaar, nog wel wat afwerking. Alle kamers zijn ook al zichtbaar en de latjes zitten er bijna allemaal op aan de binnenkant. Het lijkt nu al echt een huis! Zoveel zin om het strakjes in te richten en er te wonen met onze kids!

Intussen zijn we ook alweer bezig met onze grindweg. We hebben weer 4 nieuwe ladingen gekregen, wat best spannend was! De vrachtwagen had het moeilijk op ons land en slipte ook een paar keer goed weg. Hij kon niet alles in etappes lossen vanwege het gevaar dat hij omviel (ons land loopt schuin af, we wonen letterlijk op een berg ;)), dus alles maar op 1 bult gelost. We moeten dus flink kruien! We zijn nu druk om op ons land een weg te maken naar ons huis maar ons huis heeft nu de 1e prioriteit!

De kids doen het super! Als we op pad gaan vinden ze het geweldig en ze zijn vaak bij hun neefjes en nichtjes! Daar kunnen ze heerlijk buitenspelen. Zoals we al eerder zeiden is Anna vorige week 4 jaar geworden! We hebben het goed gevierd en ze is flink verwend met cadeaus, dagje dierentuin/speeltuin en met wat belletjes uit Nederland! Het is echt al een grote meid en Luuk wordt ook groot want hij kan sinds een paar dagen fietsen! Wow!! Hij wil alles nadoen en ook kunnen (typisch derde kind denken we), maar echt geweldig!! Hihi!

Nou genoeg geluld... we moeten weer aan de bak! En oja... bij onze volgende update hebben we misschien weer wat leuks/nieuws te melden! Er zijn plannen in de maak! Haha! (We kunnen niet stil zitten!).

We vinden het trouwens te gek dat we zoveel volgers hebben! We hopen natuurlijk dat je ons blijft volgen maar hou ons ook op de hoogte!

Tot de volgende update! Liefs!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De aanleg van onze grindweg naar ons huisje op de berg

We hebben dus een stuk land gekocht, van 8000m2. Er staan alleen wat (fruit)bomen op het land, verder geen huis of iets. Het is een stijl stuk grond, eigenlijk is er geen één stuk vlak en om er te komen moet je wat graslanden over, langs een riviertje door the middle of nowhere en je rijdt er ook nog een stukje omhoog.

Lees meer »

De bouw van ons huis in Georgië

Eind augustus kregen wij van onze familie in Georgië te horen dat er een heel dicht bij hen een huis te koop stond, een echt Georgisch huis. Wij hebben toen in een mum van tijd besloten om te emigreren naar dit mooie land. Het was een huis wat nog niet helemaal af was. De mensen die er woonden waren net begonnen met een uitbouw, dat zou een keuken worden. Voor de wc en douche moest je naar de schuur, dat was een dingetje voor ons, maar makkelijk op te lossen. Helaas is de man van dat gezin overleden, waardoor de vrouw het te koop ging zetten. Wij waren dus al bezig met deze vrouw maar er liepen allemaal rechtszaken. De overdracht duurde maar en duurde maar...

Lees meer »

Ons eerste bouwproject: Een eigen hek!

Onze eerste bouwwerk ooit! We hebben beide twee linkerhanden... tenminste we hebben nooit echt geklust, terwijl onze vaders allebei erg handig zijn. We hebben wel is een kwast vastgehad of een klein vloertje gelegd, maar that´s it! We hebben het denk ik nooit geleerd en dus kunnen we het niet, denken we! Maar daar gaan we verandering in brengen, ook een goede reden dat we zijn geëmigreerd!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.