De 40 leukste reisspelletjes

Gepubliceerd op 21 maart 2022 om 13:33

In het verleden hebben wij flink wat mogen reizen, zo heeft Antoinet al meer dan 25 landen bezocht op de wereld. Christiaan wou natuurlijk niet achterblijven en zo zijn we in 2015 samen een half jaar op wereldreis geweest. Zo hebben we in Azië 5 landen bezocht, vervolgens Australië en de laatste 6 weken mochten we Nieuw-Zeeland ontdekken. Het was een geweldige tijd! In 2016 zijn we met Jurre (toen 7 maanden) naar Canada geweest per camper, geweldig. Daarna kwamen er nog 2 kids bij en dan is reizen toch wat lastiger, dus dan maar emigreren ;).

Wanneer we op reis gaan nemen we altijd wat spelletjes mee, meestal zijn dit reisspelletjes. Deze zijn klein en compact en dus makkelijk om mee te nemen, ideaal dus voor op reis. 

Kijk hieronder voor een overzicht welke reisspelletjes wij helemaal geweldig vinden!

1. Monopoly kaartspel (Monopoly Deal)

Dit is met stip onze nummer 1, het monopoly kaartspel! Wij hebben dit spel met z´n tweeën zo vaak gespeeld... het is echt verslavend!

Het spel kun je in 10 tot 20 minuten spelen, niet zo lang als bij het Monopoly bordspel! Je moet als eerste 3 complete straten verzamelen, dan ben je de winnaar. Wij hebben deze regel aangepast naar 4 complete straten, met 3 straten is het spel soms erg snel gespeeld en bij 4 complete straten kan het vaak nog elke kant op. Monopoly Junior is ook al te koop! 

Fijn dat het niet te lang duurt en zo verslavend! 

SpeelgoedSpeelgoed

2. Uno (Junior) kaartspel

Iedereen kent het kaartspel UNO wel. Je hebt er vele varianten van, bijvoorbeeld van Paw Patrol, Harry Potter, Dieren, Super Mario, Frozen, Pokemon etc. Perfect geschikt voor jong en oud. Onze eigen kinderen willen elke dag wel een paar potjes spelen met de Junior variant. Leuk en leerzaam voor hun! Ze kunnen net als hun beide ouders alleen nu al niet tegen hun verlies.... oepsie! Van wie zullen ze dat nou hebben?;-) Mocht je het spel nog niet kennen.

Het spel is goedkoop, duurt niet te lang, overal verkrijgbaar (zelfs hier in Georgië) en makkelijk mee te nemen en het staat garant voor veel spelplezier!

3. Skip-Bo

Een ander superleuk kaartspel die niet mag ontbreken is natuurlijk: Skip-Bo. Het is een kaartspel die je met de hele familie kan spelen. Je hebt minimaal twee speler(s) nodig om een potje te doen en maximaal kan je met zijn zessen uitmaken wie de winnaar wordt! Het is strategisch, maar je moet uiteraard ook een goede dosis geluk hebben om te winnen. Het spel duurt gemiddeld zo'n 20 minuten, kost iets meer dan een tientje, is compact en dus makkelijk mee te nemen. En de Junior variant voor de kleintjes is ook te koop!

4. Halli Galli

Waren de vorige twee spelletjes met alleen kaarten, bij Halli-Galli is daar een extra element aan toegevoegd. Er wordt namelijk gebruikt gemaakt van een bel! Elke speler draait om en om een kaartje van zijn/haar stapel om en wanneer er exact 5 dezelfde vruchten zijn afgebeeld is het zaak om zo snel mogelijk op de bel te rammen, we bedoelen drukken!;-) Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Die speler krijgt dan alle opengelegde kaarten en wint de "slag". Dit herhaalt zich totdat iemand alle kaarten heeft gewonnen en diegene die geen kaarten meer over heeft is dus de verliezer(s). 

Dit spel is leuk voor jong en oud en vergt naast een portie geluk ook een portie snelheid. Leerzaam voor kids, voor hen is er de Junior variant en leuk als je van een beetje competitie en uitdaging houdt! Uiteraard is het spel ook makkelijk mee te nemen in je bagage! Een echt leuk spel!

