Blog #14 Vakantie in Georgië

Gepubliceerd op 8 oktober 2022 om 11:36

Dag allemaal!!

Nog 15 dagen! En dan zijn we alweer een jaar in Georgië! Wowww, wat gaat de tijd snel en whaaa wat hebben wij veel meegemaakt!

We zijn net iets meer dan een week terug van onze mooie vakantie door Georgië. Bijna 4 weken mochten we weer nieuwe gebieden/plekken ontdekken van dit prachtige, veelzijdige land. We zijn begonnen in de wijnstreek, waar alle fruitbomen in bloei stonden en waar we (gratis) alles konden snoepen, hmmm! Door naar een prachtig en veel bezochte grottenstad, namelijk David Gareja aan de grens van Azerbeidzjan. Prachtig was het daar en snikheet! We hebben zelfs een flinke wandeling over de bergkam gelopen, de kids deden het fantastisch! Dat kwam mede door de soldaten die we onderweg tegenkwamen 😉. Er woedt namelijk een grensgeschil tussen Georgië en Azerbeidzjan en het klooster aan de Azerbeidzjaanse kant was en is niet bereikbaar, je wordt tegengehouden door soldaten wat voor onze kids natuurlijk wel een beetje spannend was, hihi. We hadden in het dorpje (lees: in the middle of nowhere) een guesthouse geboekt. Toen we daar eenmaal aankwamen zijn we snel weggesprint… er deed een dronken man open na tig keer aanbellen (lees: schreeuwen), toen we eenmaal binnen kwamen leek het er niet beter op... De eigenaar vroeg ineens meer geld en intussen was hij nog de lege flessen van de grond aan het rapen. We vertrouwden het allebei niet, één blik naar elkaar en we wisten genoeg. Christiaan zei heel duidelijk tegen Jurre en Luuk dat ze gelijk mee moesten komen, de auto in. Antoinet probeerde nog een beetje op Antoinet’s manier de man af te leiden… en liep langzaam met Anna naar buiten. Hup de poort open en wegwezen hier, hahaha!! Je weet nooit wat zo’n kerel gaat doen…

Het was gelukkig allemaal goed afgelopen en toen zijn we doorgereden naar Tbilisi, onze favoriete stad hier in Georgië. Hier hebben we heerlijk een paar dagen doorgebracht.

Daarnaar door naar Batumi, een grote stad gelegen aan zee, dichtbij de Turkse grens. Batumi is het Vegas van Georgië! Naast de vele casino’s die je hier kan spotten, heb je een kilometerslange prachtige aangelegde boulevard met cafés, restaurants, strandbars, fonteinen, parken, speelgelegenheden, kermisattracties en nog veel meer. Je kan je wel voorstellen dat wij ons hier vermaakt hebben 😉. We zijn hier ook het langst geweest in onze vakantie, heerlijk gezwommen met de kids, lekker gegeten, watervallen gezien en de boel heerlijk verkend. Hier gaan we nog terugkomen, zeker weten!

Onze vakantie hebben we afgesloten in Kutaisi, ook weer een grote stad, dit keer middenin Georgië. Weer heel anders, maar ook zo mooi! In deze omgeving heb je geweldige grotten die je kunt bezoeken, ook zijn er prachtige canyons te zien! Ook Kutaisi zelf is een super leuke en mooie stad. Een stad zonder hoogbouw, het voelt aan als een groot dorp. Opvallend is dat je hier veel Duitse toeristen tegenkomt, dit komt omdat er een rechtstreekste vlucht is tussen Dortmund en Kutaisi. 

Nu dus weer lekker in ons huisje, wat ook echt heerlijk is moeten we zeggen. Het is heerlijk om weg te gaan maar ook superfijn om weer thuis te komen en te zijn. Waar onze spulletjes liggen, het speelgoed van onze kids, haha, en we zijn weer dichtbij onze familie, neefjes en nichtjes! Het is nog heerlijk nazomerweer, w e zijn weer goed opgeladen en hebben weer genoeg plannen bedacht! De komende twee maanden willen we gebruiken om buiten alles ‘winterklaar’ te maken.

We willen wat graafwerkzaamheden uitvoeren op ons terrein, de waterton en de waterleidingen willen we ingraven, voor de vorst. Verder willen we slootjes creëren en afvoeren naar de rivier voor als het ineens heel veel en hard gaat regenen.  Ook staat een egaal stuk op ons terrein op het to-do lijstje aangezien alles schuin afloopt, zo kunnen we bijvoorbeeld onze auto’s goed parkeren. Heel wat plannen… en daarna???!!!!

We hebben vliegtickets geboekt, we komen voor een paar weken naar Nederland!!! Yeah!! De meeste mensen weten het al, maar we vliegen op dinsdag 6 december naar Nederland!! Gelukkig nog net op tijd voor Sinterklaas, we hebben stiekem al gehoord dat Sinterklaas nog even op ons wacht 😉. We hopen veel mensen te zien en we zijn heel nieuwsgierig hoe het is om weer in Nederland te zijn!!!

Tot snel weer!


Kijk hieronder voor meer blogs die je misschien wel interessant vindt. 

Vardzia Cave Monastery, grottenstad in Georgië

De grotstad Vardzia is een grotklooster die je kunt vinden in het zuiden van Georgië. Het ligt in de buurt van Aspindza op de linkeroever van de rivier Mtkvari. Vardzia werd in 1185 gesticht door koningin Tamar. Het waren monniken die de ruimtes uit een steile bergwand hakte en het diende als bescherming tegen de invallen van de Mongolen.

Lees meer »

Het kloostercomplex bij Udabno, David Gareja Monastery

Het David Gareja-klooster (Davit Gareji Lavra) kun je vinden in het oosten van Georgië, in de mooie regio Kakheti. Het ligt op ongeveer 60 tot 70 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Wanneer je via Sagaredzjo rijdt, is de gehele weg geasfalteerd en ben je minder dan 2 uur onderweg.

Lees meer »

De oudste grotstad van Georgië: Uplistsikhe

In Georgië kun je heel veel ‘grotsteden’ bezoeken. Eén van de bekendste grotten zijn David Gareja, of Vardzia maar Uplistsikhe is er ook één die je niet mag overslaan! David Gareja is wat opvallender, Vardzia is wat uitgestrekter maar Uplistsikhe is de oudste grotstad en sommige bouwwerken dateren zelfs uit de ijzertijd. Deze ruïne werd waarschijnlijk bewoond door gewone mensen, de handelaar en niet door royalty’s of monniken. 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.