Het prachtige Bodbe Klooster in Sighnaghi!

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 14:33

Algemene info over het Bodbe Klooster

Het klooster van St. Nino in Bodbe, ook wel het Bodbe Klooster (Bodbe Monastery) ligt in het zuidoosten van Georgië, in de regio Kakheti, op 2 kilometer van één van de mooiste stadjes van Sighnaghi. Dit klooster is echt één van de hoogtepunten in deze regio en dus een must see! 

Het Bodbe Klooster is een actief nonnenklooster!

Het Bodbe Klooster is een Georgisch-orthodox kloostercomplex en de zetel van de bisschoppen van Bodbe. Het klooster is gebouwd in de 9e eeuw en in de 17e eeuw is het flink gerenoveerd. Nu is het klooster een actief nonnenklooster en wordt het volledig onderhouden door de nonnen. Het is één van de belangrijkste bedevaartsoorden in Georgië. 

Prachtige uitzichten bij het Bodbe Klooster!

Het is echt een prachtig mooi klooster, goed onderhouden en om het klooster heen is alles mooi aangelegd met planten en bloemetjes. Toen wij er waren stond alles heel mooi in bloei. Je hebt er bij mooi weer fantastische uitzichten op de Alazani-vallei en de bergen van de Grote Kaukusus.

In het Bodbe Klooster vind je nog oude fresco's!

Bij het Bodbe Klooster heb je gratis toegang om naar binnen te kunnen, wel moet je de juiste kleding aan hebben, denk aan broeken of rokken over de knie, schouders bedekt en de vrouwen moeten hun hoofd bedekken. Bij de ingang liggen er hoofddoeken klaar die je mag gebruiken. 

Binnen zijn er oude fresco's aanwezig, een fresco is een muur- of plafondschildering waarbij de verf direct op de natte kalk wordt aangebracht, zodat zij daarmee, na droging, één geheel vormt. Deze kom je vaak tegen in kloosters of kerken. Helaas hebben we er geen foto's van want je mag binnen niet fotograferen. 

Wat zijn de openingstijden van het Bodbe klooster (Bodbe Monastery)?

Het Bodbe Klooster is elke dag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. 

Je kan heel makkelijk met de auto er komen, er is zat parkeerruimte bij het klooster. Heel veel zelfs aangezien er bussen vol met toeristen komen (vooral in het hoogseizoen).

Dichtbij de parkeerplaats bevinden zich terrassen en kun je kleine versnaperingen kopen, ook zijn er goede toiletten aanwezig. 

The Holy Spring bij het Bodbe Klooster!

Op het terrein staan bordjes richting the Holy Spring, dit is een heilige bron waar je je kan onderdompelen met geneeskrachtig koud water. Het is echter wel een wandeling van 45 minuten naar beneden (700 treden). Met kleine kinderen is dit niet te doen, wij hebben een dag later de Holy Spring bezocht met de auto. Wat ons betreft kun je deze overslaan want het stelt niet veel voor en toen wij er waren was het hekje naar de bron zelfs dicht en we waren er na 10.00 uur 's ochtends... Heb je tijd zat en geen kinderen bij je ;), het is wel een mooie wandeling vanuit het klooster door de prachtige kloostertuin naar de Holy Spring!

Hoogtepunten van Sighnaghi!

Wat ons betreft mag je het Bodbe klooster echt niet overslaan en is dit echt één van de hoogtepunten in de regio Kakheti, dichtbij Sighnaghi. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer en wil je meer lezen over Sighnaghi? Klik hier! Sighnaghi is misschien wel het mooiste, kleinste en het meest romantische stadje van Georgië!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Het kloostercomplex bij Udabno, David Gareja Monastery

Het David Gareja-klooster (Davit Gareji Lavra) kun je vinden in het oosten van Georgië, in de mooie regio Kakheti. Het ligt op ongeveer 60 tot 70 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Wanneer je via Sagaredzjo rijdt, is de gehele weg geasfalteerd en ben je minder dan 2 uur onderweg.

Lees meer »

Het prachtige Bodbe Klooster in Sighnaghi!

Het klooster van St. Nino in Bodbe, ook wel het Bodbe Klooster (Bodbe Monastery) ligt in het zuidoosten van Georgië, in de regio Kakheti, op 2 kilometer van één van de mooiste stadjes van Sighnaghi. Dit klooster is echt één van de hoogtepunten in deze regio en dus een must see! 

Lees meer »

Het mooiste dorpje van Kakheti: Sighnaghi!

Sighnaghi is een stadje in Oost Georgië en ligt in de mooie regio Kakheti (Kacheti). In het stadje wonen ongeveer 1500 inwoners en is één van de kleinste steden van het land. Het is niet zomaar een stadje, dit is echt het mooiste, leukste, en kleinste stadje in sowieso deze regio en misschien wel van het gehele land. Voordat je in het stadje arriveert moet je nog wel een flinke pass omhoog rijden, het stadje ligt op een berg van 836 meter. De sfeer is chill en voelt romantisch aan. Er zijn veel toeristen te vinden, sowieso in het hoogseizoen. Je vindt er leuke souvenirwinkeltjes en heerlijke terrassen en restaurantjes met fantastische uitzichten op de rode daken van huizen met daarachter de groene valleien en het (besneeuwde) Kaukasusgebergte. En niet te missen, de 4 kilometer lange stadsmuur.

Lees meer »

Wat mag je niet missen in het mooie Kvareli?

Kvareli (Qvareli) is een stad in het noordoosten van Georgië en het ligt in de mooie regio Kakheti (Kacheti). Het ligt aan de voet van het Kaukasusgebergte, dus bij mooi weer heb je prachtige plaatjes met de besneeuwde toppen van de Kaukasus en op de voorgrond de groene valleien met de enorme wijnvelden. Kvareli ligt op 450 meter boven de zeespiegel en in de stad wonen ongeveer 8000 mensen. 

Lees meer »

Wat is er te doen in Telavi?

Telavi is de hoofdstad van de regio Kacheti in Georgië en ligt in het hart van de regio Kakheti. Telavi telt ruim 20.000 inwoners. Telavi ligt in de mooiste Alazani-vallei op de helling van de berg Tsivi-Gombor. De stad ligt op 490 m boven de zeespiegel, dus de lucht is er fris en zuiver.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.