5. Koehandel en Koehandel Master

Koehandel is toch wel een van onze favoriete spelletjes. Dit komt omdat er veel facetten bij komen kijken. Je moet tactisch denken, strategisch zijn, geluk hebben, goed kunnen bieden, stalen zenuwen hebben tijdens het bluffen en kunnen (koe)handelen als de beste. Het is een soort kwartet voor gevorderde alleen met fictief geld. Het spel duurt gemiddeld 45-60 minuten, je kan het spelen met 2 tot 5 spelers en het is vanaf 10 jaar. 

Je hebt ook een uitbreiding, namelijk Koehandel Master. Deze heeft een paar extra kaarten en regels erbij die het spel nog toffer maken. Ideaal spel om mee te nemen tijdens een vakantie of reis of gewoon thuis te spelen!

6. Take 5!

Op reis of op vakantie tref je vaak medereizigers op de camping, hostel, hotel of waar dan ook. Veel spelletjes zijn geschikt voor maximaal 5 a 6 personen maar daar is Take5 een welkome afwisseling op! Dit spel kan je namelijk spelen met 2 tot 10 personen en is dus uitermate geschikt om met een groepje mensen te spelen.

Het is een kaartspel waar iedereen een tiental kaarten krijgt toebedeeld. Die kaarten dien je af te leggen op de aflegrijen. De speler die een zesde kaart in de rij aanlegt, moet de vijf voorgaande kaarten pakken voor straf. Op deze kaarten staan koeienkoppen, dit zijn minpunten die je NIET wil hebben. Diegene met de minste koeienkoppen die wint het spel. Gemiddeld duurt het zo'n 30 a 45 minuten. 

Je hebt ook een Junior variant van Take5, maar de originele variant is zeker een leuk spel om mee te nemen op reis, op vakantie of om iemand cadeau te doen die op avontuur gaat!

7. Qwixx

Qwixx is een bekend dobbelspel wat veel gespeeld wordt momenteel. Je kan het met 2 tot 5 spelers maximaal spelen, vanaf 8 jaar wordt er aangeraden. Elk speler heeft een papiertje met zijn of haar "scorebord" voor zich. Hoe meer getallen je op je papiertje aankruist, des te meer punten je hebt. Diegene met de meeste punten wint het spel. Je dobbelt om te beurt, maar je kan de worpen van je tegenstanders ook zelf benutten, dus het is elke worp opletten geblazen! Wij vonden het zelf wat weg hebben van Yahtzee, alleen dan in een wat hipper jasje. 

Het is een leuk spel, het is compact, makkelijk aan te leren en een uitstekend reisspelletje! Je hebt veel verschillende varianten en uitbreidingen beschikbaar, dus keuze te over!

8. Rummikub

Aangezien Rummikub zo'n populair spel is bij jong en oud, hebben ze er gelukkig ook een reiseditie van gemaakt en is dus makkelijk mee te nemen. Bij Rummikub draait het om goede en slimme cijferreeksen die je kan maken en vormen met je eigen stenen of die al op het speelveld liggen. Iedereen krijgt bij het begin 14 stenen en deze dienen in de juiste combinatie afgelegd te worden. Diegene die als eerste zijn stenen op heeft, die heeft gewonnen! Het duurt gemiddeld zo'n 45-60 minuten en je kan het spelen met 2 tot 4 spelers.

Wij raden de reiseditie van Rummikub zeker aan om mee te nemen. Iedereen kent het spel! Het is leuk, spannend en een goed potje rummikub kan je veel mensen voor wakker maken!;-)

9. Zeeslag

Zeeslag is een spelletje dat je maar maximaal met 2 spelers kan spelen. Een potje Zeeslag met de hele familie zit er dus niet in, maar een spelletje 1 tegen 1 is niks mis mee op zijn tijd en vaak ben je met z'n tweeën op vakantie! ;) Het doel van zeeslag is dat je de locatie van de "schepen" probeert te raden die op het speelveld van de tegenstander staan. Deze locatie raad je door logisch te raden, slim te spelen en ook een beetje geluk te hebben. Heb je de coördinaten van het schip van je tegenstander geraden, dan zinkt het schip en heb je gewonnen! Het duurt gemiddeld een half uurtje. 

Al met al is Zeeslag een prima spelletje om mee te nemen op reis of op vakantie. Er is een speciale reisvariant beschikbaar die super compact is en dus makkelijk is mee te nemen! 

