De oudste dierentuin van Georgie: Tbilisi Zoo

Gepubliceerd op 3 april 2022 om 17:10

Het is de oudste en grootste dierentuin van heel Georgië, in de hoofdstad van Georgië is deze te vinden, Tbilisi Zoo! Het is opgericht in 1927 en ligt in de vallei van de Vere-rivier in het centrum van Tbilisi, naast een drukke weg en naast allemaal flatgebouwen. 

We waren er al eens langsgereden maar het was ons niet opgevallen dat hier een ook dierentuin was. Anna is vandaag 4 jaar geworden, dus we dachten om iets leuks te gaan doen. We waren net twee weken geleden al voor 5 dagen in de Tbilisi geweest, dus om weer naar het Mtatsminda park te gaan of naar een andere speeltuin... Dus we dachten, we gaan op verkenning naar Tbilisi Zoo! 

Eerlijk is eerlijk, het is echt gedateerd. Het is niets voor niets de oudste dierentuin van Georgië! Je betaalt echt maar een paar Lari om binnen te komen, wij moesten in totaal 15 Lari betalen voor 2 volwassenen en 3 kinderen. Dat is ongeveer EUR 4 in totaal!

Eenmaal binnen werden de kids gelijk gelokt naar de attracties, geweldig natuurlijk! Hup in een attractie... toen ze eenmaal in een attractie zaten hadden we door dat we er nog apart voor moesten betalen, haha!!! Oh vandaar dat het personeel zo enthousiast liep te zwaaien! Je betaalt 2 Lari per rit per kind, dus dat is ongeveer EUR 0.50 cent.   

Na een paar attracties gingen we op verkenning door de dierentuin. Het is verouderd maar als je er door heen kijkt is het best leuk! Je kan er flink veel verschillende soorten dieren zien, dat is het leuke van deze dierentuin! 

Je loopt een rechte weg af en langs de weg zie je alle dieren. Halverwege kom je nog wat speeltoestellen tegen, onze kids vonden het geweldig en waren hier wel even zoet. Jammer dat papa en mama hier geen kop koffie konden drinken, haha;). 

Aan het einde van de weg heb je nog allemaal verschillende attracties, ook hier moet je weer per attractie betalen, 2 Lari per rit per kind. 

Je loopt dus weer terug via dezelfde weg, wij zagen toch weer andere dieren die we de heenweg niet hadden gespot, dat is wel leuk. Soms zitten de dieren in hun hok en zijn ze op de terugweg buiten. 

Kom je zelf met de auto naar de dierentuin, naast de dierentuin is er een aparte plek om te parkeren. Wij hebben de auto zelfs gelijk aan de weg naast het tankstation geparkeerd. Een vriendelijke man zei dat we hem daar neer mochten zetten ;). Het tankstation zit aan een drukke weg, goed opletten dus, anders rijd je hem voorbij als je met eigen vervoer bent. Voor het parkeren betaal je niets en als je weer wil wegrijden, er zijn zat mannetjes die met je meekijken voordat je de drukke weg weer oprijdt. 

Tbilisi Zoo is een leuk uitje voor een paar uurtjes vertier! Vooral met kleine kinderen is het leuk, de oudere kinderen zullen het (denken wij) iets minder leuk vinden, er is minder vermaak voor hen. Wanneer je Tbilisi en omgeving in een paar dagen wil verkennen zou ik het overslaan maar zit je hier een langere periode, zeker leuk om is te bezoeken!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De grootste kerk van Georgië, Holy Trinity Cathedral (Sameba Cathedral)

De Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid van Tbilisi, de Holy Trinity Cathedral (ook wel Sameba genoemd) is de grootste kerk van Georgië. Het is de mooiste en belangrijkste kerk van de hoofdstad, Tbilisi! Je kan deze kerk vanuit veel delen van de stad zien, vooral vanuit de oude stad (Old Town, Altstadt), omdat deze geleden is op de Elia-heuvel. Je ziet de glanzende gouden koepel en in de avond/nacht is de kerk heel mooi verlicht. Vanaf deze kerk heb je dus ook een prachtig uitzicht over de stad Tbilisi. 

Lees meer »

De oudste grotstad van Georgië: Uplistsikhe

In Georgië kun je heel veel ‘grotsteden’ bezoeken. Eén van de bekendste grotten zijn David Gareja, of Vardzia maar Uplistsikhe is er ook één die je niet mag overslaan! David Gareja is wat opvallender, Vardzia is wat uitgestrekter maar Uplistsikhe is de oudste grotstad en sommige bouwwerken dateren zelfs uit de ijzertijd. Deze ruïne werd waarschijnlijk bewoond door gewone mensen, de handelaar en niet door royalty’s of monniken. 

Lees meer »

Het mooie Ananuri Fort/Kasteel

Je kan zoveel kastelen, Forts of kloosters bezoeken in Georgië, maar het Ananuri Fort/Kasteel is echt een bezoekje waard en staat bij menigeen in de top 10 van de bezienswaardigheden in Georgië. 

Lees meer »

Het prachtige Zhinvali stuwmeer bij Ananuri

De meren in Georgië zijn ook prachtig, het Zhinvali stuwmeer is er één van en zeker een bezoek waard. Je kan het goed combineren met het Ananuri Fort/Kasteel of zelfs als je naar het Noorden van Georgië reist, namelijk naar Gudauri of Kazbegi.

Lees meer »

Mtatsminda Park: het uitje voor kinderen in Tbilisi!

Op de top van de berg Mtatsminda ligt het hoogst gelegen pretpark van Tbilisi, namelijk Mtatsminda Park. Op de heuvel heb je prachtig uitzicht over de Georgische hoofdstad maar daar geven de kinderen echt niet om als ze weten wat je allemaal kan doen in het Mtatsminda Park. Het heeft er van alles, een reuzenrad (met weer super mooi uitzicht), een achtbaan (voor jong en oud), draaimolens, botsauto's (voor jong en oud), een enorme waterglijbaan, water speeltuin, wagonnetjes voor de kleinsten, schiettenten en speeltuinen. Je kan er heerlijk zitten om wat te eten en/of te drinken. 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.