Blog #2 Aankomst in Tbilisi

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:11

23 oktober 2021

Yeah! We zijn aangekomen in Georgië! In Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. We hebben een goeie vlucht gehad, de kids hebben merendeel van de vlucht geslapen. Ze moesten vanochtend ook vroeg op en het was natuurlijk allemaal wel spannend de afgelopen dagen. Vanochtend zijn we afgezet door familie op Schiphol, flink uitgezwaaid en toch een traantje moeten laten. Het is nu echt, we gaan echt dat vliegtuig in! Op weg naar nieuwe avonturen!! 

Na iets meer dan 4 uur vliegen komen we aan op de luchthaven van Tbilisi. We worden opgewacht door een vriend van onze familie en na een paar minuten volgt onze zwager en onze 2 nichtjes. Wow, wat zijn zij groot geworden. We laden alle koffers in (en dat zijn er nogal wat) en gaan naar ons appartement. Het is nog heerlijk weer, rond de 20 graden. Het is hier 3 uur later dan in Nederland maar het wordt al donker hier.  In de avond gaan we in een restaurantje wat eten en dan hup naar ons bedje, wij en de kids zijn toe aan een heerlijke nacht. 

We hebben een goeie eerste nacht gemaakt in Tbilisi, we halen ontbijt op de hoek van de straat en gaan dan met z'n allen Tbilisi in. Nu kunnen we de stad 'echt' zien. Gisteren was het al donker, dus wel veel lichtjes maar verder is het nog heel onbekend. Nu zien we een prachtige, mooie stad! Antoinet moet gelijk denken aan Istanbul, alleen ze hebben hier geen moskeeën. We parkeren de auto in de stad, super druk natuurlijk, maar goed we willen wat zien. We gaan als eerste naar de kabelbaan, de kids willen daar dolgraag heen, dus hup en voordat we het weten zitten we al in een liftje. De kids vinden het geweldig en we gaan ook nog een beetje heen en weer, haha. 

Bovenop de top heb je allemaal kleine kioskjes en antiekkraampjes. We halen hier koffie, yeah, dat hadden we nog niet gehad. De kids smullen van een ijsje, het weer is er naar. Dan gaan we weer naar beneden met de kabelbaan, nog een keer volle pret met z'n allen en lopen we via The bridge of Peace naar het oude centrum, Old Town. Het is echt een hele mooie brug en het oude centrum is echt super mooi. Als je een camera bij je hebt, kun je los!

Na weer een (groot) ijsje te hebben gegeten (sssttt!) gaan we door naar de Sioni-kathedraal en de Clock Tower. We genieten van het weer en zelfs Luuk slaapt even in de buggy, heerlijk! 

Daarna is het tijd om terug te gaan naar ons appartement, met kids kun je ook niet de hele dag op pad. Maar we moeten nog een flinke wandeling naar de auto maken. We belonen onszelf op een lekker drankje en wat snacks op het balkon in ons appartement en daarna op heerlijke pizza! Wat een leuke dag zeg en wat een mooie stad, hier gaan we zeker vaker terugkomen! 

Morgen vertrekken we naar Batumi, een stad helemaal aan zee. We hebben er een mooie auto gezien, hopelijk is het wat! Tot snel!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De oudste dierentuin van Georgie: Tbilisi Zoo

Het is de oudste en grootste dierentuin van heel Georgië, in de hoofdstad van Georgië is deze te vinden, Tbilisi Zoo! Het is opgericht in 1927 en ligt in de vallei van de Vere-rivier in het centrum van Tbilisi, naast een drukke weg en naast allemaal flatgebouwen. 

Lees meer »

Het nieuwe centrum van Tbilisi

Het vrijheidsplein heeft in de jaren wel wat meegemaakt. Allereerst was de naam van dit plein Ivan Paskevich. Daarna werd het Beria-plein genoemd, vervolgens is het gewijzigd naar het Lenin-plein. Vanaf 1918 heet dit plein het Vrijheidsplein.

Lees meer »

De top 6 bezienswaardigheden van de oude stad in Tbilisi!

Tbilisi heeft een prachtig oud centrum! Geweldig mooie slingerende en heuvelachtige straatjes met leuke balkonnetjes en overal toffe dakterrassen. Je kan er echt heerlijk wandelen, je kijkt je ogen uit. Overal heb je leuke plekjes om te eten en/of te drinken. Zoals het oude centrum al doet zeggen, het zit vol geschiedenis en eeuwenoude tradities maar het oude centrum oogt ontzettend modern en het is ook nog is een schone stad. Echt de moeite waard om hier is een kijkje te nemen!

