Het Dolfinarium in Batumi

Gepubliceerd op 9 oktober 2022 om 15:53

Heb je zin in een leuk uitje en wil je zeker weten dolfijnen spotten?! Ga dan naar het Dolfinarium in Batumi, ook wel Batumi Dolphinarium genoemd. Het is een ideaal uitje voor de kids, gelegen aan de geweldige boulevard van Batumi. 

De show duurt zo'n 35 minuten en je krijgt alleen maar spektakel te zien. Het is een geweldige show van 8 dolfijnen met hun 4 begeleiders. Al bij binnenkomst zie je de dolfijnen rondzwemmen. Wanneer de show daadwerkelijk begint met springen de dolfijnen gezamenlijk in de lucht, springen ze door hoepels, gooien ze met ballen, dansen ze in het rond, balanceren ze op hun staart, geven ze elkaar kusjes en nog veel meer. Echt geweldig om te zien!

Onze kids vonden het fantastisch! Ze schaterde, sprongen op en klapten luidruchtig mee. Wij zelf, als volwassenen, vonden het stiekem net zo leuk en hebben daarna nog heerlijk nagenoten. Geweldige zoogdieren zijn het! 

Geschiedenis Batumi Dolfinarium

Grappig om te weten is dat Batumi Dolfinarium vroeger behoorde tot de grootste dolfinaria van de wereld! Het Dolfinarium van Batumi werd geopend in 1975 en het was toen het eerste demonstratieve dolfinarium in de voormalig Sovjet-Unie. Het bestaan ​​van het dolfinarium, met de andere bezienswaardigheden, maakte de stad en de hele regio aantrekkelijker voor toeristen. Door de immense populariteit van het dolfinarium werd de dolfijn het symbool van de stad. 

In het begin van de jaren '90 stopte het dolfinarium vanwege de moeilijkheden die veroorzaakt werden door de politiek-economische situatie van het land. Na 20 jaar werd op initiatief van het stadhuis in Batumi en met de inzet van het liefdadigheidsfonds 'Cartu' een volledig nieuw dolfinarium neergezet. 

Handige info Batumi Dolfinarium

Het beste kun je je tickets online boeken op http://dolphinarium.ge/en/home/. Je kan je eigen zitplaats kiezen. Let op, mocht je zitplaatsen op de 1e twee rijen kiezen, dan is de kans groot dat je tijdens de show nat wordt ;). 

Entreeprijs is 20 Lari per persoon. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis (als ze geen aparte stoel nodig hebben).

Batumi Dolphinarium is elke dag (behalve op maandag) geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Tussen 13.30 en 14.30 uur worden er geen shows gegeven vanwege hun pauze. 

De show duurt ongeveer 35 minuten. 

In het dolfinarium zijn goede toiletten aanwezig.

Batumi Dolfinarium bevindt zich in het 6 May Park/Central Park, adres: Rustaveli #51.  

Andere leuke bezienswaardigheden in de buurt van Batumi Dolfinarium zijn het Aquarium en Batumi City Zoo.  


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Het kloostercomplex bij Udabno, David Gareja Monastery

Het David Gareja-klooster (Davit Gareji Lavra) kun je vinden in het oosten van Georgië, in de mooie regio Kakheti. Het ligt op ongeveer 60 tot 70 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Wanneer je via Sagaredzjo rijdt, is de gehele weg geasfalteerd en ben je minder dan 2 uur onderweg.

Lees meer »

Het prachtige Bodbe Klooster in Sighnaghi!

Het klooster van St. Nino in Bodbe, ook wel het Bodbe Klooster (Bodbe Monastery) ligt in het zuidoosten van Georgië, in de regio Kakheti, op 2 kilometer van één van de mooiste stadjes van Sighnaghi. Dit klooster is echt één van de hoogtepunten in deze regio en dus een must see! 

Lees meer »

Het mooiste dorpje van Kakheti: Sighnaghi!

Sighnaghi is een stadje in Oost Georgië en ligt in de mooie regio Kakheti (Kacheti). In het stadje wonen ongeveer 1500 inwoners en is één van de kleinste steden van het land. Het is niet zomaar een stadje, dit is echt het mooiste, leukste, en kleinste stadje in sowieso deze regio en misschien wel van het gehele land. Voordat je in het stadje arriveert moet je nog wel een flinke pass omhoog rijden, het stadje ligt op een berg van 836 meter. De sfeer is chill en voelt romantisch aan. Er zijn veel toeristen te vinden, sowieso in het hoogseizoen. Je vindt er leuke souvenirwinkeltjes en heerlijke terrassen en restaurantjes met fantastische uitzichten op de rode daken van huizen met daarachter de groene valleien en het (besneeuwde) Kaukasusgebergte. En niet te missen, de 4 kilometer lange stadsmuur.

Lees meer »

Wat mag je niet missen in het mooie Kvareli?

Kvareli (Qvareli) is een stad in het noordoosten van Georgië en het ligt in de mooie regio Kakheti (Kacheti). Het ligt aan de voet van het Kaukasusgebergte, dus bij mooi weer heb je prachtige plaatjes met de besneeuwde toppen van de Kaukasus en op de voorgrond de groene valleien met de enorme wijnvelden. Kvareli ligt op 450 meter boven de zeespiegel en in de stad wonen ongeveer 8000 mensen. 

Lees meer »

Wat is er te doen in Telavi?

Telavi is de hoofdstad van de regio Kacheti in Georgië en ligt in het hart van de regio Kakheti. Telavi telt ruim 20.000 inwoners. Telavi ligt in de mooiste Alazani-vallei op de helling van de berg Tsivi-Gombor. De stad ligt op 490 m boven de zeespiegel, dus de lucht is er fris en zuiver.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.