10. Catan Reiseditie (Kolonisten)

Deze klassieker mag zeker niet ontbreken in de lijst van de 40 leukste reisspelletjes. De originele versie van Kolonisten van Catan zit in een vrij grote doos en is niet erg praktisch om mee te nemen op reis of op vakantie. Gelukkig hebben ze daar wat op bedacht bij 999 games, namelijk door een reiseditie te ontwikkelen van Catan. Het goede nieuws is dat de regels exact hetzelfde zijn en dat je het zelfs met 2 spelers kan spelen!

Het spel bevat een speelbord waar verschillende grondstoffen de toon uit maken. Door te dobbelen ontvangen de spelers bepaalde grondstoffen waar hun dorpen en/of steden aan gelegen zijn en zo kan er verder uitgebreid worden op het speelbord. Elk dorp/stad staat voor overwinningspunten en hoe meer dorpen en steden, hoe meer punten. De speler die als eerste 10 overwinningspunten behaald wint het spel! Er zijn daarnaast nog allerlei andere manieren om overwinningspunten te behalen!

Het leuke aan dit spel is dat er veel interactie is, het op en neer gaat, handelen en tactisch inzicht cruciaal is en dat elk potje garant staat voor een knallende strijd! Echt een must have om mee te nemen!

11. Wie is het?

Is het een man? Heeft hij of zij een bril? Heeft ze een hoed of pet op? Dit is maar een kleine greep uit de vragen die gesteld worden bij het spel: Wie is het? Om er achter te komen welke persoon de tegenstander op zijn of haar kaartje heeft staan. Het is officieel een kinderspel en voor kinderen is het echt super leuk. Toch spelen wij soms ook een potje tegen elkaar omdat het gewoon een leuk en super simpel spelletje blijft om te spelen! Dusdanig simpel dat we de spelregels niet hoeven te vermelden hier haha!;-) Mocht je kids hebben, dan zeker een aanradertje om mee te nemen! 

12. 4 op een Rij

Wie dit spelletje niet kent, heeft echt wat gemist in zijn of haar opvoeding. Dit is een kinderklassieker in het (reis)spelletjes scala van de eerste plank. De titel van het spel verraad al het doel van het spel: 4 op een rij zien te krijgen. Uiteraard voordat je tegenstander dit voor elkaar krijgt! De ene is geel, de andere rood en om de beurt mag je een fiche in het speelbord stoppen. Kind kan de was doen, maaaaaar ja... welk kind wint er?;-) Indien je kinderen hebt of zelf een super simpel spelletje wil spelen, absoluut een leuk spelletje om mee te nemen en de reisvarianten zijn echt ini mini en super makkelijk om mee te nemen!

13. Pesten, Hartenjagen & Blackjack

Een kaartspel is bij vrijwel elke persoon die op vakantie gaat of langer gaat reizen of zelfs gaat emigreren een zekerheidje qua spullen wat er mee gaat. Met een kaartspel kan je zoveel verschillende spelletjes doen. Onze favorieten zijn toch wel Pesten, Blackjack en Hartenjagen. Zoek een keer op internet en je vind nog vele andere spelletjes die je met een kaartspel kan spelen. Goedkoop, super kleine verpakking en een legio aan opties qua spelletjes om mee te spelen. Perfect reisspelletje dus!

14. Saboteur

Hou je zelf een beetje van bluffen en liegen? Of ben je juist goed om de saboteur te ontmaskeren? Dan is dit spelletje, de Saboteur, echt wat voor jou. Je kan het spelen vanaf 3 personen maar hoe meer zielen hoe meer vreugd gaat zeker op bij dit spel. Je kan het tot maximaal 10 personen spelen en dus is het een perfect spelletje in een wat groter gezelschap.

Bij het spel is het de bedoeling om een weg te bouwen met kaartjes naar de pot goud. Er zitten echter 1 of meerdere saboteurs die willen voorkomen dat het goud (het doel van het spel) wordt bereikt. De saboteurs willen echter niet ontdekt worden, dus dienen in het geheim te handelen! Een super leuk spel waarin tactiek, bluffen, liegen en wat goede mensenkennis goed van pas komt! Absoluut een leuk spelletje om mee te nemen!

