Mtatsminda Park: het uitje voor kinderen in Tbilisi!

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:12

Op de top van de berg Mtatsminda ligt het hoogst gelegen pretpark van Tbilisi, namelijk Mtatsminda Park. Op de heuvel heb je prachtig uitzicht over de Georgische hoofdstad maar daar geven de kinderen echt niet om als ze weten wat je allemaal kan doen in het Mtatsminda Park. Het heeft er van alles, een reuzenrad (met weer super mooi uitzicht), een achtbaan (voor jong en oud), draaimolens, botsauto's (voor jong en oud), een enorme waterglijbaan, water speeltuin, wagonnetjes voor de kleinsten, schiettenten en speeltuinen. Je kan er heerlijk zitten om wat te eten en/of te drinken. 

Het is een soort kermis idee, het Mtatsminda Park is zelf gratis, je moet alleen betalen voor de attractie waar je in wil. Super goed idee, de allergrootsten willen niet meer in een draaimolen bijvoorbeeld en andersom net zo. Per attractie betaal je zo'n 3 tot 5 lari, een beetje afhankelijk van de attractie zelf. 

In het park, bij de kassa, kun je een pas aanschaffen en daar geld op zetten, in het park kun je met die pas betalen. Je kan er bijvoorbeeld 50 Lari opzetten, nou we kunnen je zeggen, daar kom je heel ver mee met drie kleine kinderen.

Het park is te bereiken per auto, bus of kabeltrein. Per kabeltrein is natuurlijk het allerleukste vooral met de kinderen erbij. Het is een klein treintje wat om de zoveel minuten vertrekt. Hij rijdt steil de berg op en weer heb je prachtige uitzichten. Beneden bij de kassa kun je dezelfde pas aanschaffen, die dus ook geldig is voor het park. Een goeie tip is, zet er gelijk wat meer geld op, anders moet je boven je pas weer opladen ;), wat wij dus moesten doen toen we eenmaal bij een attractie aankwamen. Voor het treintje naar boven betaal je 17 Lari per persoon voor een retour ticket. Onze kinderen (2, 3 en 5) hadden een gratis entree. 

Daarnaast kan je er ook heerlijk wandelen of rusten in het park zonder dat je gelijk een attractie in moet. Je kan er heerlijk chillen of van de mensen om je heen genieten. Je kan er dus net zo vaak heen als je wil. Goed om te weten is dat er in het park zelf toiletten beschikbaar zijn, kosten zijn 0,50 Lari.

De openingstijden van het Mtatsminda Park is elke dag vanaf 11.00 uur tot laat in de avond. Kom niet te vroeg, de Georgische mensen zijn niet zo van vroeg... ze starten hier altijd wat later op ;). 

Leuk om te weten, de lengte van de kabelbaan is 501 meter. Het station boven is gelegen op een hoogte van 727 meter, het station beneden is gelegen op een hoogte van 460 meter. 

Het treinstation van het Mtatsminda Park is goed bereikbaar, zie hieronder de kaart van het vertrekstation naar boven. 


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Afscheid nemen van school & kinderopvang!

En dan is het zover, de kinderen moeten afscheid nemen van school, opvang en misschien wel van hun sport. Maar hoe pak je dat aan? Heb je daar al wekenlang over met je kinderen of doe je dat kort voor die tijd. Organiseer je nog wat speciaals, kortom hoe pak je dit afscheid aan? Wij kunnen je tips geven aan de hand van onze ervaringen. 

Lees meer »

Vliegen met kleine kinderen!

Vliegen met kinderen, voor sommige ouders is dat echt No GO, ze gaan liever met de auto naar hun reisbestemming maar wij kunnen je zeggen dat je het gewoon moet doen. Je wil zelf toch ook lekker op vakantie of op reis kunnen en wat van de wereld kunnen zien. Het is vaak maar voor een paar uurtjes en echt, die overleef je wel! Je hebt alleen wat meer voorbereiding nodig, we hebben hier wat praktische tips voor je op een rijtje gezet, hopelijk heb je er wat aan en hup, gewoon dat vliegtuig in!

Lees meer »

Hoe vinden de kinderen het in Georgië?

Onze kinderen hebben het erg naar hun zin in Georgië! Bij ons ging de verhuizing/vertrek naar Georgië eigenlijk bijzonder goed. We zagen best op tegen de vlucht maar dat ging hartstikke goed. Eerder gingen we altijd met de auto op vakantie maar vliegen vonden ze super leuk en slaapverwekkend (ze hebben de halve vlucht geslapen). Eigenlijk hadden we wel vaker met het vliegtuig weg kunnen gaan!

Lees meer »

Wordt het school of toch thuisonderwijs?

Voordat we de keuze hadden gemaakt om te emigreren heb je het natuurlijk met elkaar over het onderwijs van de kinderen. Dit is een veelbesproken onderwerp geweest, zelfs voor onze emigratie hebben we het er vaak over gehad maar als je dan wil gaan emigreren heb je het er veel over met elkaar en bespreek je wat het beste is voor je kind.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.