Tbilisi Sea & Monument The Chronicle of Georgia

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:12

Je hebt zeker een dagdeel vermaak wanneer je naar Tbilisi Sea gaat en het monument The Chronicle of Georgia in Tbilisi. 

Je kan er het makkelijkst komen met de auto, maar ook stopt er dichtbij een Metro station (Metro Guramishvili), je moet dan nog een klein stukje heuvel op lopen (de looproute vind je op de kaart die we onderaan deze pagina hebben toegevoegd). Beide hebben een gratis toegang, leuk om beide dus samen te combineren!

1. Tbilisi Sea

Voor de kinderen is de zee of een meer altijd leuk. Bij Tbilisi Sea hebben ze een steentjesstrand en dus kunnen ze lekker met stenen gooien in de zee/meer. Ook voor ouderen is het heerlijk uitwaaien en in de zomer vooral afkoelen, lekker pootje baden. In de zomer ligt half Tbilisi hier op het strand. 

De Tbilisi Sea of Tbilisi stuwmeer is een kunstmatig meer dat als stuwmeer dient, het meer ligt net buiten het drukke centrum van Tbilisi. Het meer heeft een lengte van 8,75 km en een breedte van 2,85 km. De oppervlakte van dit stuwmeer is 11,6 km². Het werd geopend in 1953 en is een populaire recreatieplek geworden, vooral in de zomer. 

Je hebt er een Tbilisi Sea Club waar je heerlijk kunt chillen. Met de auto kun je heel het meer rondrijden en heb je verschillende mooie uitkijkpunten. Ook kom je langs Gino Paradise Tbilisi, een groot park met meerdere zwembaden en vele glijbanen. Een must voor de kinderen!

In de verte kun je het monument The Chronicle of Georgia zien liggen, zeker de moeite waard om het monument zelf ook te gaan bezoeken. Genoeg te doen bij Tbilisi Sea!

2. Monument The Chronicle of Georgia

De Chronicle of Georgia is een monument in de buurt van Tbilisi Sea, net buiten de grote stad Tbilisi. Het is er leuk om er een uurtje rond te lopen, de kids vinden de trappen helemaal geweldig en lopen onder de enorm grote pilaren door. Ze zien allemaal tekeningen op de zestien pilaren die wel 30 tot 35 meter hoog zijn en stiekem kijken ze over het randje, ze zien enorme gebouwen staan, dat zijn de Sovjetflats. 

In 1985 werd de bouw gestart van dit monument door Zurab Tsereteli, maar het is helaas nooit helemaal afgemaakt. Dit monument beschrijft de beroemdste personen en gebeurtenissen met betrekking tot de geschiedenis van Georgië. Er worden ook enkele Bijbelverhalen getoond die te zien zijn op de enorme pilaren. 

Het is er altijd vrij rustig en je hebt een gratis toegang. Goed om te weten dat er geen gids rondloopt. Je moet van te voren enige research doen. Wat ons betreft en ook onze kinderen is dit een super leuk uitje als je even uit de drukte van de stad Tbilisi wil. 


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De grootste kerk van Georgië, Holy Trinity Cathedral (Sameba Cathedral)

De Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid van Tbilisi, de Holy Trinity Cathedral (ook wel Sameba genoemd) is de grootste kerk van Georgië. Het is de mooiste en belangrijkste kerk van de hoofdstad, Tbilisi! Je kan deze kerk vanuit veel delen van de stad zien, vooral vanuit de oude stad (Old Town, Altstadt), omdat deze geleden is op de Elia-heuvel. Je ziet de glanzende gouden koepel en in de avond/nacht is de kerk heel mooi verlicht. Vanaf deze kerk heb je dus ook een prachtig uitzicht over de stad Tbilisi. 

Lees meer »

De oudste grotstad van Georgië: Uplistsikhe

In Georgië kun je heel veel ‘grotsteden’ bezoeken. Eén van de bekendste grotten zijn David Gareja, of Vardzia maar Uplistsikhe is er ook één die je niet mag overslaan! David Gareja is wat opvallender, Vardzia is wat uitgestrekter maar Uplistsikhe is de oudste grotstad en sommige bouwwerken dateren zelfs uit de ijzertijd. Deze ruïne werd waarschijnlijk bewoond door gewone mensen, de handelaar en niet door royalty’s of monniken. 

Lees meer »

Het mooie Ananuri Fort/Kasteel

Je kan zoveel kastelen, Forts of kloosters bezoeken in Georgië, maar het Ananuri Fort/Kasteel is echt een bezoekje waard en staat bij menigeen in de top 10 van de bezienswaardigheden in Georgië. 

Lees meer »

Het prachtige Zhinvali stuwmeer bij Ananuri

De meren in Georgië zijn ook prachtig, het Zhinvali stuwmeer is er één van en zeker een bezoek waard. Je kan het goed combineren met het Ananuri Fort/Kasteel of zelfs als je naar het Noorden van Georgië reist, namelijk naar Gudauri of Kazbegi.

Lees meer »

Mtatsminda Park: het uitje voor kinderen in Tbilisi!

Op de top van de berg Mtatsminda ligt het hoogst gelegen pretpark van Tbilisi, namelijk Mtatsminda Park. Op de heuvel heb je prachtig uitzicht over de Georgische hoofdstad maar daar geven de kinderen echt niet om als ze weten wat je allemaal kan doen in het Mtatsminda Park. Het heeft er van alles, een reuzenrad (met weer super mooi uitzicht), een achtbaan (voor jong en oud), draaimolens, botsauto's (voor jong en oud), een enorme waterglijbaan, water speeltuin, wagonnetjes voor de kleinsten, schiettenten en speeltuinen. Je kan er heerlijk zitten om wat te eten en/of te drinken. 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.