15. Regenwormen

Regenwormen is een simpel, klein, maar leuk spelletje om te doen. Het duurt gemiddeld zo'n 20 tot 30 minuten. Het spelletje zit in een klein doosje en dus makkelijk mee te nemen. Er zitten een zestien tal stenen in het doosje met de cijfers erop en regenwormen. Daarnaast zijn er welgeteld acht dobbelstenen in het spel. Het doel is om door goed te gooien de stenen te bemachtigen met de meeste punten en meeste regenwormen. De speler met de meeste regenwormen aan het einde van het spel die wint.

Je kan het spel spelen met 2 tot 7 spelers en er is ook een junior variant beschikbaar voor de echte kleintjes. Het zit in een kleine verpakking, is een super leuk spel en het kost geen drol, ideaal reisspelletje dus!

16. Beverbende

Beverbende is nog zo'n tof spelletje die perfect geschikt is voor op reis en vakantie. Een potje duurt maximaal 20 minuutjes en je kan het spelen met 2 tot maximaal 6 spelers. Het is zo simpel dat kinderen vanaf 6 jaar al mee kunnen doen voor de overwinning. Geheugen, tactiek en een klein beetje geluk zijn woorden die goed bij het spelletje passen.

De bedoeling is om zo min mogelijk aantal punten te krijgen, daarom heb je naast de kaarten van het spel ook pen en papier nodig om de scores bij te houden.

Beverbende hoort zeker thuis in het lijstje met leuke reisspelletjes en is net zoals alle andere 39 spelletjes hier in de lijst zeer verslavend......!

17. Set

SET is een spelletje die net wat anders is dan de andere spellen in deze lijst. Voor dit spel is opperste concentratie nodig om de juiste SETjes te vinden. Het is een spel waarbij er bij ons zo fanatiek gespeeld wordt, dat er geen woord gewisseld wordt omdat iedereen driftig zit te zoeken naar het moment dat er snel het woord: SET geroepen kan worden en het juiste SETtje gepakt kan worden. Je raad het al, wie het meeste SETjes heeft op het einde van het spel, die wint.

Om eerlijk te zijn heeft Christiaan een hekel aan dit spel omdat hij altijd verliest, toch verdiend het ondanks dat wel een plek in deze lijst omdat Antoinet het helemaal leuk vindt! ;)

Samenvattend is het zeker een spelletje om mee te nemen op reis of op vakantie. Je kan het met 2 tot 8 spelers spelen, is goedkoop, makkelijk mee te nemen en een mooie afwisseling qua spel in vergelijking met de andere spelletjes!

19.  Backgammon, Dammen & Schaken

Backgammon, Dammen & Schaken zijn spelletje die al zo oud zijn als de weg naar Rome. Het draait hier om logisch denken, tactiek, vooruitdenken en je tegenstander een paar stappen voor blijven. De duur is lastig aan te geven omdat dit nogal afhangt van het niveau en verloop van het spel. De gemeenschappelijke deler tussen deze spellen is dat je ze allemaal 1 tegen 1 speelt! De verpakking van deze spelletjes is in alle maten te verkrijgen en vaak heb je een combinatie van een Schaak & Dambord en dit maakt het ideaal om mee te nemen op reis of op vakantie!!

20. Clever

Clever speel je maximaal met 4 spelers en het spel heeft wat weg van Qwixx (zie nummer 7 in deze lijst). Ook bij Clever heb je een kaart voor je die als scorebord dient en aan de hand van de uitkomst van de geworpen dobbelstenen kan je de kaart vullen! Het spel vergt tactiek, juiste dobbel skills en het is lekker interactief.

Gemiddeld duurt een potje zo'n half uurtje, het enige ding is dat het zo leuk is dat je vaak minimaal 3 potjes achter elkaar wilt spelen! Als je een beetje clever bent, neem je dit spel 100 procent zeker mee in je bagage!

21. De grote Dalmuti

De Grote Dalmuti is een kaartspel met 80 verschillende kaarten. Deze kaarten hebben verschillende rangen en waardes. Het doel van het spel is om als eerste speler al je kaarten kwijt te raken door het spelen van de juiste sets en combinaties. Je kan het spel spelen met meerdere spelers (4 tot 8 spelers).

Het spel hebben wij zelf nog niet zo heel vaak gespeeld, maar daar gaat zeker verandering in komen de komende tijd!

