Ontspullen voordat we vertrekken naar Georgië

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:09

En dan moet je wel, spullen weg doen die eigenlijk al heel lang onderin de la liggen of helemaal achterin de kast. Maar ook die spullen in de keuken in dat ene kastje die je eigenlijk nooit opendoet... Wat staat er ook allemaal weer in? En laten we het dan maar niet hebben over de schuur! Hoog tijd om te ontspullen!

Bij een verhuizing naar het buitenland is het natuurlijk iets makkelijker om te ontspullen dan als je niet gaat verhuizen. In ons geval hadden we 1 zeecontainer die we ook nog moesten delen met een ander gezin. Dat bekende dat we niet alles mee konden nemen. Van te voren loop je al met je partner door het huis welke 'grote' dingen we niet mee kunnen nemen. In ons geval hadden we een 'slechte' bank. We hadden al niet zo'n dure bank gekocht en met 3 kids na een paar jaar, kun je je wel voorstellen hoe die eruit zag. Voor ons dus een makkelijke keuze, deze gaat niet mee! En zo waren er nog een paar dingen. 

Daarnaast hadden we afgesproken om spullen weg te doen die we de laatste 3 jaar niet hadden aangeraakt. Voor Antoinet was dat dus een deel van haar kleren, ze had een aantal stapeltjes in de kast voor als ik dan toch afval stapeltjes... en je weet maar nooit stapeltjes. Hup naar de kringloop. Hetzelfde deed ze met haar schoenen... Het was even slikken toen ze alles in een zak deed, maar eigenlijk luchtte het heel erg op, een soort innerlijke rust. 

Zo hebben we dat met alles gedaan, met de schuur, de voorraadkast, de keuken. Ook hebben we al het beddengoed doorgenomen, alle spullen in de douche en echt... je hebt heel veel zooi die je nooit aanraakt!! Maak er een andere maar blij mee. 

Twee goeie tips om van je spullen af te komen wanneer je niet gaat verhuizen:

1. Ruim 1 kast per keer op, ga niet gelijk alle kasten of alle kamers door, begin bij 1 kast. Kijk welke kleren/artikelen je al 3 jaar niet hebt aangeraakt. Die spullen kun je bijvoorbeeld aan iemand anders geven, denk aan je zus, je buurvrouw of breng het naar de kringloop. Iemand anders is dolblij met je spullen en je voorkomt het dat het over 3 jaar nog steeds in de kast ligt op dezelfde plek. 

2. Iets nieuws in de kast, iets ander eruit! Je kan met jezelf afspreken als je bijvoorbeeld een nieuwe trui koopt, dat er iets anders je kast uitgaat. Zo voorkom je dat je kledingkast helemaal uitpuilt. Voordat je die afspraak maakt met jezelf, ruim je natuurlijk eerst je kast op ;) en maak je iemand anders blij met kleren die je nooit draagt. Hoe leuk is het om die persoon in jouw kleren te zien die je nooit draagt!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Ontspullen voordat we vertrekken naar Georgië

En dan moet je wel, spullen weg doen die eigenlijk al heel lang onderin de la liggen of helemaal achterin de kast. Maar ook die spullen in de keuken in dat ene kastje die je eigenlijk nooit opendoet... Wat staat er ook allemaal weer in? En laten we het dan maar niet hebben over de schuur! Hoog tijd om te ontspullen!

Lees meer »

Voorpret om te emigreren!

Sommige mensen dromen eindeloos over het wonen of werken in het buitenland, of zijn al jarenlang plannen aan het maken om te emigreren. Deze mensen zijn zich al jaren aan het voorbereiden en zich aan het verheugen om Nederland in te ruilen voor een ander land ergens op de wereld. Ze volgen misschien al wel een talencursus en hebben al tientallen boeken gelezen over het land waar ze heen willen. Ze leren het land op afstand al een beetje kennen, kijken ze documentaires, verschillende reisprogramma van het land of zijn ze flink aan het googelen en lezen ze blogs van anderen over het emigreren naar het buitenland., stellen ze op hun smartphone het weer al in, zodat ze weten hoe heerlijk warm het daar is. Je hebt dan een enorme lange aanloopperiode en dus heel veel voorpret ;).

