Het mooiste klooster van Gremi!

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 16:17

Algemene info over het Gremi-Klooster

Het mooiste klooster van Gremi vind je dichtbij de stad Kvareli, in de mooie regio Kakheti. Dit ligt in het zuidoosten van Georgië. 

Op 18 km van Kvareli ligt het stadje Gremi en daar vind je een mooi 16e-eeuws architectonisch monument - de koninklijke citadel en de kerk van de aartsengelen in Kakheti. Het gebouw is wat is overgebleven van de ooit bloeiende stad Gremi. Het stadje Gremi was de hoofdstad van het koninkrijk Kakheti in de 16e en 17e eeuw. De citadel en de uitkijktoren zijn nog goed intact, dus echt een bezoekje waard!

Een kerk, kasteel, klokkentoren en een wijnkelder bij het kasteel in Gremi!

Het complex ligt op een heuvel en bestaat uit de kerk, een kasteel met drie verdiepingen, een klokkentoren en een wijnkelder. Het is omgeven door een muur met schietgaten, torentjes en torens. Ook vind je er overblijfselen van de geheime tunnel die naar de rivier leidt.

Openingstijden van de Citadel in Gremi?

Je hebt vanaf de citadel en de kerk mooie uitzichten over de vallei. Wij hadden helaas niet zo'n mooi weer. Bij helder weer zie je in de verte de prachtige (besneeuwde) Kaukasusgebergte. 

De koninklijke citadel en de kerk van de aartsengelen in Gremi is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Toegang is gratis, wil je het museum bezoeken (in het begin bij de parkeerplaats) waar je verschillende archeologische voorwerpen kunt vinden, moet je wil een paar Lari betalen. In het museum wordt ook het 16e-eeuwse kanon tentoongesteld. De kosten voor studenten en volwassen zijn 10 Lari. Ook kun je een gids huren voor 30 Lari.

Bij de parkeerplaats is er een goed onderhouden toiletgebouw te vinden en ook is er enorm veel parkeerruimte. Heb je geen eigen vervoer? Vanuit Kvareli kun je makkelijk een taxi nemen naar deze mooie plek. 

Nieuwsgierig naar meer bezienswaardigheden in Kvareli?

Wanneer je in de buurt van Kvareli bent is dit zeker een leuke stop! Ben je nieuwsgierig geworden naar meer en wil je meer lezen over Kvareli of de omgeving? Klik dan hier!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

De grootste kerk van Georgië, Holy Trinity Cathedral (Sameba Cathedral)

De Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid van Tbilisi, de Holy Trinity Cathedral (ook wel Sameba genoemd) is de grootste kerk van Georgië. Het is de mooiste en belangrijkste kerk van de hoofdstad, Tbilisi! Je kan deze kerk vanuit veel delen van de stad zien, vooral vanuit de oude stad (Old Town, Altstadt), omdat deze geleden is op de Elia-heuvel. Je ziet de glanzende gouden koepel en in de avond/nacht is de kerk heel mooi verlicht. Vanaf deze kerk heb je dus ook een prachtig uitzicht over de stad Tbilisi. 

Lees meer »

De oudste grotstad van Georgië: Uplistsikhe

In Georgië kun je heel veel ‘grotsteden’ bezoeken. Eén van de bekendste grotten zijn David Gareja, of Vardzia maar Uplistsikhe is er ook één die je niet mag overslaan! David Gareja is wat opvallender, Vardzia is wat uitgestrekter maar Uplistsikhe is de oudste grotstad en sommige bouwwerken dateren zelfs uit de ijzertijd. Deze ruïne werd waarschijnlijk bewoond door gewone mensen, de handelaar en niet door royalty’s of monniken. 

Lees meer »

Het mooie Ananuri Fort/Kasteel

Je kan zoveel kastelen, Forts of kloosters bezoeken in Georgië, maar het Ananuri Fort/Kasteel is echt een bezoekje waard en staat bij menigeen in de top 10 van de bezienswaardigheden in Georgië. 

Lees meer »

Het prachtige Zhinvali stuwmeer bij Ananuri

De meren in Georgië zijn ook prachtig, het Zhinvali stuwmeer is er één van en zeker een bezoek waard. Je kan het goed combineren met het Ananuri Fort/Kasteel of zelfs als je naar het Noorden van Georgië reist, namelijk naar Gudauri of Kazbegi.

Lees meer »

Mtatsminda Park: het uitje voor kinderen in Tbilisi!

Op de top van de berg Mtatsminda ligt het hoogst gelegen pretpark van Tbilisi, namelijk Mtatsminda Park. Op de heuvel heb je prachtig uitzicht over de Georgische hoofdstad maar daar geven de kinderen echt niet om als ze weten wat je allemaal kan doen in het Mtatsminda Park. Het heeft er van alles, een reuzenrad (met weer super mooi uitzicht), een achtbaan (voor jong en oud), draaimolens, botsauto's (voor jong en oud), een enorme waterglijbaan, water speeltuin, wagonnetjes voor de kleinsten, schiettenten en speeltuinen. Je kan er heerlijk zitten om wat te eten en/of te drinken. 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.