22. Mastermind

De titel van het spel verraad al een hoop wat je kan verwachten bij het spel, Mastermind. Het doel van het spel is dat de ene speler de geheime code raad van de andere speler. De ene speler is dus de rader, de andere de bedenker van de code. De speler die de code bedenkt wint het spel als de rader niet binnen een aantal pogingen de code kraakt. De rader wint het spel als dit wel binnen de gegeven aantal pogingen lukt om de juiste kleurcode te kraken!

Een klassieker onder de 1 tegen 1 denkspelletjes en gelukkig is er een super handige reisvariant beschikbaar!

23. Qwirkle

Qwirkle is een leuk spelletje om te spelen en kan al gespeeld worden voor kinderen vanaf 6 jaar. Het spel bevat meer dan 100 blokjes met op deze blokjes verschillende vormen, kleuren en figuren. Het is zaak om juiste combinaties te leggen en zodoende zoveel mogelijk punten binnen te halen. De score wordt met pen en papier bijgehouden en diegene die aan het einde van het spel de meeste punten heeft verzameld die wint het spel Qwirkle.

Het is een leuk spelletje, niet al te moeilijk maar toch is logisch denken en tactiek wel vereist. Het is beschikbaar in een handige reiseditie dus perfect om mee te nemen! Zeker de moeite waard om te proberen en te spelen!

24. Stratego

Stratego is gelukkig ook beschikbaar in een leuke en handige reiseditie. Tijdens een potje Stratego is het zaak de vlag van de tegenstander te veroveren. Als je dit lukt dan heb je het spel gewonnen. Bij de start van het spel krijg je allemaal speelstukken die verschillende rollen hebben zoals spion, bommen, verkenners, kapiteins, majoors etc. Het is aan jou om deze zo strategisch mogelijk op je speelveld neer te zetten en hiermee je eigen vlag te beschermen tegen je tegenstander die er op uit is jouw vlag te veroveren.

Het spel duurt gemiddeld zo'n 45 minuten en je vecht de strijd uit 1 tegen 1. Met de reiseditie heb je al voor iets meer dan een tientje een super leuk strategisch spelletje in huis, of beter gezegd: in je bagage!!

25.  Scrabble

Heb je zin een relatief rustig spelletje waarbij je gezonde verstand en je creatieve geest zeer gewenst zijn? Dan is Scrabble wat voor jou! Bij dit spel is het de bedoeling om met de letters die je krijgt en die op het speelbord worden gelegd woorden te vormen. Elke letter heeft een bepaalde waarde en op het speelbord zijn bepaalde vakjes die deze waarde per letter of voor een geheel woord kunnen verhogen.

Het spel speel je met 2, 3 of 4 spelers, is beschikbaar in een handige reisvariant en er is ook een junior variant te koop. Dit is handig en leerzaam voor kids!

26. Yahtzee

Yahtzee is een super leuk dobbel spelletje. Je hebt een scorepapiertje voor je neus en hier staan bepaalde combinaties op die je kan en moet gooien met 5 dobbelstenen. Tijdens 1 beurt gooi je met 5 dobbelstenen en probeer je een zo goed mogelijke score te gooien. De hoogste score is 5 van dezelfde, ook wel Yahtzee genoemd! Zijn alle vakjes op je scorepapier gevuld met punten of kruisjes (als het niet lukt om het te gooien) dan is het zaak om het totaal aantal punten op te tellen en diegene met de meeste punten die wint het spel!

Wij hebben beide yahtzee in onze jeugd tot in den treuren gespeeld en we spelen het momenteel nog regelmatig. Het is gewoon lekker simpel, je hoeft niet echt veel na te denken en toch is het leuk en spannend! 

27. Galgje

Als je geen kinderen, neefjes of nichtjes hebt waar je soms een spelletje mee speelt? Dan kan je beter door naar het volgende spelletje in deze lijst. Galgje is namelijk toch wel echt een spelletje voor kinderen. Bij galgje is het de bedoeling om in zo min mogelijk beurten het woord die de tegenspeler bedacht heeft te raden, natuurlijk voordat de galg helemaal af is. Heb je een letter fout, dan komt er een stukje van de galg bij. Het gaat er dus om dat je het woord op tijd raad voordat de galg compleet is.

