Voorpret om te emigreren!

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:09

Sommige mensen dromen eindeloos over het wonen of werken in het buitenland, of zijn al jarenlang plannen aan het maken om te emigreren. Deze mensen zijn zich al jaren aan het voorbereiden en zich aan het verheugen om Nederland in te ruilen voor een ander land ergens op de wereld. Ze volgen misschien al wel een talencursus en hebben al tientallen boeken gelezen over het land waar ze heen willen. Ze leren het land op afstand al een beetje kennen, kijken ze documentaires, verschillende reisprogramma van het land of zijn ze flink aan het googelen en lezen ze blogs van anderen over het emigreren naar het buitenland., stellen ze op hun smartphone het weer al in, zodat ze weten hoe heerlijk warm het daar is. Je hebt dan een enorme lange aanloopperiode en dus heel veel voorpret ;).

Voor de één is het echt een droom, voor de ander wordt het echt werkelijkheid. Voor beide partijen is de voorpret al leuk. Voorpret is sowieso leuk, je kan je ergens op verheugen en wie weet gaat dat dan ook nog uitkomen. Je kan het met andere mensen over hebben en misschien al wel een klein reisje boeken naar het land met familie of met wat vrienden om je favoriete land bij hen te promoten. Het is fijn als je je gevoelens en je interesse met andere kunt delen. 

Omdat wij familie in Georgië hebben wonen hadden wij het al vaker over het land met hen op verjaardagen en/of feestjes. Bijna iedereen was er al eens geweest of had alweer plannen om volgend jaar weer een ticket te boeken en ze wisten dan ook al wel wat van het land, super leuk. Toen wij eenmaal de keuze hadden gemaakt om te emigreren belde we bijna wel elke dag met de familie in Georgië, hoe gaat dit en hoe moet je dat regelen. We waren er met anderen al flink mee bezig, geweldig en super leuk om je plannen al met andere te kunnen delen.

Wanneer je met onbekende mensen praat over Georgië, weten ze vaak niet waar Georgië ligt en kijken ze je aan, wow!! Het is dan eigenlijk heel erg leuk om te vertellen waar het ligt en wat onze plannen zijn. Ze worden dan vaak ook enthousiast en vinden het geweldig en stoer wat je dan gaat doen. Ook kom je mensen tegen die er al zijn geweest, bijvoorbeeld met vakantie en delen hun ervaringen met je. Of ze kennen iemand uit het land, kennen ze via via iemand die daar woont, hebben ze vorige week net een programma op tv gezien over Georgië of kennen ze mensen die ook geëmigreerd zijn maar dan naar een ander land, super leuk toch die voorpret! 

Al je aan het inpakken bent, denk je natuurlijk constant aan het verhuizen naar Georgië. Kan ik dit wel meenemen? Heb ik hier wat aan, wat kan ik het beste nog kopen, wat zullen ze daar niet veel hebben? Misschien moet ik dit wel weggooien, hier heb ik toch niks meer aan. Je bedenkt nog wat je kan doen in Nederland, wat je straks niet meer kunt doen. Misschien ga je nog een keer eten in je favoriete restaurant, ga je heerlijk shoppen in de drukke stad, ga je met je kinderen nog even naar die leuke speeltuin, zwembad of pretpark en breng je zelf nog even een bezoekje aan je vaste kapster en breng je nog een extra bezoekje aan je oma van 95 jaar en ten slot hou je een groot afscheidsfeest. 

Hieronder hebben wij alle punten in het kort nog even voor je samengevat hoe je je voorpret nog meer vergroot. Dit lijstje kan je natuurlijk ook gebruiken als voorpret voor een vakantie. 

1. Googlen

Lekker onderuit op de bank met je telefoon of laptop. Lees of kijk reisverhalen, blogs over emigreren. Op YouTube kun je veel bekijken, zeker weten dat je nu helemaal zin krijgt!

2. Lees een (reis)boek

Lees (reis)boeken over het land, heerlijk als je al in bed. Dan val je zeker weten lekker in slaap! TIP: hou een pen bij de hand of plakkertjes. Zo kun je aanstrepen wat je leuk vindt en het later sneller terugvinden. 

3. Weer app

Voeg je bestemming toe in de weer app op je telefoon, heerlijk om het weer te checken en dan weet je wat je te wachten staat!

4. Laatste bezoekjes

Plan je laatste bezoekjes, denk aan familie- en vriendenbezoekjes maar ook het bezoekje aan je favoriete restaurant, speeltuin of pretpark. 

5. Shoppen

Lekker shoppen, koop nog even je favoriete spijkerbroek en koop een nieuwe bikini. Maar denk ook aan een powerbank, een pot pindakaas en een goed Nederlands boek, denk ook aan kinderboeken. In het buitenland is het lastig om Nederlandse boekjes te kopen.

6. Deel je plannen met anderen

Deel je voorpret met anderen, bel je vriendin of ga op bezoek bij je ouders. Super leuk als je jouw plannen kan delen met anderen. Voor de één is het natuurlijk leuker dan voor een ander, want ze weten ook heel goed dat ze jou heel erg gaan missen! 

7. Afscheidscadeautjes

Hoe leuk is het als je kind kan trakteren op school of op de opvang. Bedenk leuke afscheidscadeautjes om te geven! Maar je kan je beste vriendin of je oma natuurlijk ook verrassen met wat leuks, denk aan een foto van jullie samen. Super leuk aandenken. 

8. Talencursus

Volg een talencursus, hartstikke handig als jij jezelf een beetje duidelijk kan maken in een onbekend land. 

Veel plezier alvast met de voorpret!!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De 10 woorden die je moet kennen als je Georgië bezoekt!

Als je naar Georgië gaat voor vakantie, werk of voor wat voor reden dan ook, is het handig en leuk als je in ieder geval een paar worden kent. We hebben er 10 geselecteerd die in onze ogen het "meest" gebruikt worden! Mocht je meer dan 10 woorden willen leren, lees dan de blog over: Leuke en handigste apps/tools en filmpjes om Georgisch te leren!Nu gauw door met de 10 handigste woordjes! 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.