Lees meer »

Laatste inkopen voor vertrek naar het buitenland

Tijdens een verhuizing naar het buitenland is het verstandig om te bedenken wat je nog extra kan meenemen, dus moet inkopen. Wat hebben ze in het land waar je heen gaat niet of kun je lastig daar krijgen? Of wat is handig om nu al te kopen en mee te nemen, dan hoef je als je daar bent niet gelijk op zoek naar die spullen. 

Lees meer »

Welk land wordt het en hoe maak je de keuze om te emigreren?

In deze post willen je jullie meenemen in onze beweegredenen en overwegingen die de doorslag hebben gegeven om voor Georgië te kiezen. Het klinkt altijd erg tof en als één grote droom om te gaan emigreren. Toch is het knap spannend en komt er een hoop bij kijken. Niet alleen spanning, stress, heimwee maar ook veel twijfel, soms irritatie en tegenslag. Vandaar dat het super belangrijk is om een land te kiezen waar je echt achter staat en kansen ziet. 

Lees meer »

Hoe vertel je je familie en vrienden over je emigratieplannen?

Het meest moeilijke van emigreren is dat je dit je familie, vrienden en kennissen moet gaan vertellen. Je baas moet het weten, want je moet ontslag nemen. Eventueel de school van je kinderen, bij de sportclub van je kinderen en/of die van jezelf moet je je abonnement opzeggen. Hoe zal iedereen reageren? Worden ze boos, zijn ze teleurgesteld, verdrietig of vinden ze het super tof wat je gaat doen!

Lees meer »

Ideeën voor een baan, werk en inkomsten in het buitenland!

Wanneer je gaat emigreren ga je natuurlijk het land, de cultuur en de mensen leren kennen. Waar ga je wonen, moet je een huis bouwen of ga je eerst met een camper op pad. Naast dat allemaal moet je ook denken aan inkomsten, misschien heb je een buffer opgebouwd en kun je de eerste tijd rustig aan doen en vooral op verkenning in het land waar je naar toe gaat en waar je gaat settelen. Of moet je gelijk al werk zoeken en zorgen voor inkomsten? Het is goed om van te voren een plan te hebben, voordat je gaat emigreren en je er al woont. 

Lees meer »

Verhuizen per zeecontainer en inboedel invoeren in het buitenland!

Aangezien wij voor langere tijd in Georgië willen gaan wonen, is het ook logisch dat wij graag onze spullen mee willen nemen. Best een uitdaging om je inboedel van het ene land naar het andere land te krijgen. Los van het inpakken, inladen en vervoeren is het ook een hele klus om je spullen in een nieuw land in te voeren. Er zijn op internet een legio aan aanbieders te vinden die je kunnen helpen met het verhuizen naar het buitenland via land/of zee. De kosten lopen erg uiteen en het is echt wel de moeite om hier goed research naar te doen en een aantal offertes op te vragen. Er zijn partijen die alles van A tot Z regelen inclusief de verhuiswagen/container vullen en weer legen op bestemming maar je kan ook kiezen voor alleen een container en dat je de rest zelf regelt. Dit laatste hebben wij voor gekozen.

Lees meer »

Hoe kun je het beste omgaan met tegenslagen tijdens het emigratieproces?

In het leven gaat het niet altijd over rozen en soms heb je tegenvallers te verwerken. Tijdens het emigratieproces krijg je dit soms in wat extremere mate voorgeschoteld. Dit omdat het een best heftige stap is waarbij er altijd dingen anders lopen dan verwacht/gepland. Ga je bij de eerste de beste tegenslag bij de pakken neer zitten of pas je de plannen aan!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.