Het heeft iets weg van Mastermind alleen dan de simpele variant en met letters in plaats van pionnetjes met kleurtjes. Heb je kinderen die van een spelletje houden? Galgje is zeker een leuke om mee te nemen!

28. Stap op

Dit is een spelletje die niet veel mensen kennen. Toch is het een spelletje die absoluut het benoemen waard is. Bij Stap Op draait het om het juiste aantal kilometers fietsen. Dit fietsen gaat aan de hand van kaartjes waar een aantal routes op vermeld staan. Tijdens het spel kan je de tegenstander echter lastig vallen met pestkaarten zodat diegene tijdens zijn of haar fietstocht last krijgt van een lekke band, een gesloten overweg of tegenwind. Het is een leuk spel, vrij onbekend maar niet minder spannend dan de andere spelletjes.

Het is een kleine verpakking en daarbij ook lekker goedkoop. Wil je eens een nieuw spelletje proberen die toch al jaren bestaat? STAP OP  en koop dat spel!

29. Onderuit

Bij Onderuit geldt hetzelfde als bij Galgje, het is een spelletje wat voornamelijk door kinderen wordt gespeeld. Bij dit spel is het de bedoeling dat je eerder je fiches naar beneden, Onderuit dus, krijgt dan je tegenstander. De fiches komen naar beneden door aan de knoppen te draaien. Super simpel, maar wel erg leuk voor kids en zeker de moeite waard om mee te nemen in je bagage als je kinderen hebt!

30. 30 seconds 

Nummer 30 in deze lijst kan er natuurlijk maar eentje zijn: 30 seconds! De laatste jaren is dit spel en heuse klassieker aan het worden op spelletjes gebied. Bij dit spel, wat met veel mensen gespeeld kan worden, is het de bedoeling dat je 5 dingen die op het kaartje staan van diegene die aan de beurt is, omschrijft voor je medespelers zonder het daadwerkelijk te benoemen. Je teamgenoten proberen in de 30 seconden tijd zoveel mogelijk dingen te raden die jij omschrijft. Het vergt slimheid, een juiste omschrijving, goede kennis van allerlei zaken en een juiste portie stressbestendigheid. Het is daarbij goed voor je algemene kennis en een super leuk gezelschapsspel.

Het bordspel zelf zit in een vrij forse doos en helaas hebben ze nog niet echt een reisvariant of mini variant op de markt gebracht. Dat is echter een kwestie van tijd en wij spelen dit spel vaak op reis of op vakantie door de app van 30 seconds (die gratis te downloaden is voor Apple of Android) te gebruiken. Je hebt dus 1 telefoon nodig, en je kan gaan met die banaan!!

Onderstaand het originele bordspel, dit is dus niet de reiseditie. Er is ook al de Junior variant te koop!

31. Triviant (Trivial Pursuit)

Onder de spelletjes die veel binnen families in Nederland worden gespeeld kan Triviant (Trivial Pursuit) zeker niet ontbreken. Wij speelden dit spel altijd met de kerst in meerdere teams en dit was altijd spektakel. Bij triviant gaat het om de juiste antwoorden te geven op de vragen die gesteld worden in de verschillende categorieën zoals muziek, sport, politiek etc. Heb je de juiste antwoorden gegeven dan krijg je een fiche van deze categorie. Wie het eerst alle fiches van de verschillende kleuren/categorieën vol heeft die wint het spel.

Het is echt een gezinsspel en het goede nieuws is dat er ook een reiseditie is ontwikkeld die dus mooi mee kan op vakantie! 

32. Cluedo

Cluedo is wederom een bekende in de spellenwereld. Het gaat er om welke speler als eerste de antwoorden vindt op drie vragen. Wie is de moordenaar? Welk wapen is gebruikt? In welke kamer heeft de moord plaats gevonden? Diegene die hier tijdens het spel als eerste achter komt die wint het spel!

Het spel kan je spelen met 2 tot 6 spelers en een potje kan wel tot een uur duren. Gelukkig is er ook een handige reisvariant van Cluedo beschikbaar en dus heb je geen excuus meer om dit spel niet mee te nemen op vakantie! Ook is er een Junior editie beschikbaar, alleen (nog) niet in een reisvariant. 

