Neem de Argo Kabelbaan (Cable Car) in Batumi

Gepubliceerd op 10 oktober 2022 om 09:39

Wil je Batumi van een andere kant zien, neem de Argo Kabelbaan (Cable Car) in Batumi! Overal waar je rijdt in deze prachtige stad aan de Zwarte Zee zie je gondels van de kabelbaan 'zweven' door de lucht. Je nieuwsgierigheid wordt elke keer gewekt, voor ons dus hoog tijd dat wij een ritje gingen maken in één van deze gondels en konden genieten van de spectaculaire uitzichten over de 'Parel van de Zwarte Zee'!

Het is nog een flinke rit voor een gemiddelde kabelbaan, een enkele rit brengt je in ongeveer 10 minuten naar het Entertainment Center Argo op de berg Anuria, wat ligt op 250 meter boven de zeespiegel. 

De lijn zelf is 2.586 meter lang en heeft 9 gondels. Er kunnen 8 passagiers tegelijk in een gondel en in een uur tijd kunnen er 186 passagiers vervoerd worden. Wij konden met ons gezin alleen in een gondel, wel zo leuk!

Eenmaal in de gondel zweef je al snel boven de daken van de huizen in Batumi. Je ziet al snel de geweldige uitzichten over de Zwarte Zee, de haven en de omliggende bergen, prachtig!

Het  Entertainment Center Argo

Het entertainment Center Argo ligt op de berg Anuria in Batumi. Wanneer je de gondel neemt naar boven stap je hier uit en ben je 250 meter boven de zeespiegel. Je kan je dus wel voorstellen dat je hier een fantastisch uniek panoramisch uitzicht hebt over de stad, de Zwarte Zee en de omliggende bergen. Zo leuk als je herkenningspunten ziet en zo heb je al een goed overzicht en beeld van de stad Batumi, wat gelegen is dichtbij de Turkse grens. 

Het complex vormt een hoog gebouw en de voorkant dient als scheepsdek. De toren heeft een afbeelding van een zeil van een schip versierd met gouden aluminium en glazen panelen die fonkelen in het zonlicht en in de nacht flitsen. 

In het entertainment Center Argo zitten restaurants, cafés, winkels, openluchthallen en ook podium- en dakterrassen. Bij mooi weer kun je op de terrassen genieten van livemuziek en folkloristische avonden. Genoeg te doen dus!

Praktische info over Argo Kabelbaan

Je vindt het opstappunt van de Argo kabelbaan aan de Gogebashvili St. in Batumi. 

De kabelbaan is elke dag geopen van 10.00 tot 22.00 uur, dus ook in avond kun je genieten van prachtige uitzichten over de verlichte stad!

Tickets kun je online kopen (https://biletebi.ge/batumi-cable-car/BuyTickets) maar ook gewoon aan de kassa. De prijzen zijn wel flink gestegen de laatste jaren!

Standaard tickets: 30 Lari
Kinderen 5-12 jaar: 7 Lari
Studenten: 10 Lari
Kinderen tot 5 jaar zijn gratis

Neem wat klein geld mee, zodat je een muntje in een verrekijker kan gooien en de stad van dichtbij kan bekijken, super leuk!

Ook zijn er in het centrum meerdere goede toiletten aanwezig.

Super leuk uitje, ook voor de kinderen en zo heb je een goed beeld bij de stad!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Het kloostercomplex bij Udabno, David Gareja Monastery

Het David Gareja-klooster (Davit Gareji Lavra) kun je vinden in het oosten van Georgië, in de mooie regio Kakheti. Het ligt op ongeveer 60 tot 70 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Wanneer je via Sagaredzjo rijdt, is de gehele weg geasfalteerd en ben je minder dan 2 uur onderweg.

Lees meer »

Het prachtige Bodbe Klooster in Sighnaghi!

Het klooster van St. Nino in Bodbe, ook wel het Bodbe Klooster (Bodbe Monastery) ligt in het zuidoosten van Georgië, in de regio Kakheti, op 2 kilometer van één van de mooiste stadjes van Sighnaghi. Dit klooster is echt één van de hoogtepunten in deze regio en dus een must see! 

Lees meer »

Het mooiste dorpje van Kakheti: Sighnaghi!

Sighnaghi is een stadje in Oost Georgië en ligt in de mooie regio Kakheti (Kacheti). In het stadje wonen ongeveer 1500 inwoners en is één van de kleinste steden van het land. Het is niet zomaar een stadje, dit is echt het mooiste, leukste, en kleinste stadje in sowieso deze regio en misschien wel van het gehele land. Voordat je in het stadje arriveert moet je nog wel een flinke pass omhoog rijden, het stadje ligt op een berg van 836 meter. De sfeer is chill en voelt romantisch aan. Er zijn veel toeristen te vinden, sowieso in het hoogseizoen. Je vindt er leuke souvenirwinkeltjes en heerlijke terrassen en restaurantjes met fantastische uitzichten op de rode daken van huizen met daarachter de groene valleien en het (besneeuwde) Kaukasusgebergte. En niet te missen, de 4 kilometer lange stadsmuur.

Lees meer »

Wat mag je niet missen in het mooie Kvareli?

Kvareli (Qvareli) is een stad in het noordoosten van Georgië en het ligt in de mooie regio Kakheti (Kacheti). Het ligt aan de voet van het Kaukasusgebergte, dus bij mooi weer heb je prachtige plaatjes met de besneeuwde toppen van de Kaukasus en op de voorgrond de groene valleien met de enorme wijnvelden. Kvareli ligt op 450 meter boven de zeespiegel en in de stad wonen ongeveer 8000 mensen. 

Lees meer »

Wat is er te doen in Telavi?

Telavi is de hoofdstad van de regio Kacheti in Georgië en ligt in het hart van de regio Kakheti. Telavi telt ruim 20.000 inwoners. Telavi ligt in de mooiste Alazani-vallei op de helling van de berg Tsivi-Gombor. De stad ligt op 490 m boven de zeespiegel, dus de lucht is er fris en zuiver.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.