Het Alaverdi-Klooster net buiten Telavi

Gepubliceerd op 3 september 2022 om 19:54

Op 20 kilometer van Telavi vind je het prachtige Alaverdi-Klooster. Het klooster ligt in het midden van de vallei en het is een groot klooster, ook van binnen is het enorm met geweldige fresco's. 

Hoewel delen van het klooster dateren uit de 6e eeuw, werd de huidige kathedraal in de 11e eeuw gebouwd door Kvirike III van Kakheti, ter vervanging van een oudere kerk van St. George.

Op het moment dat wij er waren, september 2022 waren alle fruitbomen en struiken in bloei en overal zag je de vruchten hangen, geweldig! Natuurlijk de druiven, maar ook granaatappel, nectarine- en perzikbomen en veel meer. Echt een hele leuke en mooie toevoeging tijdens dit bezoek!

Openingstijden van het Alaverdi-Klooster

Het Alaverdi-Klooster is elke dag geopend van 8.00 uur tot 18.00 uur en de toegang is gratis. Je kan er heel makkelijk parkeren en er is plek zat. 

Je kunt het Klooster het makkelijkst bereiken met een eigen of huurauto. Anders kun je er makkelijk komen met een minibus vanuit Telavi of met een taxi. Ga je met de taxi, bespreek van te voren een prijs maar vaak betaal je 50 tot 60 GEL per rit. 

Wijnhuis Badagoni tegenover het Alaverdi-Klooster

Het leuke is dat tegenover het Alaverdi-Klooster een wijnhuis is gevestigd, namelijk Badagoni. Een heel bekend merk binnen Georgië en wij drinken deze wijn zelf ook heel vaak. Super leuk om daar natuurlijk een bezoekje te brengen nadat je het Alaverdi-Klooster hebt bezocht! 


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Vardzia Cave Monastery, grottenstad in Georgië

De grotstad Vardzia is een grotklooster die je kunt vinden in het zuiden van Georgië. Het ligt in de buurt van Aspindza op de linkeroever van de rivier Mtkvari. Vardzia werd in 1185 gesticht door koningin Tamar. Het waren monniken die de ruimtes uit een steile bergwand hakte en het diende als bescherming tegen de invallen van de Mongolen.

Lees meer »

Het kloostercomplex bij Udabno, David Gareja Monastery

Het David Gareja-klooster (Davit Gareji Lavra) kun je vinden in het oosten van Georgië, in de mooie regio Kakheti. Het ligt op ongeveer 60 tot 70 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Wanneer je via Sagaredzjo rijdt, is de gehele weg geasfalteerd en ben je minder dan 2 uur onderweg.

Lees meer »

De oudste grotstad van Georgië: Uplistsikhe

In Georgië kun je heel veel ‘grotsteden’ bezoeken. Eén van de bekendste grotten zijn David Gareja, of Vardzia maar Uplistsikhe is er ook één die je niet mag overslaan! David Gareja is wat opvallender, Vardzia is wat uitgestrekter maar Uplistsikhe is de oudste grotstad en sommige bouwwerken dateren zelfs uit de ijzertijd. Deze ruïne werd waarschijnlijk bewoond door gewone mensen, de handelaar en niet door royalty’s of monniken. 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.