33. Kwartet

Dit valt ook onder de reisspelletjes die vooral geschikt zijn voor mensen met kinderen, Kwartet! Eén van de bekendste kinderspellen en in allerlei varianten en edities beschikbaar. Makkelijk mee te nemen, leerzaam voor de kids en het blijft leuk om een potje kwartet te spelen. Vandaar dat wij Kwartet toch een plekje geven in dit lijstje met reisspelletjes!

34. Time's Up

Time's up is een super leuk spelletje voor een gezellig avondje met vrienden, familie of reisgenoten. Het wordt gespeeld in minimaal twee teams. Het spel bestaat uit drie rondes. Een persoon probeert zoveel mogelijk persoonlijkheden die op de kaartjes staan te beschrijven en de teamgenoten proberen uiteraard de juiste personen te raden. Bij ronde 1 mag de persoon vrijuit praten, bij ronde 2 mag de speler maar 1 woord zeggen en bij de laatste ronde mag die alleen gebaren gebruiken om duidelijk te maken wie hij of zij bedoeld.

Het is een hilarisch spel en het heeft wat weg van 30 seconds. Het zit in een makkelijker en kleine verpakking en is dus mooi handig en geschikt om mee te nemen! En... er is ook een TIme's Up Junior variant, super leuk voor de kids!

35. Phase 10

Dit spel is een tof kaartspelletje die zeker de moeite waard is om eens te spelen, Phase 10! Je hebt het kaartspel nodig, pen en papier om de scores bij te houden. Bij de start van het spel krijgt elke speler (je kan het met 2 tot 6 spelers spelen) een overzichtskaart. Dit is de kaart die van belang is want hier staan de 10 fases op die een speler moet doorlopen om uiteindelijk het spel te winnen. Bij elke van de 10 fases staat een combinatie van kaarten die een speler moet verzamelen en naarmate het spel vordert wordt het steeds lastiger.

Dit spel is nice, leuk en een goede optie om mee te nemen op vakantie!

36. Triominos

Dit spel heeft wat weg van Rummikub alleen dan met niet met letters maar met cijfers, Triominos! Elke speler krijgt een x aantal stenen en het is zaak deze stenen aan te leggen op het speelveld. Per beurt mag een speler 1 steen uitspelen en elke speler houdt met pen en papier zijn eigen score bij. Wie op het einde van het spel alle stenen op tafel kan leggen en de meeste punten heeft verzameld, wint het spel!

Het spel vergt geduld, inzicht, slimheid en een beetje geluk. Het spel is in veel varianten te verkrijgen en ook in handige reisedities. 

37. Tafeltennisset mini

Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt in dit lijstje. Toch mag deze niet ontbreken denken wij omdat het gewoon een tof spelletje is. Met deze Mini Tafeltennisset kan je overal waar je wilt een potje tafeltennis tegen elkaar spelen. Als je net begint sla je het balletje vaak over de tafel en lijkt het veel te klein, maar naarmate je vaker speelt kan je echt lange rally's en leuke potjes uitvechten. Rond om de tafel spelen is alleen wat lastig, maar voor de rest is het echt een vet spel!

Het is een kleine verpakking, erg licht, makkelijk mee te nemen en echt tof om eens uit te proberen op reis of vakantie!

38. Weerwolven

Dit spel is alleen geschikt als je met een grote groep mensen bent. Het is te spelen als je minimaal met 8 spelers bent en maximaal met 47 spelers. Super tof! Een spel met zo'n grote groep! Tijdens Weerwolven is het de bedoeling dat de burgers (die verschillende rollen krijgen) de Weerwolven ontdekken. De Weerwolven (kunnen er 1 of meerdere zijn) proberen de burgers uit te schakelen en ze proberen ten alle tijden te voorkomen dat hun ware identiteit als Weerwolf bekend wordt....!

Liegen, saboteren, bluffen, slim zijn en lullen als Brugman.... al deze dingen komen samen tijdens dit spel. Het is een soort Wie is de Mol alleen dan in een kaartspel! Absolute aanrader om mee te nemen op reis!

39. Vlotte geesten

In dit lijstje zijn al veel kaartspelletjes de revu gepasseerd. Toch mag Vlotten Geesten niet ontbreken. Je kan dit spel spelen met minimaal 2 spelers en met maximaal 8 spelers. Ideaal dus als leuk kaartspel voor het gezin. Het duurt gemiddeld vijftien tot veertig minuten afhankelijk van het spelverloop!

