De leukste afscheidscadeaus bij emigratie?

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:10

Leuke, lieve of waardevolle afscheidscadeaus voor een persoon of gezin die gaat emigreren met of zonder kids, of die voor een langere tijd op reis zijn.

Hieronder hebben we een leuke selectie gemaakt van afscheidscadeaus. Wij hebben zelf het Foto-Memory-Spel gekregen en dat vonden de kinderen echt fantastisch. Alle foto's van alle ooms, tantes, neefjes, nichtjes en van opa en oma natuurlijk. Onze kids spelen er nog steeds mee!

Ook hebben we heerlijke Nederlandse producten gekregen zoals stroopwafeltjes, hagelslag, drop etc. Nou we kunnen je zeggen, dat is echt heel smakelijk als je in een land woont waar ze dat niet kennen of verkopen ;). Even terug denken/proeven aan Nederland. We moeten zeggen dat we in de container ook nog 10 kratjes van de AH hebben meegenomen in de container met alleen maar pindakaas, verschillende soorten hagelslag, speculoos, satesaus etc. Alleen de stroopwafels zijn niet zo lang houdbaar, whaa!

Ook de andere spelletjes zijn favoriet! Het kaartspel Uno bijvoorbeeld wordt hier meerdere malen op een dag gespeeld, vaste prik is voor het na bed gaan. Papa en mama doen dat vrolijk mee en we zijn niet fanatiek hoor ;).

Jurre heeft op zijn laatste schooldag een vriendboekje gekregen van zijn klas. Super leuk en lief! Jurre kijkt er vaak nog in en als het boekje niet op zijn 'vaste' plek ligt... dan zwaait er wat, haha! Hij is er enorm trots op.

#1 Foto-Memory-Spel of Foto-puzzel

Hoe leuk is het om een memory of puzzel te geven met persoonlijke foto's! Denk aan foto’s van je vrienden, familie of van je huisdier. 

Kinderen vinden het helemaal geweldig en zo blijven ze goed op de hoogte van iedereen.

Wij hebben deze gekregen als afscheidscadeau en de kids spelen er nog steeds mee! Zo kunnen ze ook iedereen blijven herinneren. 


#2  Reisspelletjes (voor kinderen)

De leukste spelletjes op een rij: 

(voor een reiziger is het wel belangrijk dat het compact is. Een groot doosspel pas echt niet in een al te volle koffer ;).

- Uno (Junior) kaartspel

- Halli Galli

- Monopoly kaartspel

- Wie is het?

- Skip-Bo

- 4 op een rij

- Rummikub

- Catan Kaartspel

- Zeeslag

- Kaartspel Pesten


#3 Reisboeken

Reisboeken doen het altijd goed! Vooral van  het land waar die persoon of gezin naar toe gaat, denk aan de Lonely Planet of aan een Capitool Reisgids of andere informatieve boeken over het land. Maar een boek in de vorm van een Bucketlist is ook erg leuk en uitdagend. 


#4 Mobiele fotoprinter

Een printer in de koffer is geen goed plan, houdt de persoon of het gezin  die vertrekt van foto's maken? Dan is de mobiele fotoprinter echt een leuk cadeau!

Een mobiele fotoprinter is een compact printapparaat waarmee je, waar je ook bent, foto's direct kan afdrukken van je mobiele telefoon. 


#5 Powerbank

Je kan eindelijk bellen met diegene die verhuist is naar het buitenland... maar opeens heeft hij of zij geen batterij meer en er is geen stopcontact in de buurt... Voorkom dit en geef een Powerbank als cadeau!


#6 Nederlandse producten

Heerlijk als je weer is van iets typisch Nederlands kan genieten als je ver weg bent. In Nederland zijn alle producten heel vanzelfsprekend, maar als je dan echt weg bent, kan je ineens zo zin hebben in een broodje met pindakaas! Leuk om te geven: (let op dat het wel even houdbaar is).

Pindakaas, verschillende soorten hagelslag, speculoos, verschillende soorten drop, borrelnootjes, satésaus, erwtensoep, tumtummetjes, speculaas of pepernoten. 

 


#7 Cadeaus van IXXI

Met IXXI maak je eenvoudig in elk gewenst formaat je persoonlijke wanddecoratie, denk ook aan een fotokalender of geef een Family Gift Box. Ga aan de slag met je eigen foto’s of kies uit IXXI’s inspirerende collectie. Get creative & IXXI your world!


#8 Tuinzaadjes voor in de moestuin

Super leuk als je je favoriete groente of fruit krijgt in de vorm van tuinzaadjes. Geef zaadjes van producten die je niet snel tegenkomt in het buitenland, denk aan aardbeien, snijbonen, peultjes, witlof, rucola, maar geef ook tulpenbollen. 

Let op: bewaar ze in de handbagage, in de koffer kan het bevriezen bij langere vluchten!


