Hoe vertel je je familie en vrienden over je emigratieplannen?

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 12:09

Het meest moeilijke van emigreren is dat je dit je familie, vrienden en kennissen moet gaan vertellen. Je baas moet het weten, want je moet ontslag nemen. Eventueel de school van je kinderen, bij de sportclub van je kinderen en/of die van jezelf moet je je abonnement opzeggen. Hoe zal iedereen reageren? Worden ze boos, zijn ze teleurgesteld, verdrietig of vinden ze het super tof wat je gaat doen!

Bij iedereen is het natuurlijk anders, maar 'slecht' nieuws, want zo voelt het voor de echte naaste wel... moet je maar gelijk vertellen en er niet omheen gaan draaien. 

 

 

Het nieuws vertel je bij je ouders anders dan bij een kennis. Je kan beter maar gelijk met de deur in huis vallen, niet dat je uren loopt te tafelen en bij het weggaan gaat vertellen dat je gaat emigreren... Vertel dat je iets te vertellen hebt en dat het misschien niet zo leuk nieuws is. Ze kunnen zich al een beetje voorbereiden dat er geen leuk nieuws aan gaat komen. 

Wees duidelijk, ga niet zeggen dat je waarschijnlijk of heel misschien gaat emigreren, terwijl je gisteren met de makelaar hebt gepraat om je huis te koop te zetten. Wanneer je niet duidelijk bent, gaan ze gissen of zelf hun verhaal invullen.

'Slecht' nieuws vertellen is moeilijk omdat je de andere geen pijn wil doen. Vertel waarom je gaat emigreren en wat eventueel de mogelijkheden zijn om contact te blijven houden. Veel (vooral de ouderen) weten niet dat je gewoon heel makkelijk via Whatsapp video kan bellen, of je kan skypen, of de vliegtickets zijn super goedkoop in de herfst!

Bij de één vertel je het persoonlijk, bij de ander stuur je een berichtje via Whatsapp. De sportvereniging kun je misschien al online regelen en op school hoef je het waarschijnlijk de juf of de meester het niet te vertellen, want dat doen de kids in hun enthousiasme al, hahaha! Wel moet je de directie inlichten natuurlijk ;).

De één reageert super enthousiast en vindt het mega tof en gaaf. De ander weet niet hoe ze moeten reageren of reageren zelfs een beetje boos. Hoe ga je dit regelen en hoe ga je dat regelen en hoe zie je dit voor je, zijn standaard vragen. Zorg dat je daar al een beetje op voorbereid bent! Wanneer je eenmaal het nieuws hebt verteld, voel je je hartstikke opgelucht, dus wacht niet te lang met het te vertellen! Misschien willen je vrienden nog een weekendje weg organiseren, of je familie. Een afscheidsfeestje is wellicht ook erg leuk! 

Wij gingen vrij snel emigreren, wij moesten dus snel schakelen en het nieuws dus snel vertellen. Wij hebben veel gebeld en berichtjes gestuurd. Omdat we snel veel moesten regelen, hadden we niet de tijd om iedereen langs te gaan. De reacties verschilde heel erg, sommige waren boos en verdrietig en de ander vond het echt geweldig en had al zin om ons te bezoeken!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Wat moet je allemaal regelen bij aankomst in het buitenland?

Emigreren naar Georgië is een stuk makkelijker denken wij dan naar een ander land op de wereld. Wij zijn per vliegtuig Georgië binnen gekomen, in de hoofdstad Tbilisi. We kregen bij binnenkomst een stempel in ons paspoort en bij de douane werd er geen één vraag aan ons gesteld. Omdat we drie kleine kinderen bij ons hadden, kregen we zelfs voorrang. Dat was echt heel fijn en super aardig.

Lees meer »

Wat moet je regelen in Nederland als je gaat emigreren?

Er komt heel wat bij kijken als je gaat verhuizen naar het buitenland. Je weet vast zelf al wel een beetje wat je moet gaan regelen, maar we kunnen je zeggen als je eenmaal al afscheid aan het nemen bent tussen alle verhuisdozen, kan het best handig zijn om een lijstje bij de hand te hebben en kunt afstrepen wat al gedaan is ;). 

Lees meer »

Ideeën voor een baan, werk en inkomsten in het buitenland!

Wanneer je gaat emigreren ga je natuurlijk het land, de cultuur en de mensen leren kennen. Waar ga je wonen, moet je een huis bouwen of ga je eerst met een camper op pad. Naast dat allemaal moet je ook denken aan inkomsten, misschien heb je een buffer opgebouwd en kun je de eerste tijd rustig aan doen en vooral op verkenning in het land waar je naar toe gaat en waar je gaat settelen. Of moet je gelijk al werk zoeken en zorgen voor inkomsten? Het is goed om van te voren een plan te hebben, voordat je gaat emigreren en je er al woont. 

Lees meer »

Verhuizen per zeecontainer en inboedel invoeren in het buitenland!

Aangezien wij voor langere tijd in Georgië willen gaan wonen, is het ook logisch dat wij graag onze spullen mee willen nemen. Best een uitdaging om je inboedel van het ene land naar het andere land te krijgen. Los van het inpakken, inladen en vervoeren is het ook een hele klus om je spullen in een nieuw land in te voeren. Er zijn op internet een legio aan aanbieders te vinden die je kunnen helpen met het verhuizen naar het buitenland via land/of zee. De kosten lopen erg uiteen en het is echt wel de moeite om hier goed research naar te doen en een aantal offertes op te vragen. Er zijn partijen die alles van A tot Z regelen inclusief de verhuiswagen/container vullen en weer legen op bestemming maar je kan ook kiezen voor alleen een container en dat je de rest zelf regelt. Dit laatste hebben wij voor gekozen.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.