Blog #1 Aftellen en uitzwaaien

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:11

20 oktober 2021

Dag allemaal!

Wat leuk dat je meekijkt op onze blog! En jaaa, het is bijna zover! Aankomende zaterdag 23 oktober stappen we het vliegtuig in op weg naar onze nieuwe avonturen in Georgië! Super spannend allemaal, we gaan ervoor en we zien wel wat er allemaal op ons pad komt. Misschien is het voor wel voor een paar maanden, 5 jaar of gewoon voor altijd, haha. We gaan er open in. We hebben er vooral heel veel zin in en de kids ook, zij weten natuurlijk helemaal niet wat er komen gaat. Laat maar komen allemaal, we zijn dus al flink aan het aftellen! Lezen jullie mee?

Wij zijn Christiaan (32), Antoinet (40), Jurre (5), Anna (3) & Luuk (2)! 

In augustus dit jaar hebben we de knoop doorgehakt om te emigreren naar Georgië. Een best wel spontane beslissing, maar wij zijn denk ik gewoon ook spontaan. We houden van (verre) reizen en dingen ontdekken en we staan voor veel dingen open. Onze motto's zijn onder meer: Je leeft maar één keer & Zeg nooit nooit! 

Na onze beslissing hebben we in augustus/september ons huis verkocht. Het is een gekke tijd qua huizenmarkt en ons huis was dus in no-time verkocht en ook nog met overwaarde, dat kunnen we natuurlijk goed gebruiken in Georgië. Ons doel is onder andere om geen hypotheek of leningen meer af te sluiten. We zeggen onze banen en opleiding op, nu alle focus op onze verhuizing. 

En dan dus inpakken, wow een heel huis in een paar weken, want de container komt namelijk al op 28 september. Dat wordt dus ontspullen, haha! Alles uitzoeken, veel weggeven/naar de kringloop en wat verkopen. Voor dat laatste hebben we niet veel tijd natuurlijk, we moeten zoveel doen. De container regelen, verhuisdozen kopen, de laatste dingen bestellen en shoppen. Omdat we verhuizen naar een ander land, dus onze spullen moet door de douane, moeten we alles bijhouden in een Excel bestand. Dus wat neem je mee? Wat is het gewicht? Wat heeft het gekost? Nieuw? Bon bijvoegen etc. Het is dus een heel klusje dat inpakken en dat ook nog met 3 kleine kids, whaaa! En we hebben ook nog een verjaardag dat gevierd moet worden, Jurre is namelijk 5 jaar geworden! Maar we hebben veel lol, vooral veel voorpret

En daar gaan onze spullen! Wel een raar idee, we zien onze spullen pas weer in Georgië! Even bijkomen, want we hebben in een uur tijd de container gevuld. In de tussentijd lenen we wat spullen van buren en familie. Denk aan matrassen, dekens, Senseo apparaat, wat pannen en potten, lampen etc. Super lief! Verder heb je gewoon nog je douche, wc en keuken en het is heel raar, maar eigenlijk mis je niet veel! Zo raar dat je eigenlijk zoveel spullen hebt!! Het enige misschien is dat we missen is wat speelgoed voor de kids, vooral met slecht weer ;). 

We moeten nu veel praktische zaken regelen, administratieve dingen, denk aan verzekeringen opzeggen, paspoorten verlengen en vliegtickets regelen, yeahh!! We vliegen op zaterdag 23 oktober vanaf Schiphol naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Onze auto willen we verkopen in de laatste week, zo kunnen we nog bij iedereen op bezoek. Het afscheid komt al dichtbij!

En dan is de laatste week aangebroken! We (Jurre) hebben al afscheid genomen van school, de kinderopvang en verlaten ons huis en worden door alle buurtjes uitgezwaaid, ze organiseren op de ochtend dat we weg gaan nog een koffie-uurtje, buiten op ons speelpleintje, met lekkere dingetjes. Ons huis en pleintje is versierd met vlaggetjes en er is een leuk spandoek geschreven! Gelukkig is de tekst niet alleen in het Georgisch, want dat kunnen we nog niet lezen hoor, haha! Zo leuk allemaal en dan wordt het wel heel definitief allemaal! Dag lieve buurtjes!!

De laatste week verblijven we bij de ouders van Christiaan. Hier kunnen we de laatste dingen regelen maar het is vooral heel gezellig. Nog effe in het echt kletsen, de kids spelen heerlijk met al het speelgoed en we gaan nog een dagje weg naar Binky in Apeldoorn.