#9 Opvouwbaar leeslampje

Zijn je land-verlaters echte boekenwurmen, geef ze een opvouwbaar leeslampje cadeau!

Net als een bureaulamp buig je hem over je boek voor de best gewenste lichtval en super handig om mee te nemen. 

 


#10 Persoonlijk vriendenboekje

Een onvergetelijk groeps-cadeau!

Geef als familie, collega's of als klas een boek met allemaal leuke verhalen, herinneringen en mooie foto's cadeau. Dit is zeker weten een super leuk en persoonlijk cadeau! Tip, geef een doos tissues erbij ;). Er zal nog vaak in dit boek worden gekeken door de ontvanger. 


#11 Draadloze speaker

Muziek luisteren uit een speaker, geef een draadloze speaker. Deze kun je makkelijk meenemen en verplaatsen. Van het strand naar je kamer, overal kan je hem makkelijk meenemen over je schouder. 

Super leuk en muzikaal cadeau!


#12 Leuke hebbedingetjes

Spieger powerbank

Deze accessoire moet elke vrouw in haar handtas hebben: een Spiegel powerbank! Je hebt niet alleen extra energie voor je smartphone, maar het is ook een handige make-up spiegel die je altijd bij de hand hebt!


Paspoorthouder

Geef een leuke paspoorthouder cadeau. Het beschermt je paspoort niet alleen goed, het ziet er ook gewoon mooi en hype uit. Een leuk aandenken! 


Bierdopjes bierkaart

Is je vriend of vriendin die vertrekt een echte bierliefhebber? Geef een houten bierdopjes bierkaart cadeau. Super leuk als hij of zij in het buitenland de nieuwste bierdopjes in kan klemmen. 


Rits boekenlegger

Zijn de reizigers echte boekenwurmen? Het is zo vervelend als je niet meer precies weet op welke bladzijde je in een boek bent... Geef een rits boekenlegger cadeau! De lezer zal nog vaak aan je denken.


Leuke wijnstoppers

Is je vertrekkende vriend, vriendin of collega een echte wijndrinker? Of gaan ze emigreren naar een wijnland? 

Geef een leuke wijnstopper als cadeau!


Cactus USB autolader met 3 poorten

Wanneer je gaat emigreren wordt er vast wel een auto aangeschaft of er wordt op reis een auto gehuurd. Zo makkelijk als je je apparaten kan opladen in de auto. Met deze leuke, stoere en grappige Cactus USB autolader kun je 3 apparaten tegelijk opladen! 

Geef hem cadeau!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Reisfavorieten voor thuis

Reizen is voor ons de leukste gezamenlijke hobby die er is! Hoe leuk is het om thuis na te genieten van alles wat je hebt meegemaakt. Dat kan d.m.v. een mooie foto op de muur, verschillende leuke accessoires in huis, fotoboeken etc. Als je er dan al naar kijkt, kun je nog even nagenieten van je mooie reis of alweer dromen over je volgende bestemming. Heerlijk toch!

Lees meer »

De 40 leukste reisspelletjes

In het verleden hebben wij flink wat mogen reizen, zo heeft Antoinet al meer dan 25 landen bezocht op de wereld. Christiaan wou natuurlijk niet achterblijven en zo zijn we in 2015 samen een half jaar op wereldreis geweest. Zo hebben we in Azië 5 landen bezocht, vervolgens Australië en de laatste 6 weken mochten we Nieuw-Zeeland ontdekken. Het was een geweldige tijd! In 2016 zijn we met Jurre (toen 7 maanden) naar Canada geweest per camper, geweldig. Daarna kwamen er nog 2 kids bij en dan is reizen toch wat lastiger, dus dan maar emigreren ;).

Lees meer »

Gekke en leuke reisgadgets!

Gekke en leuke gadgets, wat je gelijk doet denken aan reizen of aan een vakantie! Gadgets die je misschien mee kan nemen in de koffer of in de camper of voor je eigen tuin. In ieder geval krijg je de reis en of vakantiekriebels alweer te pakken! Hoe fijn! Kijk onderstaand voor onze leuke lijst gekke en leuke gadgets!

Lees meer »

Onze favoriete producten voor op reis!

In het verleden hebben wij flink wat mogen reizen, zo heeft Antoinet al meer dan 25 landen bezocht op de wereld. Christiaan wou natuurlijk niet achterblijven en zo zijn we in 2015 samen een half jaar op wereldreis geweest. Zo hebben we in Azië 5 landen bezocht, vervolgens Australië en de laatste 6 weken mochten we Nieuw-Zeeland ontdekken. Het was een geweldige tijd! In 2016 zijn we met Jurre (toen 7 maanden) naar Canada geweest per camper, geweldig. Daarna kwamen er nog 2 kids bij en dan is reizen toch wat lastiger, dus dan maar emigreren ;).

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.