Lees meer »

Het mooie Dzjvariklooster (Jvari Monastery) net buiten Tbilisi

Het Dzjvariklooster (Jvari Monastery), het VI-eeuwse Georgische-orthodoxe klooster, ligt in het noord/westen van Tbilisi, echt net buiten de grote stad. Het ligt in het oosten van Mtscheta-Mtianeti en het klooster bevindt zich op een hoge klif. Vanaf daar heb je geweldige uitzichten over Mtscheta, de bergen rondom en de twee rivieren die bij elkaar komen, namelijk de Mtkvari en Aragvi. Andersom levert het ook prachtige beelden op als je vanaf de grond het klooster hoog op de klif ziet liggen. Dit is namelijk het geval als je vanuit Tbilisi op Highway 1 of de E60 rijdt richting het noorden. Een prachtig gezicht en echt een must see om het klooster ook van dichtbij te bekijken!

Lees meer »

De grootste kerk van Georgië, Holy Trinity Cathedral (Sameba Cathedral)

De Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid van Tbilisi, de Holy Trinity Cathedral (ook wel Sameba genoemd) is de grootste kerk van Georgië. Het is de mooiste en belangrijkste kerk van de hoofdstad, Tbilisi! Je kan deze kerk vanuit veel delen van de stad zien, vooral vanuit de oude stad (Old Town, Altstadt), omdat deze geleden is op de Elia-heuvel. Je ziet de glanzende gouden koepel en in de avond/nacht is de kerk heel mooi verlicht. Vanaf deze kerk heb je dus ook een prachtig uitzicht over de stad Tbilisi. 

Lees meer »

Prachtige boottocht op de Mtkvari rivier in het centrum van Tbilisi

Wat is nou leuker dan op de prachtige Mtkvari rivier een boottocht te maken langs de vele mooie bezienswaardigheden van de hoofdstad Tbilisi. Je vaart langs het Concert Hall/Music Theatre, onder de mooiste brug van Tbilisi, de Bridge of Peace. Je ziet vanaf de waterkant de luchtballon (Air balloon Tbilisi), de Metekhi Kathedraal, je vaart langs de rotswanden. In de verte zie je Moeder Georgië (Kartlis Deda) en het Fort Narikala en natuurlijk vele andere mooie gebouwen en huizen van de oude stad (Old Town, Altstadt).

Lees meer »

Moeder Georgië (Kartlis Deda) & Narikala Fort

Als je in de hoofdstad van Georgië bent, dan moet je Moeder Georgië (Kartlis Deda) en het Narikala Fort zeker zien en dan bedoelen wij van dichtbij, want beide is vanaf de oude stad al goed te bewonderen. Moeder Georgië en het Narikala Fort ligt namelijk op de Solakiheuvel.

Lees meer »

Mtatsminda Park: het uitje voor kinderen in Tbilisi!

Op de top van de berg Mtatsminda ligt het hoogst gelegen pretpark van Tbilisi, namelijk Mtatsminda Park. Op de heuvel heb je prachtig uitzicht over de Georgische hoofdstad maar daar geven de kinderen echt niet om als ze weten wat je allemaal kan doen in het Mtatsminda Park. Het heeft er van alles, een reuzenrad (met weer super mooi uitzicht), een achtbaan (voor jong en oud), draaimolens, botsauto's (voor jong en oud), een enorme waterglijbaan, water speeltuin, wagonnetjes voor de kleinsten, schiettenten en speeltuinen. Je kan er heerlijk zitten om wat te eten en/of te drinken. 

Lees meer »

Wat moet je zien in het Rike Park?

Wanneer je in Tbilisi de Bridge of Peace (Vrijheidsbrug) oversteekt kom je uit in het Rike Park. Het park ligt dus direct aan de Mtkvari rivier. Het is een mooi en bloemrijk park, je kan er heerlijk wandelen, even bijkomen, wat eten of drinken en nog veel meer! Het is breed opgezet, dus het is er niet heel druk. Wel vind je hier veel straatverkopers, er staan kraampjes maar ook willen ze graag tourtjes aan je verkopen. Dit kan natuurlijk handig zijn voor als je een toertje wil boeken. Op de Vrijheidsbrug staan ze met pauwen, als je er een foto van maak, moet je betalen, dus let goed op!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.