De hoogtepunten van de wijnstreek van Georgië, het prachtige Kakheti!

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 13:21

Algemene info over de regio Kakheti!

Kakheti (ook wel Kacheti) is een regio in het oosten van Georgië en veruit de grootste regio van het land. Het grenst in het noordoosten aan de Russische deelrepublieken Tsjetsjenië en Dagestan en in het oosten en zuiden aan Azerbeidzjan.

Het is niet de enige wijnstreek van Georgië, maar misschien wel de mooiste, grootste en de meest productieve! Overal waar je kijkt zie je de enorme wijnvelden, prachtig! Ongeveer 70% van de Georgische wijn wordt in deze streek verbouwd. De verschillende merknamen van de wijnen zijn vaak de plaatsnamen in deze streek, elk dorp heeft namelijk zijn eigen wijn. Nog beter gezegd; elke boer heeft zijn eigen wijn! Overal waar je komt, krijg je meestal (gelijk) een karafje van hun eigengemaakte (rode of witte) wijn aangeboden en dat is geen straf want de wijnen hier zijn echt heerlijk!

Naast de enorme wijnraken zie je ook veel andere fruit- en notenbomen. Ze verbouwen hier bijvoorbeeld ook veel watermeloen, kiwi's en kaki's. Wanneer je door het landschap rijdt, rijd je door de bergen en heuvels van Kakheti en heb je bij mooi weer zicht op de Kaukasusgebergte met haar besneeuwde toppen, geweldige uitzichten heb je hier dus!

Naast de enorme wijnvelden is er natuurlijk veel meer te zien in deze mooie regio, namelijk mooie kloosters, geweldige meren, leuke dorpjes en stadjes, mooie watervallen, natuurlijk de gastvrije bevolking en je kan er heerlijk eten en drinken. 

In de lente is het hier het meest aangenaam, de temperaturen zijn al heerlijk en alles staat in bloei en is prachtig groen. In de zomer kan het hier behoorlijk heet worden. 

Hieronder de highlights die je wat ons betreft echt niet mag missen wanneer je in deze regio bent!

1. Bezienswaardigheden van Sighnaghi

Dit is echt het mooiste, leukste en kleinste stadje van de regio, Sighnaghi! Eigenlijk een heel romantisch stadje als je er bent met je partner. Je hebt er super leuke terrasjes met hele mooie uitzichten! De rode daken van huizen vormen een mooi contrast met de groene vallei en de besneeuwde toppen van de Kaukasusgebergte. En niet te missen, de 4 kilometer lange stadsmuur.

Dichtbij één van de hoogtepunten van de omgeving, het Bodbe Klooster. Dit klooster is een actief nonnenklooster en wordt volledig door nonnen onderhouden. Je hebt er bij mooi weer fantastische uitzichten. 

Wat ons betreft mag je dit stadje echt niet overslaan! Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan hier of op de foto voor meer leuke info over Sighnaghi!

2. De bezienswaardigheden van Kvareli

Kvareli of Qvareli is één van de leukere steden in Georgië, die je tijdens je rondreis in de regio Kacheti ook echt niet mag overslaan. Het ligt aan de voet van de Kaukasus, dus je raadt het al... je hebt er prachtige uitzichten over de groene vallei en besneeuwde toppen van de Kaukasusgebergte. 

Er is veel te doen rondom Kvareli, de omgeving staat vol met wijnrakken, fruit- en notenbomen, het is echt prachtig om te zien! Een wijntour is natuurlijk een must als je in de wijnstreek van Georgië bent! Maar er zijn ook hele mooie kloosters te zien, namelijk het Nekresi Klooster en de Gremi Citadel. Ook vind je er prachtige meren, het Ilia Lake en het Kvareli Lake Resort. Er zijn zat leuke winkeltjes in het centrum en je kan er heerlijk eten en drinken. 

Ben je al nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Klik hier of op de foto's!

3. Bezienswaardigheden van het Vashlovani National Park

Het Vashlovani National Park (Vashlovani Nature Reserve) ligt in de regio Kakheti. Het ligt in het zuid oosten van Georgië. Het is als reservaat opgericht in 1935 om de bijzondere bossen te beschermen. In 2003 is het gebied uitgebreid en kreeg het de status van nationaal park.

Het gebied is karakteristiek vanwege het droge klimaat. Uniek zijn de woestijn, steppe-vegetatie, loofbossen, canyons, de kleine borrelende moddervulkanen en de bijzondere overstromingsvlaktes van de Alazani. Liefhebbers van vogels zijn hier op de juiste plek en je kan er schildpadden in het wild spotten! 

