Blog #13 Ons huis is af!

Gepubliceerd op 13 september 2022 om 09:27

25 mei 2022

Dag allemaal!

Veel te lang geleden alweer, de tijd vliegt en wat is er weer veel gebeurd! Allereerst, ons huis is af!! Yeah!

Op 10 juli hebben we de werkmannen uitgezwaaid! Het huis was toen nog niet helemaal af. We moesten toch nog veel zelf doen, maar we waren al enorm blij! Vanaf toen zijn we ons huis gaan inrichten, dozen konden we EINDELIJK uitpakken en het leek wel Sinterklaas voor de kinderen. Sommige spullen herkenden ze gewoon niet meer en was dus gewoon als nieuw voor ze! Vanaf toen hebben ze alleen maar gespeeld met hun speelgoed, binnen… dat wel, maar het werd ook al best warm en binnen was eigenlijk beter 😉. Wij konden mooi klussen en ons huis inrichten en we hadden een deadline, namelijk 1 augustus. Op die dag kwamen de ouders van Christiaan, zijn zus en haar twee kleine kindjes naar Georgië voor twee weken. In die weken wouden we niet veel klussen en we wouden hun natuurlijk ons huis laten zien, haha! En lekker op pad met ze, Georgië laten zien. Dat hebben we gedaan, we zijn naar de wijnstreek en naar het noorden van het land geweest, superleuke trips en we hebben het heel fijn gehad. De vader van Christiaan is 2 weken langer gebleven en net weg, hij wou ook nog flink wat klussen, aangezien dat zijn hobby is en natuurlijk waren er nog wat klusjes die gedaan moesten worden 😉. Zo hebben we nu onze enorme kachel in huis staan, aangesloten en getest (in de zomer, pff). We zijn nu dus klaar voor de winter. We hebben ook met hem een kleine overkapping bij de voordeur gemaakt, daarnaast nog wat kleine klusjes in de badkamer, keuken etc. De puntjes op de i zetten dus. 

Het is superfijn om hier te wonen! De uitzichten ’s ochtends vanaf het balkon zijn geweldig, de zon langzaam boven de bergen tevoorschijn zien komen en dan lekker te ontbijten met zijn allen. De kinderen hebben hier enorm veel ruimte, je hoeft ze niet in de gaten te houden. Direct naast ons terrein is er een klein stromend riviertje vanuit de bergen, we kunnen dus ook heerlijk afkoelen bij warm weer. Eigenlijk willen we daar ons privé strandje maken, hihi! Allemaal toekomstige plannen, we hebben er heel veel maar eerst ons huis want…

Hopelijk gaan we ons huis binnenkort verhuren en gaan wij op pad … Verder Georgië verkennen. We gaan waarschijnlijk naar de kust, Batumi en naar meerdere kleinere stadjes/dorpjes aan zee. Ook willen we naar Kutaisi, de tweede stad qua grote van Georgië. Flinke reisplannen weer en even tijd voor elkaar maken, want het was en is een drukke tijd. Ook zijn we bezig met autoverhuur, we hebben toch 2 auto’s ennnn… de eerste drie weken zijn al geboekt, echt vet!

Antoinet heeft sinds een paar maanden ook een job! Officieel is ze nu een digital nomad, hoe stoer!! Ze werkt nu op afstand voor een Nederlands bedrijf in Rotterdam, ze voegt veel content toe en is veel bezig met SEO-werkzaamheden. Superleuk bedrijf en ook nog is leerzaam voor onze eigen website, die eigenlijk een tijdje heeft stil gestaan, maar dat komt ook wel weer.

En wisten jullie al dat Mia puppy’s heeft gekregen!!! We kwamen er een beetje laat achter dat Mia zwanger was… De buurman zei de hele tijd: Mia baby, Mia baby en dan heel veel Georgisch erachteraan. Wij zeiden de hele tijd: merre merre!! Dat betekent later, maar hij bleef het volhouden. Later zag onze neef dat Mia wel een hele dikke buik had… hmmm…. Aha, Mia is zwanger. Loulou, één van de puppy’s woont nu bij ons en dus bij Mia. Ze zijn super schattig samen en heel speels en de kids zijn helemaal gek op ze!

Het gaat dus super goed met ons! We hebben het naar ons zin en de kinderen ook, heel fijn. Het wordt hier steeds gezelliger, we zitten hier namelijk al met 4 (grote) Nederlandse gezinnen, verspreid in 2 valleien (half uur rijden van elkaar). Als we bij elkaar zijn, dan zijn we met 22 kinderen, wowww!

Volgende keer een iets snellere update van ons!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Het kloostercomplex bij Udabno, David Gareja Monastery

Het David Gareja-klooster (Davit Gareji Lavra) kun je vinden in het oosten van Georgië, in de mooie regio Kakheti. Het ligt op ongeveer 60 tot 70 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Wanneer je via Sagaredzjo rijdt, is de gehele weg geasfalteerd en ben je minder dan 2 uur onderweg.

Lees meer »

Het prachtige Bodbe Klooster in Sighnaghi!

Het klooster van St. Nino in Bodbe, ook wel het Bodbe Klooster (Bodbe Monastery) ligt in het zuidoosten van Georgië, in de regio Kakheti, op 2 kilometer van één van de mooiste stadjes van Sighnaghi. Dit klooster is echt één van de hoogtepunten in deze regio en dus een must see! 

Lees meer »

Het mooiste dorpje van Kakheti: Sighnaghi!

Sighnaghi is een stadje in Oost Georgië en ligt in de mooie regio Kakheti (Kacheti). In het stadje wonen ongeveer 1500 inwoners en is één van de kleinste steden van het land. Het is niet zomaar een stadje, dit is echt het mooiste, leukste, en kleinste stadje in sowieso deze regio en misschien wel van het gehele land. Voordat je in het stadje arriveert moet je nog wel een flinke pass omhoog rijden, het stadje ligt op een berg van 836 meter. De sfeer is chill en voelt romantisch aan. Er zijn veel toeristen te vinden, sowieso in het hoogseizoen. Je vindt er leuke souvenirwinkeltjes en heerlijke terrassen en restaurantjes met fantastische uitzichten op de rode daken van huizen met daarachter de groene valleien en het (besneeuwde) Kaukasusgebergte. En niet te missen, de 4 kilometer lange stadsmuur.

Lees meer »

Wat mag je niet missen in het mooie Kvareli?

Kvareli (Qvareli) is een stad in het noordoosten van Georgië en het ligt in de mooie regio Kakheti (Kacheti). Het ligt aan de voet van het Kaukasusgebergte, dus bij mooi weer heb je prachtige plaatjes met de besneeuwde toppen van de Kaukasus en op de voorgrond de groene valleien met de enorme wijnvelden. Kvareli ligt op 450 meter boven de zeespiegel en in de stad wonen ongeveer 8000 mensen. 

Lees meer »

Wat is er te doen in Telavi?

Telavi is de hoofdstad van de regio Kacheti in Georgië en ligt in het hart van de regio Kakheti. Telavi telt ruim 20.000 inwoners. Telavi ligt in de mooiste Alazani-vallei op de helling van de berg Tsivi-Gombor. De stad ligt op 490 m boven de zeespiegel, dus de lucht is er fris en zuiver.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.