Bij het spel zijn vijf voorwerpen beschikbaar die in een rondje op de tafel worden gezet zodat iedereen er goed bij kan. De volledige stapel kaarten wordt dicht gelegd en telkens wordt er 1 kaart open gedraaid. Op de kaart staat een van de vijf voorwerpen en diegene die als snelste het bijpassende voorwerp pakt die wint de kaart. Dit gaat net zolang door tot de stapel leeg is en dan vergelijken de spelers de eigen stapeltjes met de gewonnen kaarten. Wie de hoogste stapel heeft, die heeft het spel gewonnen!

Het is een leuk spel waarin inzicht en snelheid echt cruciaal is. Je kan het met lekker veel mensen spelen en het staat garant voor wat actie en plezier! Super leuk dus op vakantie of op reis!

40. Ganzenbord & Slang

Wederom een spelletje die vooral geschikt is als reisspelletje voor mensen met kinderen, Ganzenbord. Wie heeft er nou geen potje(s) Ganzenbord gespeeld toen hij of zij jong was? Dat moet haast wel toch.....!

Dit spel is voor kinderen vanaf 5 jaar en kan je spelen met 2 tot 6 spelers. Het spel is een soort levensloop en aan de hand van de worp die je gooit met de dobbelsteen doorloop je het speelveld. Wie het eerst bij de finish is, die wint. Alleen zijn er onderweg allerlei obstakels of juist zaken die de reis naar de finish bespoedigen.

Het is een kinderspel al zou je dit als volwassen ook echt nog wel prima kunnen spelen! Wij maken ons hier zo nu en dan nog wel eens schuldig aan....!-)

Tot zover onze lijst met de 40 leukste reisspelletjes! Weet jij nog een leuk reisspelletje die niet mag ontbreken in deze lijst? Laat het ons weten, dat zouden we super leuk vinden!!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Reisfavorieten voor thuis

Reizen is voor ons de leukste gezamenlijke hobby die er is! Hoe leuk is het om thuis na te genieten van alles wat je hebt meegemaakt. Dat kan d.m.v. een mooie foto op de muur, verschillende leuke accessoires in huis, fotoboeken etc. Als je er dan al naar kijkt, kun je nog even nagenieten van je mooie reis of alweer dromen over je volgende bestemming. Heerlijk toch!

Lees meer »

De 40 leukste reisspelletjes

In het verleden hebben wij flink wat mogen reizen, zo heeft Antoinet al meer dan 25 landen bezocht op de wereld. Christiaan wou natuurlijk niet achterblijven en zo zijn we in 2015 samen een half jaar op wereldreis geweest. Zo hebben we in Azië 5 landen bezocht, vervolgens Australië en de laatste 6 weken mochten we Nieuw-Zeeland ontdekken. Het was een geweldige tijd! In 2016 zijn we met Jurre (toen 7 maanden) naar Canada geweest per camper, geweldig. Daarna kwamen er nog 2 kids bij en dan is reizen toch wat lastiger, dus dan maar emigreren ;).

Lees meer »

Gekke en leuke reisgadgets!

Gekke en leuke gadgets, wat je gelijk doet denken aan reizen of aan een vakantie! Gadgets die je misschien mee kan nemen in de koffer of in de camper of voor je eigen tuin. In ieder geval krijg je de reis en of vakantiekriebels alweer te pakken! Hoe fijn! Kijk onderstaand voor onze leuke lijst gekke en leuke gadgets!

Lees meer »

Onze favoriete producten voor op reis!

In het verleden hebben wij flink wat mogen reizen, zo heeft Antoinet al meer dan 25 landen bezocht op de wereld. Christiaan wou natuurlijk niet achterblijven en zo zijn we in 2015 samen een half jaar op wereldreis geweest. Zo hebben we in Azië 5 landen bezocht, vervolgens Australië en de laatste 6 weken mochten we Nieuw-Zeeland ontdekken. Het was een geweldige tijd! In 2016 zijn we met Jurre (toen 7 maanden) naar Canada geweest per camper, geweldig. Daarna kwamen er nog 2 kids bij en dan is reizen toch wat lastiger, dus dan maar emigreren ;).

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.