De 4 kilometer lange stadsmuur van Sighnaghi!

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 15:41

Algemene info over de stadsmuur van Sighnaghi

De 4 kilometer lange stadsmuur van Sighnaghi vind je in de prachtige regio Kakheti, in het zuidoosten van Georgië. 

De stadsmuur van Sighnaghi is echt niet te missen en is nog in hele goeie staat!

Je rijdt Sighnaghi binnen via één van de zes poorten!

Wanneer je Sighnaghi komt inrijden (je moet eerst nog een flinke pas omhoog rijden want Sighnaghi ligt op een berg) dan rijd je door een grote poort. Deze poort is één van de zes stadspoorten. De stadspoort is uiteraard verbonden aan de stadsmuur. Je bent nu binnen de stadsmuren in het mooie Sighnaghi! 

Sighnaghi is in de 18e eeuw gebouwd en er is toen ook een grote stadsmuur rondom de stad aangelegd. Deze stadsmuur heeft 23 wachttorens en is vier kilometer lang. 

De stadsmuur in Sighnaghi beklimmen!

Het leuke is dat je de stadsmuur voor een gedeelte kan beklimmen en je er een stuk overheen kan wandelen. Uiteraard heb je fantastische uitzichten over de groene vallei en het besneeuwde Kaukasusgebergte.

Restaurantjes met uitzicht op de stadsmuren!

Aan het einde van de muur bevinden zich leuke restaurantjes waar je heerlijk even kunt bijkomen en kunt genieten van de omgeving. Het is er prachtig! Veel leuke cafés en restaurants hebben een prachtig uitzicht waarbij de kans groot is dat je altijd wel een stukje muur ziet. 

Nieuwsgierig naar meer bezienswaardigheden in Sighnaghi?

De stadsmuren en de poorten van Sighnaghi zijn echt één van de hoogtepunten van dit leuke stadje. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer en wil je meer lezen over Sighnaghi? Klik hier! Sighnaghi is misschien wel het mooiste, kleinste en het meest romantische stadje van Georgië!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Het mooiste dorpje van Kakheti: Sighnaghi!

Sighnaghi is een stadje in Oost Georgië en ligt in de mooie regio Kakheti (Kacheti). In het stadje wonen ongeveer 1500 inwoners en is één van de kleinste steden van het land. Het is niet zomaar een stadje, dit is echt het mooiste, leukste, en kleinste stadje in sowieso deze regio en misschien wel van het gehele land. Voordat je in het stadje arriveert moet je nog wel een flinke pass omhoog rijden, het stadje ligt op een berg van 836 meter. De sfeer is chill en voelt romantisch aan. Er zijn veel toeristen te vinden, sowieso in het hoogseizoen. Je vindt er leuke souvenirwinkeltjes en heerlijke terrassen en restaurantjes met fantastische uitzichten op de rode daken van huizen met daarachter de groene valleien en het (besneeuwde) Kaukasusgebergte. En niet te missen, de 4 kilometer lange stadsmuur.

Lees meer »

De Drievuldigheidskerk van Gergeti bij Stepantsminda (Kazbegi)

Stepantsminda is een klein, charmant dorpje in de Mtskheta-Mtianeti regio, het noorden van Georgië en ligt op 1700 meter hoogte aan de voet van de berg Kazbek in de Grote Kaukasus. De berg Kazbek heeft een hoogte van 5047 meter en is één van de hoogste bergen van de Kaukasus, gelegen aan de grens tussen Georgië en Rusland. Georgiërs noemen de berg Mkinvari wat gletsjer of ijsberg betekent. De Kazbek ligt in een groep van vulkanische bergen en op de hellingen liggen een aantal gletsjers.

Lees meer »

Onze favoriete producten voor op reis!

In het verleden hebben wij flink wat mogen reizen, zo heeft Antoinet al meer dan 25 landen bezocht op de wereld. Christiaan wou natuurlijk niet achterblijven en zo zijn we in 2015 samen een half jaar op wereldreis geweest. Zo hebben we in Azië 5 landen bezocht, vervolgens Australië en de laatste 6 weken mochten we Nieuw-Zeeland ontdekken. Het was een geweldige tijd! In 2016 zijn we met Jurre (toen 7 maanden) naar Canada geweest per camper, geweldig. Daarna kwamen er nog 2 kids bij en dan is reizen toch wat lastiger, dus dan maar emigreren ;).

Lees meer »

De top 6 bezienswaardigheden van de oude stad in Tbilisi!

Tbilisi heeft een prachtig oud centrum! Geweldig mooie slingerende en heuvelachtige straatjes met leuke balkonnetjes en overal toffe dakterrassen. Je kan er echt heerlijk wandelen, je kijkt je ogen uit. Overal heb je leuke plekjes om te eten en/of te drinken. Zoals het oude centrum al doet zeggen, het zit vol geschiedenis en eeuwenoude tradities maar het oude centrum oogt ontzettend modern en het is ook nog is een schone stad. Echt de moeite waard om hier is een kijkje te nemen!

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.