Het is werkelijk een prachtig gebied en je ziet er weinig toeristen aangezien het flink off road is. Vaak hebben toeristen geen tijd om naar dit prachtige gebied te trekken maar het is echt de moeite waard! Tip, zorg alleen voor genoeg eten, drinken en een goeie jeep, het is namelijk een groot afgelegen gebied.  

Wil je meer weten over dit prachtige gebied, klik dan hier of op één van de foto's. 

4. Bezienswaardigheden van het David Gareja Klooster

Het David Gareja Klooster (Davit Gareji Lavra) ligt in het zuiden van de regio Kakheti en is gelegen op de grens van Azerbeidzjan. Dit klooster mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan deze prachtige regio. 

Het David Garedzja-klooster is een in rots uitgehouwen Georgisch-orthodox klooster complex, op de hellingen van de berg Gareja. Het complex omvat honderden cellen, kerken, kapellen, refters en woonverblijven in de uitgeholde rotswand.

Klik hier op of op één van de foto's als je geïnteresseerd bent in dit bijzondere klooster!

5. De bezienswaardigheden van Telavi

Telavi is de hoofdstad van de regio Kacheti in Georgië. Je kan gerust een paar dagen uittrekken om deze stad en de omgeving te verkennen en is dus een leuk onderdeel van je reis door Kakheti. 

Wanneer je wandelt door Telavi zie je de prachtige architectuur van de stad, de vestingmuren van de stad, het monument van Koning Erekle II, mooie uitzichten met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Kaukasusgebergte. Je vindt er de grootste boom van Georgië, er is een fantastische overdekte markt in het centrum van de stad, bezoek mooie parken en tot slot... Telavi is natuurlijk een perfecte uitvalbasis voor het bezoeken van allerlei wijngaarden en proeverijen!

Op korte afstand zijn er mooie kloosters te bezichtigen, namelijk het Alaverdi Klooster, het Ikalto Klooster en de oude en nieuwe Shuamta Klooster. 

Nog meer weten? Klik hier of op één van de foto's. 


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Het kloostercomplex bij Udabno, David Gareja Monastery

Het David Gareja-klooster (Davit Gareji Lavra) kun je vinden in het oosten van Georgië, in de mooie regio Kakheti. Het ligt op ongeveer 60 tot 70 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Wanneer je via Sagaredzjo rijdt, is de gehele weg geasfalteerd en ben je minder dan 2 uur onderweg.

Lees meer »

Het prachtige Bodbe Klooster in Sighnaghi!

Het klooster van St. Nino in Bodbe, ook wel het Bodbe Klooster (Bodbe Monastery) ligt in het zuidoosten van Georgië, in de regio Kakheti, op 2 kilometer van één van de mooiste stadjes van Sighnaghi. Dit klooster is echt één van de hoogtepunten in deze regio en dus een must see! 

Lees meer »

Het mooiste dorpje van Kakheti: Sighnaghi!

Sighnaghi is een stadje in Oost Georgië en ligt in de mooie regio Kakheti (Kacheti). In het stadje wonen ongeveer 1500 inwoners en is één van de kleinste steden van het land. Het is niet zomaar een stadje, dit is echt het mooiste, leukste, en kleinste stadje in sowieso deze regio en misschien wel van het gehele land. Voordat je in het stadje arriveert moet je nog wel een flinke pass omhoog rijden, het stadje ligt op een berg van 836 meter. De sfeer is chill en voelt romantisch aan. Er zijn veel toeristen te vinden, sowieso in het hoogseizoen. Je vindt er leuke souvenirwinkeltjes en heerlijke terrassen en restaurantjes met fantastische uitzichten op de rode daken van huizen met daarachter de groene valleien en het (besneeuwde) Kaukasusgebergte. En niet te missen, de 4 kilometer lange stadsmuur.

Lees meer »

Wat mag je niet missen in het mooie Kvareli?

Kvareli (Qvareli) is een stad in het noordoosten van Georgië en het ligt in de mooie regio Kakheti (Kacheti). Het ligt aan de voet van het Kaukasusgebergte, dus bij mooi weer heb je prachtige plaatjes met de besneeuwde toppen van de Kaukasus en op de voorgrond de groene valleien met de enorme wijnvelden. Kvareli ligt op 450 meter boven de zeespiegel en in de stad wonen ongeveer 8000 mensen. 

Lees meer »

Wat is er te doen in Telavi?

Telavi is de hoofdstad van de regio Kacheti in Georgië en ligt in het hart van de regio Kakheti. Telavi telt ruim 20.000 inwoners. Telavi ligt in de mooiste Alazani-vallei op de helling van de berg Tsivi-Gombor. De stad ligt op 490 m boven de zeespiegel, dus de lucht is er fris en zuiver.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.