En dan echt afscheid nemen van onze familie en vrienden! Vele hadden we al voor het 'laatst' gezien maar toch spreken we nog een keer af. Whaaa! Vele willen langskomen in Georgië, super gezellig! Dag allemaal!! Tot in Georgië, Nederland of ergens anders..., hahaha!!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Ontspullen voordat we vertrekken naar Georgië

En dan moet je wel, spullen weg doen die eigenlijk al heel lang onderin de la liggen of helemaal achterin de kast. Maar ook die spullen in de keuken in dat ene kastje die je eigenlijk nooit opendoet... Wat staat er ook allemaal weer in? En laten we het dan maar niet hebben over de schuur! Hoog tijd om te ontspullen!

Lees meer »

Voorpret om te emigreren!

Sommige mensen dromen eindeloos over het wonen of werken in het buitenland, of zijn al jarenlang plannen aan het maken om te emigreren. Deze mensen zijn zich al jaren aan het voorbereiden en zich aan het verheugen om Nederland in te ruilen voor een ander land ergens op de wereld. Ze volgen misschien al wel een talencursus en hebben al tientallen boeken gelezen over het land waar ze heen willen. Ze leren het land op afstand al een beetje kennen, kijken ze documentaires, verschillende reisprogramma van het land of zijn ze flink aan het googelen en lezen ze blogs van anderen over het emigreren naar het buitenland., stellen ze op hun smartphone het weer al in, zodat ze weten hoe heerlijk warm het daar is. Je hebt dan een enorme lange aanloopperiode en dus heel veel voorpret ;).

Lees meer »

Laatste inkopen voor vertrek naar het buitenland

Tijdens een verhuizing naar het buitenland is het verstandig om te bedenken wat je nog extra kan meenemen, dus moet inkopen. Wat hebben ze in het land waar je heen gaat niet of kun je lastig daar krijgen? Of wat is handig om nu al te kopen en mee te nemen, dan hoef je als je daar bent niet gelijk op zoek naar die spullen. 

Lees meer »

Welk land wordt het en hoe maak je de keuze om te emigreren?

In deze post willen je jullie meenemen in onze beweegredenen en overwegingen die de doorslag hebben gegeven om voor Georgië te kiezen. Het klinkt altijd erg tof en als één grote droom om te gaan emigreren. Toch is het knap spannend en komt er een hoop bij kijken. Niet alleen spanning, stress, heimwee maar ook veel twijfel, soms irritatie en tegenslag. Vandaar dat het super belangrijk is om een land te kiezen waar je echt achter staat en kansen ziet. 

Lees meer »

Hoe vertel je je familie en vrienden over je emigratieplannen?

Het meest moeilijke van emigreren is dat je dit je familie, vrienden en kennissen moet gaan vertellen. Je baas moet het weten, want je moet ontslag nemen. Eventueel de school van je kinderen, bij de sportclub van je kinderen en/of die van jezelf moet je je abonnement opzeggen. Hoe zal iedereen reageren? Worden ze boos, zijn ze teleurgesteld, verdrietig of vinden ze het super tof wat je gaat doen!

Lees meer »

Ideeën voor een baan, werk en inkomsten in het buitenland!

Wanneer je gaat emigreren ga je natuurlijk het land, de cultuur en de mensen leren kennen. Waar ga je wonen, moet je een huis bouwen of ga je eerst met een camper op pad. Naast dat allemaal moet je ook denken aan inkomsten, misschien heb je een buffer opgebouwd en kun je de eerste tijd rustig aan doen en vooral op verkenning in het land waar je naar toe gaat en waar je gaat settelen. Of moet je gelijk al werk zoeken en zorgen voor inkomsten? Het is goed om van te voren een plan te hebben, voordat je gaat emigreren en je er al woont. 

Lees meer »

Verhuizen per zeecontainer en inboedel invoeren in het buitenland!

Aangezien wij voor langere tijd in Georgië willen gaan wonen, is het ook logisch dat wij graag onze spullen mee willen nemen. Best een uitdaging om je inboedel van het ene land naar het andere land te krijgen. Los van het inpakken, inladen en vervoeren is het ook een hele klus om je spullen in een nieuw land in te voeren. Er zijn op internet een legio aan aanbieders te vinden die je kunnen helpen met het verhuizen naar het buitenland via land/of zee. De kosten lopen erg uiteen en het is echt wel de moeite om hier goed research naar te doen en een aantal offertes op te vragen. Er zijn partijen die alles van A tot Z regelen inclusief de verhuiswagen/container vullen en weer legen op bestemming maar je kan ook kiezen voor alleen een container en dat je de rest zelf regelt. Dit laatste hebben wij voor gekozen.

Lees meer »

Hoe kun je het beste omgaan met tegenslagen tijdens het emigratieproces?

In het leven gaat het niet altijd over rozen en soms heb je tegenvallers te verwerken. Tijdens het emigratieproces krijg je dit soms in wat extremere mate voorgeschoteld. Dit omdat het een best heftige stap is waarbij er altijd dingen anders lopen dan verwacht/gepland. Ga je bij de eerste de beste tegenslag bij de pakken neer zitten of pas je de plannen aan!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.